Tarih: 2007-03-03, 14:32:13 Mesaj konusu: Re: 7.9 Türkçe Karakter Sorunu
Yhuy bu konuda forumlarda ve kendim olrak denemedigim sey kalmadi. senin gibi bende bi konu aciyim dedim soriyim dedim kimse cevapta cevapta vermiyor birader. cok sorulan bir soruymus mu . oyuzden cevap vermeye gerek duymuyor sevgili editor arkadaslar.
türkçe karakter sorunu diye arat 3 5 yöntem var.
ben bunlari denedim
1. config php yi aç
$advanced_editor = 1; i bul
$advanced_editor = 0; degistir.
2.language/lang-turkish.php yi aç
windows-1254 bul
iso-8859-9 ile degistir.
3.includes/m e t a.php yi aç
echo "<m e t a HTTP-EQUIV=\"Content-Type\" CONTENT=\"text/html; charset="._CHARSET."\">\n"; bul
echo "<m e t a HTTP-EQUIV=\"Content-Type\" CONTENT=\"text/html; charset=windows-1254\">\n";
echo "<m e t a HTTP-EQUIV=\"Content-Type\" CONTENT=\"text/html; charset=iso-8859-9\">\n";
echo "<m e t a NAME=\"LANGUAGE\" CONTENT=\"TR\">\n"; ile degistir.
4. root ta .htaccess dosyasi olusturun veya varsa icine ekleyin
AddDefaultCharset ISO-8859-9
5. sql inizi yedekleyin. butun tablolari bosaltin. sonra tekrar latin5 te dump edin.
ben bunlarin hepsini denedim. ve simdi unuttum bi dunya daha sey denedim ama yinede fayda yok. delirmek uzereyim. forumdanda arkadaslar cevap vericek diye cok bekleme. baska surum dene baska bisey dene kendin dene yani. burda cok sorulmus bu soru cevap vermezler cok soruldugu icin.
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız