Kayıt: Nov 01, 2006 Mesajlar: 2412 Konum: izmirimi özledim
Tarih: 2008-05-28, 14:43:21 Mesaj konusu:
güzel mi? biz burada sinir krizi geçiriyoruz....
ali ile karar verdik piyasada phpbb ve bbtonuke eklentileri çok az kendimiz yazacaz..
bununla ilgili bir benzetme yaptım burada yazmıyayım bayağı argo
bir anımızı kısaca anlatayım..
phpbb.comun resmi sitesinden eklentileri indirip uyarlıyoruz bir tanesinde çok uğraştık. Ali'de dediki ya boşver phpbb eklentileri nukeye çevrilenleri bulalım daha kolay yaparız.
bu sözü bizim hayatımızın kaymasına sebeb oldu çünkü piyasada sağlam kod yok
eskiden derlerdi bu eklentilde hata felan..umursamazım meğerse ne kadar hatalı imiş...
alt forum baştan sona hatalı...
bi eklenti ekliyelm dedik...10 dakikalık eklentiyi 40 dakikada ben kurdum...hep hata ali ftp attı..yine hata hemde parse erorr..bir tarafan hatayı arıyor bir taraftan bana küfrediyor bende kod yazarına
oooo anlatmakla bitmezki..ama ne olursa olsun onaylanmamış eklenti kurmayın...aliyi hiç dinlemiyecektim:D
Ertugrul
Headerda nerde kalın çizgi var merak ettim doğrusu benim görmediğim bişeymi görüyorsunuz
en üste http://eski.netopsiyon.com yazısının hemen altında ki, f8f9ed renginde, yaklaşık 4 pixel yüksekliğinde ki boşluktan bahsediyorum.
IE6, IE7, Firefox 2, Firefox 3 RC1, Opera ve Safari ile denedim, hepsinde görünüyor.
Anladığım kadarıyla LCD monütör kullanıyorsun normal bir monutorden bakarsan gercek rengini ve görüntüsünü anlarsın lcd monutorlarin renk ayarları düzgün yapılmadıgı için bir cok rengi beyazmış gibi göstermektedir oradaki grafik web 2.0 ı anımsatan bir grafiktir ie7 nin adres satırı altındaki menüsüne bakarsan aynısı ordada var rengi farklı sadece
Temanın resmini çoktandır gördüğüm için bana bi aa yenileme oldu gibi gelmedi. :)
Temayı herkes beğenmiş onun için ben yorum yapmayacağım zaten güzel ama çokta farklı olabilirdi..
Ali osman bu sefer doğa ile iç içe bir tema dediği için bu tema uygun...
Forumda yenilikler olmamış yani bi kaç renkli eklenti olabilirdi.Yine sade bir netopsiyon görüyorum...Avatarın altında reklam bile görsem oley diyebilirim...
Forumda ki ifadeleri yenilemenin zamanı geldi....
Yeni konular mutlaka eklenecek...Mutlaka o başlıklar hareket getirecektir ama eklentiler istiyorum Ali osman karışık bir netopsiyon olacak dedi olmasını diliyorum yani burda ki paylaşımlarda bir iki kişi rep alınca tatlı bir rekabette oluşur ortada...Maksat forum akitf olsun zaten aktifte eskisi gibi şen şakrak değil.
Aramızdan ayrılanlar kalkmış aslında önceden okadar emek veren kişilerin normal gözükmesi olmadı gibi yani en azından önceden burada çalıştıkları belli oluyordu..
Benim aslında beklentilerim bunlar değildi ama olsun.....
En güzeli ne olmuş Ali Osman sitede artık nuke dünyasına geri dönmüş
evet, gerçekten de köklü bir değişikliğe ihtiyaç vardı artık. güzel oldu.
yalnız, keşke biraz daha sabredip, site tamamiyle yenilenip yayınlansaydı. genel olarak başarılı, fakat detaylarla pek uğraşılmamış, göze batıyor bazı şeyler. özellikle, header'da ki beyaz, kalın çizgi :)
yavaş yavaş tüm detayların tekrar elden geçirileceğini sanıyorum.
emeği geçen herkese tebrikler. güzel, sıcak bir site olmuş.
son bişey daha; Ali Osman kurtul artık şu solda ki ana menüden :)
oralarada 2 el at biz çok görsel değiliz :p
+
şuan mesaj yazıyorum ya aşağıdaki orjina mesaj kısmında phpbb nin mavi , yonetim kısmındaki tema kısmı var orayıda yeşillendirebilirsin :p
Tarih: 2008-05-29, 18:12:55 Mesaj konusu:
hadi ya ben arkaplan olduğunu bilmiyordum. normal sandım ama orada tablo varsa arkaplan yerine normal şekilde resmi koyarak böyle link verilebilir. ama tablo yoksa uğraşılacak iş değil bunlar valla adamın canını çıkartıyor
Tarih: 2008-05-29, 21:02:21 Mesaj konusu:
1- Forumlarda resim gösterimi eklentisi eklenecek. (TEST AŞAMASINDA)
2- Forum kategorileri ve forumlar yeniden oluşturulacak. (Biraz Moladan Sonra)
3- Forumlar için birkaç düzenleme daha olacak.
Ertugrul
Headerda nerde kalın çizgi var merak ettim doğrusu benim görmediğim bişeymi görüyorsunuz
en üste http://eski.netopsiyon.com yazısının hemen altında ki, f8f9ed renginde, yaklaşık 4 pixel yüksekliğinde ki boşluktan bahsediyorum.
IE6, IE7, Firefox 2, Firefox 3 RC1, Opera ve Safari ile denedim, hepsinde görünüyor.
Anladığım kadarıyla LCD monütör kullanıyorsun normal bir monutorden bakarsan gercek rengini ve görüntüsünü anlarsın lcd monutorlarin renk ayarları düzgün yapılmadıgı için bir cok rengi beyazmış gibi göstermektedir oradaki grafik web 2.0 ı anımsatan bir grafiktir ie7 nin adres satırı altındaki menüsüne bakarsan aynısı ordada var rengi farklı sadece
hayır CRT monitör kullanıyorum. Kaldı ki, zaten, bi renge çıplak gözle bakıp da hex değerini alabilecek kadar kabiliyetli değilim maalesef. yani elimi çeneme dayayıp "hımm bu renk olsa olsa f8f9ed'dir" demedim :)
neyse, detayların zamanla, yavaş yavaş, sindirerek tekrar elden geçireceğinizi söylemiştiniz zaten.
tekrar tebrik ederim. güzel iş çıkartmışsınız. ellerinize sağlık.
hayır CRT monitör kullanıyorum. Kaldı ki, zaten, bi renge çıplak gözle bakıp da hex değerini alabilecek kadar kabiliyetli değilim maalesef. yani elimi çeneme dayayıp "hımm bu renk olsa olsa f8f9ed'dir" demedim :)
neyse, detayların zamanla, yavaş yavaş, sindirerek tekrar elden geçireceğinizi söylemiştiniz zaten.
tekrar tebrik ederim. güzel iş çıkartmışsınız. ellerinize sağlık.
Cıplak gözle bakıp hex almana gerke yok renk bulucular ile rengi görebilirsiniz
Demek istediğim lcd derken normal monutordede renkleriniz fazla acıksa acık renkleri beyazmış gibi görürsünüz bunlar daha cok lcd lerdeo ldugu için örnek verdim rengin beyaza yazkın bi renkle başladıgı dogru
ama tam beyaz gibi sırıtmıyor sırıtanlar renk ayarlarını yapmalı cözümü tema renk ayarlarında değil sizin monütör ayarlarınızda
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız