Tarih: 2008-06-12, 12:20:28 Mesaj konusu: Forum Modları
Siteme çok çeşitli Forum Modları kurdum.
Neyin nasıl göründüğünü ve ne işe yaradığını burada açıklamak istiyorum.
Benzeri modları kurmak isteyenlere yol gösterici olacaktır.
Konuda geçen modların neredeyse hepsini Php Nuke Arşivim dizininde bulabilirsiniz.
Php Nuke Arşivim
Aşağıdaki ekran görüntüleri eşliğinde açıklama yapmaya çalışayım.
ImagesHack Direkt Resim Yükleme eklentisi.
Ekranın solunda gördüğünüz (Gülücüklerin Altındaki Bölüm) resim yükleme kutusundan, foruma yazı yazarken direkt olarak yazıya yapıştıracağınız resimleri imageshack.us a yükleyebilirsiniz.
Mesaj arası Reklam Eklentisi.
Kaç adet mesajda bir reklam çıkacağı ayarlanabilir.
Belirli adetten fazla mesaj yazmış üyelere resim göstermeme, admin ve modlara gereksiz yere reklam göstermeme seçenekleri de var.
Aşağıda örnek görüntü var.
Misafir üyeler veya 100 mesajın altında mesajı olan üyeler bu reklamı görür.
Admin ve Modlara bu reklam çıkmaz.
Bu ekranda ise çok çeşitli modları bir arada görüyorsunuz.
Açıklamak gerekirse;
AlperBALCI isminin ve Zor Bilgisayar avatarının altına bakacak olursanız görebileceğiniz gibi sırasıyla şu modlar var.
Gender mod. Cinsiyet modu. Erkek, Kadın sembolleri ile Your Account içinden ayarlanıyor.
Age - Yaş eklentisi. Birthday - Doğum Günü eklentisi ile entegre çalışıyor ve Üyenin Yaşını gösteriyor.
Şehir modunun altında gördüğünüz + ve - butonları REP - Reputation - Yazıya REP verme (takdir etme mi diyelim?) eklentisi.
Onun da altında bulunanlar Cash - Nakit modu. Cash kazananlar bu birikimlerini site içerisinde bir şeylere harcayabilirler.
Profil butonlarının arasında yer alan FaceBook ve Skype butonları Your Account üzerinden girilen üyenin FaceBook sayfasını açar ya da Skype üzerinden üyeyle sesli görüşme yapılmasını sağlar.
FaceBook modu daha aşağıda ayrıca anlatılacak.
Forumun index sayfasının en altında yer alan Kimler Çevrimiçi bölümü ve altındaki Doğum Günü eklentisi.
Forumda o gün o dakika online olanları gösterir o gün Banlanan - Engellenen üye varsa gösterir, forumda online olanları gösterir.
Aşağıdaki Doğum Günü alanı o gün doğum günü olanları gösterir, Doğum günü olan üye siteye girdiğinde Doğum Günün Kutlu olsun Pop-Up penceresi ile karşılanır. Sistem doğum günlerinde üyeye Doğum Günün Kutlu olsun e-postası gönderir.
Ayrıca sistem tarihine göre önümüzdeki 7 gün içindeki Doğum Günü olan üyeleri de gösterir.
AltForumlar Eklentisi.
Uzun süredir kullandığımız bir eklenti.
Forum içeriğini daha iyi kategorize etmeye yarıyor. Yukarıda Php Programlama başlığınının altında Php Kodlama kullanan değişik scriptlere ait Alt Forumları görebilirsiniz.
Forum İndex sayfasının üstünde yer alan Hoş Geldiniz bölümü.
Forumu ziyaret eden üye ile ilgili çeşitli faydalı bilgiler.
Your Account - Üye Bilgileri bölümüne yeni eklenen özellikler.
Doğum gününün kimlere nasıl görüntüleneceğine ait izinler bölümü.
(Doğum gününü görüntüleme biçimi ve yetkisi sınırlandırılabilir)
Başlattığınız başlıklar taşınırsa, silinirse haber verme eklentisi.
Yazdığınız bir mesaj silinirse size haber verir.
Doğum günü girişi listeden seçilerek yapılır bu sayde üzerinde hesaplama yapmak mümkün olur.
Renkli yazı desteği açma kapama eklentisi.
Your Account - Üye Bilgileri alanına yapılan yeni eklemeler.
Gender - Cinsiyet modu.
MYSPACE, Skype, FaceBook profili alanları.
Örneğin FaceBook ID'nizi buraya girerseniz, forum mesajlarının altında çıkacak FaceBook butonuna basanlar, anında sayfanızı görüntüleyebilirler.
Üye Profilinizin nasıl göründüğünü gösteren ekran.
Sol tarafa FaceBook, MySpace, Skype butonları eklendi.
Sağ tarafa Profilim Kaç Kere Görüntülendi, Cinsiyet, Doğum tarihi, Rep Puanı bölümleri eklendi.
Şimdilik bu kadar. Eklediğim ama yazmayı unuttuğum modlar da olabilir. (Örneğin Country Flag - Bayrak Eklentisi - şimdi aklıma geldi)
Mod kurulumları ile sorularınızı bu başlığın altına eklerseniz sorunları birlikte çözebiliriz.
Evet dostum sana zahmet hangısı ne işe yarar bişiler söylesen...!
Mesela benim FORUM ALT KATEGORİLER modülüne şiddetle ihtiyacım var. Bi el atıversen...!
Evet dostum sana zahmet hangısı ne işe yarar bişiler söylesen...!
Mesela benim FORUM ALT KATEGORİLER modülüne şiddetle ihtiyacım var. Bi el atıversen...!
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız