NEDEN KATILMAK İSTİYORSUNUZ= Kendimi daha fazla geliştirmek ve mybb de paylaşımlarda bulunarak paylaşırken öğrenmek,soru(n)ları gidermek,daha güzel ve faydalı çalışmalar ortaya koymak...
GÖRÜŞLERİNİZ=
Evvela CMS ler hakkında hemen hemen hepsinin matıksal teorik ve işlevsel pratiklerini incelemiş birçoğunu kullanmış ve orta düzeye ulaşmış olarak görüyorum kendimi...Ancak sizlere profesyonel olarak faydalı olabilecek düzeye henüz ulaşmış değilim.Ama bunlar içinden forum sistemi olan MYBB de kendimi daha fazla geliştirebildiğim ve daha fazla geliştirmek istediğim için mybb yi seçtim.
Şu an Forum sistemlerinden vbulletin harici kullanımı yaygın olan bütün forum sistemlerini kullandım.Şuan 1 forumumuda SMF 1 forumumda ise Mybb kullanıyorum aktif olarak...
Bu ikisi arasında kıyas bakımında şunu gördüm.SMF daha çok alt yapı işlevselliğine sahip ve hostinge ve özelliklerine bağımlı bir sistem.Özellikle paket yükleme ve uygulama sistemi yani başlayanlar için başlıca sorundur.Hosting alt yapınızın SMF ye uygun olup olmadığını araştırmadan kesinlikle bu sisteme geçiş yapmayınız.Aksi takdirde bütün şevkiniz basit bir eklenti ile bile kırılabilir.
Mybb ise gerekli basit alt yapı hizmetlerini normal bir hosting firmasından karşılayabileceğiniz sistem yapısına sahiptir.Smf ye göre daha bağımsızdır.Bu bakımdan çıkabilecek sorunlarınızı hosting firmanızdan bilemezsiniz.
Mybb narin sistem yapısına sahiptir.Çünkü kullandığı şablon sistemi yaptığınız bir döngü hatasında eğer yedeğiniz yoksa bütün bir sistemi kaybetmenize neden olabilir.Tabi bununda bazı basit önlemleri vardır.Ancak yeni başlayanlar için sıkça sorun olmaktadır.Mybb şablon alt yapısı kullanarak bütün editleri bu şablonlar aracılığyla yapmanızı sağlar.Sistemin ana dosyalarıyla alakalı editlerde yedeğe önem vermeniz gerekmektedir.Smf de ise bu daha kolaylaştırılmıştır.Çünkü sistem ana dosyalarını 1 defa yükledikten sonra sürüm yükseltme ve seo haricinde başka hiçbir editinizde ayrıntılı va fazlaca kullanmayacağınız için sistemi tamaen bozmanız gibi bir durum söz konusu değildir.
Bu ve buna benzer kıyaslar şunu gösteriyor ki her sistemin kendine özgü avantajları ve dez-avantjları bulunmaktadır.Peki bu durumda bizim tavsiyemiz hangisi olacaktır.
MYBB <<<
Peki neden?
Çünkü yukarıdada bahsettiğim gibi hosting alt yapınız uygun değilse seosuz ve eklentisiz default bir smf kullanmak zorunda kalırsınız.Ama mybb de bu durum plugins sistemiyle halledildiği için kolay ve kullanışlıdır.Smf de paket yüklemek alt yapınıza bağlıyken mybb de sizin becerinize kalmış birşeydir.
Ama tabiki şunu da söylemek gerekir ki:
Profesyonel bir hosting atl yapınız ve firmanız varsa,destek konusunda hızlı ve çözümsel iseler SMF müthiş bir sistemdir.
Ama kendi yağınızda kavruluyor ve hostingcinize bağımlı olmak istemiyorsanız MYBB diyoruz.Tabiki bu bahsettiğim sorunlar tevafuken isze hiç rastlamamış olabilir.Şanslısınızdır.Lakin başınıza gelince anlarsınız ki basit gibi görüne bazı sorunların nelere malolduğunu o zaman anlarsınız..
Şu da varki her iki sistemin de destek siteleri bulunmakta ve profesyonelliğe ulaşmış durumdadırler.
Bu bölüm için fazla uzun bir yazı olmuş olabilir.Özür diliyoruz.Yönetim uygun görürse bu bölümde sizlere hizmet vermekten şeref duyarız..
Saygılarımla...Baki muhabbet vesselam...
NEDEN KATILMAK İSTİYORSUNUZ=Hemn kendimi geliştirmek hemde güzel temalar vs. orraya çıkarmak
GÖRÜŞLERİNİZ=Profesyonel olmadığım için her konuya yardımcı olamam.Ancak bilgi sahibi olduğum konular hakkında YARDIMımı esirgemem.Bunun dışında Nuke ve Wordpress temaları yapabiliyorum.
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız