Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
alisor Mesaj: 50+
|
Tarih: 2006-07-13, 23:26:26 Mesaj konusu: Re: Güvenli prefix değiştirmek - Resimli Anlatım |
|
|
S.A arkadaşlar şu coppermine ve nukeC30 ilan modulunun config.php deki prefix lerini nasıl değiştireceğimizi birisi tam anlatırsa çok memnun olurum.. :)
Ne yaptıysam olmadı.. |
|
Başa dön |
|
|
Bu Site Google Adsense ile Gelir Elde Ediyor
|
Tarih: 2024-11-10, 19:19:33 Mesaj konusu: Forum Arası Reklamlar |
|
|
|
|
Başa dön |
|
|
EZLN Mesaj: 1+
|
Tarih: 2006-07-13, 23:30:15 Mesaj konusu: Re: Güvenli prefix değiştirmek - Resimli Anlatım |
|
|
hmm anladım az bişi bende.. |
|
Başa dön |
|
|
Aliosman Teknik Yönetici
|
Tarih: 2006-07-13, 23:32:39 Mesaj konusu: Re: Güvenli prefix değiştirmek - Resimli Anlatım |
|
|
alisor :
|
S.A arkadaşlar şu coppermine ve nukeC30 ilan modulunun config.php deki prefix lerini nasıl değiştireceğimizi birisi tam anlatırsa çok memnun olurum.. :)
Ne yaptıysam olmadı..
|
coppermine ve nukec için bayağı bir sorun çıkıyor. Onları değiştirmeden diğerlerini değiştirin diyorum. Sorun yaşamazsınız. |
|
Başa dön |
|
|
|
Tarih: 2006-07-13, 23:36:18 Mesaj konusu: Re: Güvenli prefix değiştirmek - Resimli Anlatım |
|
|
Peki usta zaten değiştirdik..
peki eski haline nasıl getireceğiz?
Yani kasdettiğinizden anladığım "coppermine ve ilan modulunun prefix lerini değiştirmeyin"
eğer doğru anladıysam, şuanda değiştirmiş bulunuyoruz, değiştirilmemiş haline nasıl getireceğimizi anlatırsanız memnun olurum.. |
|
Başa dön |
|
|
saho Forum Yöneticisi
|
Tarih: 2006-07-14, 09:43:10 Mesaj konusu: |
|
|
$onceki_prefix ="nuke";
$yeni_prefix="salocan";
buradan
nuke yerine şuanki nukec sonrada coppermine adını yaz alt tarafada
eski adlarını yaz sıra ile sırayla 1 er kez çalıştır , tersten git yani |
|
Başa dön |
|
|
|
Tarih: 2006-07-14, 15:35:25 Mesaj konusu: Re: Güvenli prefix değiştirmek - Resimli Anlatım |
|
|
Teşekkür ederim @saho ; :)
ben şöyle bir yol izledim, sorun çıkmadı. @webmaster in dediği gibi ilan ve coppermine modullerinin prefix lerini eski haline getirdim, yani değiştirmemiş oldum..Şimdi sorunsuz çalışıyor..
Alıntı:
|
ALTER TABLE saho_cpg_albums RENAME TO nuke_cpg_albums;
|
bu sadece bir örnek...
bu örnekteki gibi manuel olarak tüm istediğimiz tabloların prefixlerini değiştirebiliriz... |
|
Başa dön |
|
|
metalcafe Mesaj: 300+
|
Tarih: 2006-07-16, 19:37:50 Mesaj konusu: |
|
|
Evet bu moduller dışında diğer modullerde de sorun çıkarsa. Şu şekilde düzeltebilirsiniz genellikle kodlar arasında _cpg_albums olarak ggeçer. Bunlar hata vermez. Ancak eğer nuke_cpg_albums ise hata verir çunkü nukeyi göremez. Bunu direk kodlardan bulup nukeyi değiştirdigimiz prefix haline getirebiliriz. |
|
Başa dön |
|
|
Hekim_oglu Mesaj: 300+
|
Tarih: 2006-07-19, 14:24:13 Mesaj konusu: Re: Güvenli prefix değiştirmek - Resimli Anlatım |
|
|
metalcafe :
|
Arkadaşlar her ne kadar önerilen otomatik prefix değiştiriciler olsada bence güvenmeyin. Her sitede işe yaramaz. Bende yaramadı bende elle kontrol taktiğine geçtim :)
İlk önce prefix değiştirmek dışındada pek çok işimizi görecek MySQL Front (Ücretsiz) programını aşağıda ki linkten indiriyoruz;
http://www.mysql-front.com/pub/MySQL-Front_Setup.exe
Programı normal ayarlarda kurduktan sonra, veri tabanımıza bağlantı sağlıyoruz;
1
2
3
Bu ayarlarımızı yaptıktan sonra tamam diyip kaydediyoruz. Ardından kaydettiğimiz ayarı seçip tamam diyip veri tabanımıza bağlanıyoruz.
Şimdi prefixleri değiştirmeye başlıyoruz. Sol taraftan Veri Tabanı adımızı tıklıyoruz ve tabloların açılmasını bekliyoruz. Sağ tarafta tüm veri tablolarını açtıktan sonra. nuke ile başlayan (ÖRN: nuke_blocks) tablolarımızın nuke yazan kısımlarını kimsenin tahmin edemeyeceği yeni bir isimle değiştiriyoruz. Bunu nasıl mı yapıyoruz. En baştan başlayarak tabloalrımızı sağ tıklayıp ''yeniden adlandır'' seçeneği ile baştan adlandırıyoruz. Örn: nuke_blocks iken biz bunu xxx_blocks yapıyoruz. xxx sizin verdiğiniz gizli isim olacak.
Tek tek tüm tabloları değiştirdikten sonra config.php dosyasını açıyoruz;
Aşağıda ki kodun;
Kod:
|
$prefix = "nuke";
$user_prefix = "nuke";
|
nuke yazan kısımlarını kendi verdiğimiz prefix değeri ile değişiyoruz. Eğer verdiğimiz yeni prefix xxx ise aşağıda gibi olmalı;
Kod:
|
$prefix = "xxx";
$user_prefix = "xxx";
|
Evet arkadaşlar bu değişiklikten sonra olay bitmiştir. Kolay gelsin..
NOT: nuke ile başlamayan tablolara karışmayın!
|
Programı çalıştırırken hata alıyorumm..
Diğer yöntemleri de okudum ama hala yapamadım...
Hatta hiç bir şey yapamadım
Yardımcı olur musunuz??? |
|
Başa dön |
|
|
Bu Site Google Adsense ile Gelir Elde Ediyor
|
Tarih: 2024-11-10, 19:19:33 Mesaj konusu: Forum Arası Reklamlar |
|
|
|
|
Başa dön |
|
|
The RnL Mesaj: 50+
|
Tarih: 2006-07-20, 15:04:39 Mesaj konusu: |
|
|
ne olacak kı adam sql la servera gırıor sonra config.php yı buluor basıt bır seklde db adını buluor c99 denılen benımde kullandıgım bır rus scrıptindekık sql bolumunden db ne baglanıor phpmy admınden farkı kalmıor yanı:) daha sonra admın md5 ını alıor ve md5 basıtce kırıo yanı herkes kırabılır artık bıtr md5 strong sagolsun sıtesı cok iyi bır md5 kırıcı kodlamıs:)(www.milw0rm.org/cracker/insert.php)
sonra md5 kırıldımı admın şifresi:) daha sonrası nı 5 yasındakı kardesım bıle yapar:D |
|
Başa dön |
|
|
|
Tarih: 2006-07-20, 17:09:23 Mesaj konusu: |
|
|
The RnL :
|
ne olacak kı adam sql la servera gırıor sonra config.php yı buluor basıt bır seklde db adını buluor c99 denılen benımde kullandıgım bır rus scrıptindekık sql bolumunden db ne baglanıor phpmy admınden farkı kalmıor yanı:) daha sonra admın md5 ını alıor ve md5 basıtce kırıo yanı herkes kırabılır artık bıtr md5 strong sagolsun sıtesı cok iyi bır md5 kırıcı kodlamıs:)(www.milw0rm.org/cracker/insert.php)
sonra md5 kırıldımı admın şifresi:) daha sonrası nı 5 yasındakı kardesım bıle yapar:D
|
phpmyadmin den farkı yokmu? Tek tek kendin php my adminden değiştirsene dostum. Bu program ile yapacagın tek şey sağ tıklayıp yenidenadlandır demek. Phpmyadminde bunu yapabiliyormusun. Yada hiç 200 tane tabloyu phpmyadminde değiştirdinmi? + Senin admin şifresini kırmaktan bhsetmişsin konu ile hi,ç bir alakası yok. md5 kırmayı öğrenmişsin aferim. Hacke başlayanların nuke hacklerken ilk öğrendikleri yöntemdir. Artık 5 yaşındaki kardeşinde yapar onu. Lütfen başlık ile alakasız yazmıyalım. İnsanların kafasını karıştırmıyalım.
Hekim_oglu dostum yukarda herşeyi anllatım. Sen bana yaapamadıgın söyle adım adım düzeltelim. |
|
Başa dön |
|
|
supergirl Mesaj: 100+
|
Tarih: 2006-07-21, 17:53:10 Mesaj konusu: Re: Güvenli prefix değiştirmek - Resimli Anlatım |
|
|
leons_19 :
|
arkadaşlar ben normal yoldan prefix değştirmey çalıştım ama malesef başaramadım allah tan yedeğini almıştım düzelttim şiimdi bu programı gördüm denedim ama yine olmadı bağlantıyı sağlayamıyor acab hata benden mi kaynaklanıyor yoksa programdan mı
|
arkadaşlar ben de denedim olmadi site coktu bu bilgilerde bir eksiklik olmasin |
|
Başa dön |
|
|
oSmaneMRe Mesaj: 1000+
|
Tarih: 2006-07-21, 18:20:28 Mesaj konusu: Re: Güvenli prefix değiştirmek - Resimli Anlatım |
|
|
supergirl :
|
leons_19 :
|
arkadaşlar ben normal yoldan prefix değştirmey çalıştım ama malesef başaramadım allah tan yedeğini almıştım düzelttim şiimdi bu programı gördüm denedim ama yine olmadı bağlantıyı sağlayamıyor acab hata benden mi kaynaklanıyor yoksa programdan mı
|
arkadaşlar ben de denedim olmadi site coktu bu bilgilerde bir eksiklik olmasin
|
Her zaman söylemiştirim.Bir İş yaparken önceYEDEK ALIN Diye |
|
Başa dön |
|
|
supergirl Mesaj: 100+
|
Tarih: 2006-07-21, 18:44:05 Mesaj konusu: Re: Güvenli prefix değiştirmek - Resimli Anlatım |
|
|
eski prefix lere cevirdim duzeldi |
|
Başa dön |
|
|
cogullu Mesaj: 1+
|
Tarih: 2006-07-22, 15:03:13 Mesaj konusu: |
|
|
ben de bağlanamadım hocam bir de aklıma takılan birşey bu prefixleri değiştirince veri tabanında sorun olmaz mı yani dosyaların sanki yeri değişmiş gibi olmaz mı çünkü ben değiştirdim prefixleri ve site çalışmadı |
|
Başa dön |
|
|
|
Tarih: 2006-07-22, 18:47:33 Mesaj konusu: |
|
|
Arkadaşlar sadece nuke_ ile başlayan prefixleri dğeiştireceksiniz. 2. ise siteniz filan çökmedi siz 2. işlemi yapmadınız. Config.php ye girip;
Bukısmı bulun
$prefix = "nuke";
$user_prefix = "nuke";
nuke yazan yerlere yeni prefixi yazın. Bunu yapmazsanız site tabiyiki açılmaz. Lütfen yukardaki işlemleri eksizksiz ve sırasına göre yapın. Kolay gelsin.. |
|
Başa dön |
|
|
oSmaneMRe Mesaj: 1000+
|
Tarih: 2006-07-23, 23:55:39 Mesaj konusu: |
|
|
Link çalışmıyor exe linki çalışmıyor |
|
Başa dön |
|
|
colorado Mesaj: 100+
|
Tarih: 2006-07-27, 20:50:22 Mesaj konusu: |
|
|
oSmaneMRe :
|
Link çalışmıyor exe linki çalışmıyor
|
biri düzeltsin lütfen.. |
|
Başa dön |
|
|
|
|
Başa dön |
|
|
keyku Mesaj: 300+
|
Tarih: 2006-07-28, 18:22:53 Mesaj konusu: |
|
|
admin.php ve config.php dosyaları nasıl gizleniyor. Konu ile ilgili bilgi verirseniz memnun olurum. |
|
Başa dön |
|
|
saho Forum Yöneticisi
|
Tarih: 2006-07-28, 18:35:09 Mesaj konusu: |
|
|
kısa yoldan güvenlikte ve nuke güvenlik başlıklarında
epeyce anlatıldı |
|
Başa dön |
|
|
Veli Mesaj: 200+
|
Tarih: 2006-07-28, 19:37:24 Mesaj konusu: |
|
|
@keyku
Ana Dizinde config.php yi saklayacagınız ßi klasor ekleyiniz..
config.php yi ßu klasor icine atınız..
Daha sonra bos ßi config.php dosyası olusturun..
ßu config.php dosyasının icerisine
Asagıdaki Kodu Yazınız..
Kod:
<?php
include("klasoradi/config.php");
?>
alıntı @MuratKiLiC
------
config.php'yi aç $admin_file = "admin"; bunu bul ve içindeki şu kısmı "admin"; örn "yonetim"; yap ve rood taki admin.php yide yonetim.php yap tamamdır kolay gelsin ben bunu yaptıktan sonra rood a admin.php oluşturdum içinede kod ekledim bir sürü ard arda site açıyo lamerin makinasını kesin kitler |
|
Başa dön |
|
|
|
Tarih: 2006-07-28, 19:47:48 Mesaj konusu: |
|
|
@colorado
ben o pro ile hiç uğraşmadım config.php yi açtım şurayı $prefix = "nuke";
örn: $prefix = "lamerlereolum"; yaptım ve kaydettim sonra sql nin yedeğini alıp açtım ctrl+h ye basıp nekadar nuke_ varsa hepsini lamerlereolum_ yaptım ve sonra kaydettim phpmyadmin deki sqlmi silip değiştirdiğim sqlmi sorgulattım çalıştı bu yolu uygulayacaksan sqlnin genede yedeğini al ne olur ne olmaz |
|
Başa dön |
|
|
|
Tarih: 2006-07-28, 23:09:04 Mesaj konusu: |
|
|
Romantic :
|
@colorado
ben o pro ile hiç uğraşmadım config.php yi açtım şurayı $prefix = "nuke";
örn: $prefix = "lamerlereolum"; yaptım ve kaydettim sonra sql nin yedeğini alıp açtım ctrl+h ye basıp nekadar nuke_ varsa hepsini lamerlereolum_ yaptım ve sonra kaydettim phpmyadmin deki sqlmi silip değiştirdiğim sqlmi sorgulattım çalıştı bu yolu uygulayacaksan sqlnin genede yedeğini al ne olur ne olmaz
|
benim sql 50 mb desem |
|
Başa dön |
|
|
|
Tarih: 2006-07-29, 12:48:19 Mesaj konusu: |
|
|
çok uğraştırır |
|
Başa dön |
|
|
|
Tarih: 2006-07-29, 18:33:08 Mesaj konusu: |
|
|
ya sitenin ip adresini buldum ama front sql programindan giris yapamiyorum hata veriyo |
|
Başa dön |
|
|
|