Tarih: 2006-04-16, 15:33:35 Mesaj konusu: Ana Sayfada Sınırlı Haber
Merhaba arkadaşlar benim ufak bir sorunum var nuke 7.9 versiyonunu kullanıyorum.Anasayfamda ise news modülü var ama anasayfada girdigim son heberlerin sınırlı olarak gözükmesini istiyorum öregin anasayfada sadece son 3 haber gözüksün digerleri ise haber arşivine gitsin böyle bir sınırlama yapabilirmiyim yaparsam nasıl ?
Yardımlarınızdan Dolayı Şimdiden Teşekür Ederim.
Tarih: 2006-04-16, 15:43:05 Mesaj konusu:
Yönetim menüsünden seçeneklere girerek anasayfadaki haber sayısını seçebilirsiniz. Oradaki liste 5 ve katları şeklinde gidiyor. Siz bu sayıyı 3-4 gibi şeyler yapacaksınız o zaman phpmyadminden yapmanız gerekiyor.
phpmyadmini açın. SQL sorgusu bölümüne gelin. Aşağıdaki komutları sırayla uygulayın.
1- update nuke_config set storyhome='3';
//3 yerine istediğiniz sayıyı yapabilirsiniz.
2- update nuke_users set storynum='3';
3- update nuke_config set user_news='0';
1. komutla phpnuke geneli için anasayfada gösterilecek haber sayısı belirleniyor.
2. komutta genel için ayarladığınız bu ayarı bütün üyelerinize uyguluyorsunuz.
3. Komutta üyelerin haber sayısını seçmesini önlüyorsunuz.
Tarih: 2006-05-15, 04:43:30 Mesaj konusu: Re: Ana Sayfada Sınırlı Haber
taylan1521 :
bakın ben haber sayısını 5 te olmasını istiyorum zaten php nin içinde var ama 5 yaptığım taktirde neden 10 gösteriyor onu anlamış değilim
Çünkü sen üyeliğin sırasında haber sayısı hesabına 10 diye geçti. Onu 5 yaparsan ziyaretçilerde ve yeni üyelerde 5 olarak görülür. Ancak eski ve yeni tüm üyelerde yapmak istiyorsan webmaster'ın 2. komutunu uygulaman gerekir.
Kayıt: Feb 11, 2006 Mesajlar: 117 Konum: ...:::TRABZON-TEXAS:::...
Tarih: 2006-05-26, 01:00:43 Mesaj konusu:
webmaster :
Yönetim menüsünden seçeneklere girerek anasayfadaki haber sayısını seçebilirsiniz. Oradaki liste 5 ve katları şeklinde gidiyor. Siz bu sayıyı 3-4 gibi şeyler yapacaksınız o zaman phpmyadminden yapmanız gerekiyor.
phpmyadmini açın. SQL sorgusu bölümüne gelin. Aşağıdaki komutları sırayla uygulayın.
1- update nuke_config set storyhome='3';
3- update nuke_config set user_news='0';
1. komutla phpnuke geneli için anasayfada gösterilecek haber sayısı belirleniyor.
2. komutta genel için ayarladığınız bu ayarı bütün üyelerinize uyguluyorsunuz.
3. Komutta üyelerin haber sayısını seçmesini önlüyorsunuz.
abicim ben yapamıyorum bunu ya 3tane olması istiyorum ama olmuyo. daha doğrusu mysqlde 1- update nuke_config set storyhome='3';
3- update nuke_config set user_news='0'; bu yolları bulamıyorum php my admin ingilizce bişi anlamıyom. update nuke_config adındada bişi bulamadın sadece nuke_config adında var onunda 10 ayarına nerden girilir onu bulamadım..yardımcı olursanız sevinrim dostlar.
Değişen haber block kurulumunu incele sık sorulan sorular bölünde var altta link mzamda orda seçenekler bölümüne yeni bi değer ekleme yolu gösteriliyor.
Kayıt: Feb 11, 2006 Mesajlar: 117 Konum: ...:::TRABZON-TEXAS:::...
Tarih: 2006-06-15, 12:22:00 Mesaj konusu: Re: Ana Sayfada Sınırlı Haber
arkadaslar anasayfada sınırlı haber yapıyom oluyo ama kullanıcılar giriş yapınca haber sayısı 10 a çıkıyo bu neden oluyo..üstteki ilk uygulamayı yaptım.admin oldugum için bende olabilir ama kullanıcılarda da oluyo bu..yardımcı olursanız sevinirim....
Tarih: 2006-07-07, 12:55:14 Mesaj konusu:
"admin\modules" klasörü altındaki "settings.php" dosyasını açın ve orada şu kodu arat
."<option name='xstoryhome'>$storyhome</option>"
Bulduğunuz bu kodun hemen alt tarafına da şu kodu ekleyin:
."<option name='xstoryhome'>istediğiniz haber sayısını yaz</option>"
örneğin 3 haber ise bunu ordaki kısma ekle aşağıdaki gibi örneğin
."<option name='xstoryhome'>3</option>"
daha sonra yönetim panelinden seçeneklere gir ana sayfadaki haber sayısını ayarla
"admin\modules" klasörü altındaki "settings.php" dosyasını açın ve orada şu kodu arat
."<option name='xstoryhome'>$storyhome</option>"
Bulduğunuz bu kodun hemen alt tarafına da şu kodu ekleyin:
."<option name='xstoryhome'>istediğiniz haber sayısını yaz</option>"
örneğin 3 haber ise bunu ordaki kısma ekle aşağıdaki gibi örneğin
."<option name='xstoryhome'>3</option>"
daha sonra yönetim panelinden seçeneklere gir ana sayfadaki haber sayısını ayarla
bu işlemi yaptım ama üyr girişi yapınca tekrar 10 haber görünüyor....
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız