Şimdiye kadar Türkçe karakter sorunu yaşadınız mı?
evet yaşadım
97%
[ 78 ]
hayır yaşamadım
2%
[ 2 ]
Toplam Oylar : 80
Yazar
Tarih: 2006-10-30, 20:25:25 Mesaj konusu: Türkçe Karakter sorunu ?
Arkadaşlar daha acemiyim ve sitemde Türkçe karakterler bozuk çıkıyor ve bir türlü düzeltemedim.(Ben kendi bilgisayarımdan değil direk hosta atarak oradan kuruyorum siteyi)
Lütfen forumlarda var ara bul demeyin girip çıkmadığım forum kalmadı 2 haftadır ama hiçbirisi de bana ilaç olmadı.Bir İsveç kadar olamadık mı ya nerde bizim coderler anlamadım.her forumda binbir çeşit yol gösteriliyor. ben şaştım kaldım,başım döndü...Benim durumumda da pekçok insan var forumlardan anladığım kadarıyla.
Bu Türkçe karakter sorununun sabir bir çözümü yokmu?
Birde herkes farklı sürümlerden örnek veriyor. kullandığımız nuke nin eğer bilmiyorsak hangi versiyon olduğunu nereden anlarız? (main.php de var demeyin cunkı baktım hepsınde aynı phpver 4.1.0 yazıyor.)
isveçle ne alaka bilmiyorum ama Allah'a bin şükürler olsun ki kendimizi diğerlerinden eksik hissedecek bi yönümüz yok. ver linki bi sayfaya bakalım nasıl bir sorunmuş ki cevap alamamışsın
forumlarda türkçe karakter sorunu ile ilgili açılan başlıklarda header.php ve mainfile.php il alakalı düzeltmeleri uygula.bizim de böyle sorun vardı funpic.de de bu dosyalarla alakalı düzeltmeleri yapmıştık düzelmişti.(dosyalarda nerelerin değiştirildiğini hatırlamıyorum onun için yazamadım.)
Teşekkürler antisilence sayende Türkçe karakter sorunum kalmadı. Valla ne kadar teşekkür etsem azdır. Fakat 8.0'da tutmadı. Onunki farklı sanırım.
Çok teşekkürler...
8.0 daki karakter sorununu çözemedik arkadaşlar.Bir el atalım lütfen.Canımı sıkıyo ya bişe yapaası gelmiyo insanın ole karakterler sorunlu çıktığı zaman.
php nuke 8 kullaniyorum sitedeki ilgili butun konulara baktim, ama bir cozum bulamadim.!
Kardeş nuke 8.0 kuruyorsan başta localde kur siteni yap bitirdikten sonra dosyalarını ftp ye gönder sql kısmınıda localdeki sitenin admininden veritabanı yedekle dersin (nuke sitelerde adminden yedek aldığında dil hatası vermez) sonra onu sitenin myadminine import dersin ve dil seçeneklerinden latin1 seçeneğini seçip atarsan sorun olmaz ha sonra modüllerde falan sorun olursa onları da config.php den ayarlayabiliyorsun..
merhaba arkadaşlar bende 7.6 3.3 sürümü var benimde türkçe karekterv sorunum var nasıl halledebilirim
------------------------------------
www.eynesilhaber.com
sorunu kendi çabalarım ve bilgilerimle çözdüm.
merhaba arkadaşlar, anlayamadığım bir nokta benim kullanmış olduğum 7,6 daki mainfile.php de artistbaron arkadaşımızın yazdığı kodlar yok dersem ne dersiniz ?
ben bir türlü çöemedim bu olayı
Tarih: 2007-11-23, 17:46:28 Mesaj konusu:
ellekli :
merhaba arkadaşlar, anlayamadığım bir nokta benim kullanmış olduğum 7,6 daki mainfile.php de artistbaron arkadaşımızın yazdığı kodlar yok dersem ne dersiniz ?
ben bir türlü çöemedim bu olayı
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız