PHP Nuke, değişikliklere ihtiyaç duymayı dosyalar:
Bir PHP Nuke modülü olarak SMF işini yapmak, biraz değiştirilmeye ihtiyaç duyuyor olan Nuke dosyaları vardır.
Takip eden dosyalarda, değiştir 'is_admin with is_nukeadmin
files: index.php admin.php footer.php header.php modules.php mainfile.php
Php bloğu, dosyalar: modules.php.
Php admin, dosyalar:admin/modules/authors.php
Php modülü, dosyalar: Neredeyse bütün indeks.
Php, dosyalar, modüllerden bu (Yukarıdaki için usavur.... Hem PHP Nuke hem de SMF kullanımları, "is_admin" için çağrıdır. Eğer, PHP Nuke'de değiştirilmezse, meydanlar, göremeyecek. Orada, "is_admin"i diyor olan bir hata olacak, şimdiden, header.php ile çağırdı), SMF'i bir PHP Nuke modülüne yapacak, ama kullanımların, veritabanı masaları ve 2 ayrı loginsi ayırdığı o hala. (Bu, kötü bir şey olmayabilir...)
Lütfen bunun, kısmen bizim, neyi SMF Nuke'yi yaratmayı yaptığımız olduğunu not et. Biz, burada listelendiğinden daha birçok değişikliğin olduğu birçoğunu yaptık. Talimatlar burada, SMF'i bir PHP Nuke modülüne yapacak, ama o, SMF Nuke gibi her şeyi yapmayacak.
Arkadaşlar Ben Elinizdeki bilgiler ile Php-Nuke ye SMF Forum entegre ettim çok güzel çalışıyor fakat bir sorun va üyeler nukeye üye olan SMF ye SMF ye üye olan siteye üye olamiyor..
kodlamada okadar iyi degilim ama araştırıyorum elimden geldigi kadar eger yapabilirsem sizinle paylaşırım...
Ayrıca bunu kullanmak isteyen arkadaşlar Nuke'nin your_account (yani üyelik) bölümü'nü pasif veya kısıtlamaları kaldırmaları gerekir ozaman sadece Forum'a üye olarak SMF forum kullanabilirler...
nuke fakat sistemi acayip şekilde değiştirmişler bildiğimiz nuke değil yani ben adminiyle görüştüm bizzat hatta ahbap olduk :) banada kullanmamı söyledi hatta kuracaktık da fakat ben caydım alt yapısı felan her bişeyi değişecekti ve modül block eklemede sorun yaşacaktım o yüzden kabul etmedim yoksa site nuke yani
smf in kendi sitesinde downloads kısmında converterlar var buradan convert edilebiliniyor ammavelakin en son 7.7 versiyonuna kadar var.Bu işten az çok anlayan arkadaşlar varsa bunu 8.0 'a çevirebilirler diye düşünüyorum....
evet edilinebiliniyor smf nin kendi sitesinde downloads kısmında converter lar var oradan nuke to smf adı altında bi converter var ama o en son php nuke 7.7 ye kadar entegre edebiliyor.Daha sonraki sürümler için sanırım biraz beklemek gerekicek...
Smf ile Nuke sistemini bir arada kullanmak isteyen arkadaşlar icin bir dokuman cevirisi, Anlatımda gecen dokumanları, modulleri vesaire http://www.smf-nuke.com/index.php adresinde bulabilirsiniz. Sorun yada sorusu olan varsa yine yardımcı olmaya çalışırım.
SMF-NUKE kurulumu
Php ve Mysql destekleyen bir hosta ihtiyacımız olacak.
8. Şimdi sıra Nuke kısmının veritabanını yuklemeye geldi. Bunlar ise nuke.sql dosyasında.
9. Phpmyadmin gibi bi program kullanarak nuke.sql dosyasındaki tabloları db ye atın.
10. Sonrasında kullanmak istediginiz temayı editlemeniz gerekecek.
11. Temalar forum/Themes klasorunde.
12. Tema modifikasyonları icin anasayfaya bakın.
Temel olarak smf-nuke kurulumu tamam. Ama simdi herseyin kullanıslı olması icin bazı seyler yapmanız gerekecek.
* 3 tane forum bölümü olusturmanız gerek.
* Giriş yapın ve Admin bölümüne gidin.
* Forum Bölümüne ordan da Kategoriler kısmına gidin.
* General diye adlandırılmıs bir kategori goreceksiniz. Düzenlemek icin oraya tıklayın.
* Ve News olarak adlandırın orayı.
* İkinci bir bölüm olusturun. Ve adını Survey koyun.
* Ucuncu bolumu olusturup adını Events Calendar koyun (istiyosanız)
- Eger Events Calendar bölumu olusturursanız, takvim bolumunden hangi bölum oldugunu belirtmeniz gerek.
- Forum Yonetimi altında Calendar/Takvim e tıklayın
- Ve Takvim olayları icin default bölumu ustte olusturdugunuz bölum olarak secin.
* Bitti !
Root bölümündeki config.php dosyasında bazı degisikliklere ihtiyac duyulabilir. Mesela News Module ( board id nosu) yada Surveys icin ( yine board id numarası ) ve bi kac spesifik bölüm icin numaralar, gosterilen son mesajlar gibi...
Eger bütün bunları yapmak size zor geliyorsa , 35 dolar paypall dan gonderilecek ucret karsılıgında sizin icin yapabiliriz. Daha fazla bilgi icin anasayfaya bakın...
ya birtürlü olmadi ya bunu yapan da ha bire yeniden kurun diyor anlamadim gitti mainfile.php de sadece bir satir var dogrumudur bu anlayamadim neyse sen nasil yaptin bize aciklada bizde rahatlayalim ,
Smf ile Nuke sistemini bir arada kullanmak isteyen arkadaşlar icin bir dokuman cevirisi, Anlatımda gecen dokumanları, modulleri vesaire http://www.smf-nuke.com/index.php adresinde bulabilirsiniz. Sorun yada sorusu olan varsa yine yardımcı olmaya çalışırım.
SMF-NUKE kurulumu
Php ve Mysql destekleyen bir hosta ihtiyacımız olacak.
8. Şimdi sıra Nuke kısmının veritabanını yuklemeye geldi. Bunlar ise nuke.sql dosyasında.
9. Phpmyadmin gibi bi program kullanarak nuke.sql dosyasındaki tabloları db ye atın.
10. Sonrasında kullanmak istediginiz temayı editlemeniz gerekecek.
11. Temalar forum/Themes klasorunde.
12. Tema modifikasyonları icin anasayfaya bakın.
Temel olarak smf-nuke kurulumu tamam. Ama simdi herseyin kullanıslı olması icin bazı seyler yapmanız gerekecek.
* 3 tane forum bölümü olusturmanız gerek.
* Giriş yapın ve Admin bölümüne gidin.
* Forum Bölümüne ordan da Kategoriler kısmına gidin.
* General diye adlandırılmıs bir kategori goreceksiniz. Düzenlemek icin oraya tıklayın.
* Ve News olarak adlandırın orayı.
* İkinci bir bölüm olusturun. Ve adını Survey koyun.
* Ucuncu bolumu olusturup adını Events Calendar koyun (istiyosanız)
- Eger Events Calendar bölumu olusturursanız, takvim bolumunden hangi bölum oldugunu belirtmeniz gerek.
- Forum Yonetimi altında Calendar/Takvim e tıklayın
- Ve Takvim olayları icin default bölumu ustte olusturdugunuz bölum olarak secin.
* Bitti !
Root bölümündeki config.php dosyasında bazı degisikliklere ihtiyac duyulabilir. Mesela News Module ( board id nosu) yada Surveys icin ( yine board id numarası ) ve bi kac spesifik bölüm icin numaralar, gosterilen son mesajlar gibi...
Eger bütün bunları yapmak size zor geliyorsa , 35 dolar paypall dan gonderilecek ucret karsılıgında sizin icin yapabiliriz. Daha fazla bilgi icin anasayfaya bakın...
Alıntı Yapılan Yerler:
Dokuman : spottedhog
Çeviri & Destek : Minare
Smf-Nuke Tema Yapımı Oldukça Basittir. Birkaç Değişiklik İle Smf Temayı Hem Nukede de Kullana Biliriz. Her Tema İçin Geçerlidir Bu.
Gelelim Analatıma.
2 Dosya ya Kod Eklentisi Yapılacaktır.
1- index.template.php
2- style.css
Temanda Mutlaka Bulunan 2 dosya. (bulamadım Default temadan alsam olurmu demeyin :) )
İlk Önce
index.template.php açıyoruz.
Bulun ;
Kod:
$homeurl = ereg_replace('/forum', '', $scripturl); //NukeHome variable for HOME button SMF-Nuke addition
Kod İçindeki ;
Kod:
$scripturl
olan yeri
Kod:
$homeurl
yapıyoruz.
Bulun ;
Kod:
if ($context['current_action'] == 'search2')
$current_action = 'search';
Altına Ekleyin
Kod:
//add the 'forum' action --SMF-Nuke addition
if ($context['current_action'] == 'forum')
$current_action = 'forum';
Aşağıdaki Kod Kopyala Yapıştır İle Seçin ;
Kod:
' , $txt[103] , '
ve bununla değiştirin.
Kod:
Forum
ve son olarak yeniden index.template.php içindeki
Kod:
?>
kodunun üzerine aşağıdaki kodları ekliyoruz
Kod:
// PHP Nuke theme additions below
function OpenTable()
{
echo '<table class="OpenTable"><tr><td>';
}
function CloseTable()
{
echo '</td></tr></table>';
}
function OpenTable2()
{
echo '<table class="OpenTable2"><tr><td>';
}
function CloseTable2()
{
}
function OpenBlogHeader() {
echo '<table class="OpenBlogHeader"><tr><td class="blogheader">';
}
function CloseBlogHeader()
{
}
function OpenBlogBody()
{
echo '<table class="OpenBlogBody"><tr><td class="blogbody">';
}
function CloseBlogBody()
{
}
function themeheader()
{
template_main_above(); // SMF header section
// Nuke Content starts here, under the forum navigational button row (template_menu)
echo '<table class="sitewidth"><tr><td style="text-align:right">';
// header banner code goes here -- displays under and to the right of the template menu nav. bar
// start the main Nuke Content section --- closing html code now in the footer.php file
echo '<table class="sitewidth"><tr style="vertical-align:top"><td class="col1">';
// Modification to hide left blocks in Nuke Modules -- code for 3rd column Index file in footer.php
if (defined('HIDELEFT')){
/* Don't display it. */
} else {
blocks('left'); // left blocks
}
echo '</td><td class="col2">';
// center blocks in Home page, or Nuke Module content displays here
}
function themefooter()
{
// where right blocks on Nuke display
if (defined('INDEX_FILE')) {
echo '</td><td class="col3">';
blocks('right'); // right blocks
}
// Begin Nuke footer code here
echo '<table class="footer"><tr><td class="footercenter">';
footmsg();
Yaw Birisi Bir Dosya Bir Tarif Yaaa Bi şeyler Yapsın Sonuç Ne Yani Koskoca Netopsiyon Ailesi Bir Smf ile Nuke'ü Birleştiremedimi Dedirticeniz. Hadi Ali Osman Abi Sen Yaparsın
Tarih: 2008-10-05, 12:06:14 Mesaj konusu:
mümkünü olabilir fakat , uzun bir uğraş gerektirir şifreleme türleri farklı üyelik formları en basitinden nuke nin üyeliğinin hemen altına smf ye de aynı bilgilerle üyeyi eklemek , smf den üye oluyorsada nukeye üye yapmak en geçerli çözüm olacaktır tabloları bağlamak uzun sürer daha zahmetli olur buna göre onda da yapacağız şey prefix_users yada smf nin user tablosundna birinde karar kılıp kullanmak olur örneğin nuke içindne tüm üyelik ilişkililerini smf ye gönderirisini kayıt profil şifre unuttum kısımları vs. fakat daha uzun olacaktır öyle
Tarih: 2008-10-05, 12:52:45 Mesaj konusu:
Evet hakkaten kolay bir şey değil. Ben kendi yaptığım üyelik sistemi ile SMF'ninkini entegre ettim. Yani basit bir şey oldu. Benim anasiteye giriş yaparken SMF'deki bilgileri kullanıyor. Ekstra alan falan eklemedim ama istersem onu da ekletirim. Her şey çalışıyor yalnız tek sıkıntı siteye üye girişi yaptığında forumda, foruma giriş yaptığında sitede gözükmüyor. Bu oturum olayından kaynaklanıyor. Ben ufak bir SESSION ile hallettim oturum olayını, SMF ise çerez mi kullanıyor, ne kullanıyor hâlâ çözemedim. :)
Yani neticeye gelirsek, birisi bunun betiğini kodlamadan hakkaten çok zor bu nuke-smf entegrasyonu.
Tüm zamanlar GMT + 3 Saat Sayfaya git Önceki1, 2, 3
3. sayfa (Toplam 3 sayfa)
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız