Tarih: 2008-01-04, 12:14:12 Mesaj konusu: CPmail ile mail dağıtımı yapmak isityorum.
web sitem üzerinden kullanıcıları kendi domain uzantım ile cpmail ile mail dağıtımı yapmak istiyorum. bunun için en kullanışlı ve güvenilir site hangisidir.
ben gawab.com diye biryerden hesap açtım ama nasıl olduğunu bilmiyorum. dün MX recordları değiştirdim domain serverden fakat daha aktif olmadı. eksiğim varsa beni bilgilendirir misiniz?
Tarih: 2008-01-04, 12:22:45 Mesaj konusu: Re: CPmail ile mail dağıtımı yapmak isityorum.
gereken bilgileri yukarıdaki likten aldım kayıt yaptım. domain serverden de MX kayıtlarını düzelttim. host serverim başka biryerde. oradan baktığımda daha MX kaydımın değişmediğini görüyorum. bu revizyon belirli bir zaman geçince mi gerçekleşiyor acaba. bekliyorum bakalım.
Tarih: 2008-01-04, 12:49:25 Mesaj konusu: Re: CPmail ile mail dağıtımı yapmak isityorum.
Host firmasının teknik destek forumlarını araştırdım. MX record düzenlemesini host firması değil domain tescil firmasının yaptığına dair kesin ibareler var. gerçekten de öyle. domain tescil kontrol panelinde Mx recordları düzenledim. şimdi teknik destek servisine mail attım. sonucu bekliyorum. cevap gelince burada belirtirim.
Tarih: 2008-01-04, 12:59:34 Mesaj konusu: Re: CPmail ile mail dağıtımı yapmak isityorum.
Ben saplantılı bir insan değilim. neden ısrarla diyorsunuz. host firması yapmıyor bu işi.
gelen cevabı yazıyorum.. beklemek gerekiyormuş.
Merhaba,
Zone dosyanızda mx kaydınız mail.arvalli.com olarak oluşturulmuş görünmektedir. Problem giderilmiştir.
İlgili işlem gerçekleştirilmiştir. İşlemin aktif hale gelmesi 24 saat sürebilir.
Searching for arvalli.com MX record at g.root-servers.net [192.112.36.4]: Got referral to E.GTLD-SERVERS.NET. (zone: com.) [took 40 ms]
Searching for arvalli.com MX record at E.GTLD-SERVERS.NET. [192.12.94.30]: Got referral to dijkstra.ihsdns.com. (zone: arvalli.com.) [took 7 ms]
Searching for arvalli.com MX record at dijkstra.ihsdns.com. [91.93.101.3]: Reports mail.gawab.com. [took 210 ms] Response:
Domain Type Class TTL Answer
arvalli.com. MX IN 86400 mail.gawab.com. [Preference = 10]
Tarih: 2008-01-04, 13:07:28 Mesaj konusu: Re: CPmail ile mail dağıtımı yapmak isityorum.
Yanlış anlama ama ben de senin gibi düşünmüştüm. hosting firmasının kontrol panelinde MX recordlarını değiştirme şansı yok. www.awardspace.com free server bu hosting frimasının forum sayfalarında domain server den yapılacağı yazılmış. her hosting için farklı olabilir. benim bu hosting firması free hosting için SMTP desteği vermiyor. dolayısıyla MX recordları da değiştrimiyor.
Acaba postatr hala kullanıcı kabul ediyor mu? ben denedim olmadı. kullanıyor musunuz?
postatr.com'un kabul edip etmediğini bilmiyorum ben kapatmıstım sitemi yeni açtım ve google maili kullanıyorum. postatr den daha kullanıslı ve yanlıs hatırlamıyorsam hotmail de artık site sahiplerine mail hizmeti sunuyor.
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız