Tarih: 2006-03-07, 12:57:05 Mesaj konusu: phpnuke türkce karakter sorunu
iyi günler...
Ben bir kac hafta önce bir forum actim, daha dogrusu bir arkadasim benim icin acti ancak su an türkce karakterler görünmüyor.. Bu hatayi nasil düzeltebilirim?
Tarih: 2006-03-07, 14:45:41 Mesaj konusu:
İlk kurulduğunda böyle bir sorun yoktuysa sonradan yaptığınız bazı şeyler nedeniyle bu sorun oluşmuş olabilir.
Ayrıca bazen yapılan bir hata. Bu hata sadece sizde görülüyor olabiliyor. Bu nedenle browserinizin ayarlarını kontrol edin. Birkaç arkadaşınıza da sorun. Onlarda aynı hatayı veriyor mu?
türkçe karakter sorunu olan blok ve modüllerin dil dosyalarını yeniden yüklemeyi ve admin panelinden site dilini tekrardan türkçe yapmayı bi denermisin.
yanılmıyorsam sql i yüklerken turkish iso 8859.9 ayarında okutmadın ondan oluyor çünkü localde siteui hazırlarken turkish ise phpmyadmin hosta yüklerkende öyle olması lazım.
Simdiki nesil Cok Belesci olmuşlar oysa Arama Yapsalar Hemen bulacaklar biraz arama Yapin bu konu daha once cok kez acildi Sitede Karakter Sorunu
Forumda Karakter Sorunu Modulde Karakter Sorunu ........
Root Dizinde .htaccess Dosyasi var onu ac ve icine
bir ara şiir modülü kurduğumda da buna benzer sorun yaşadım yeni versiyon yükleyerek şiir modülüneki sorunu aştım lakin bu "topics" modülünde sorunu aşmayı başaramadım. phpnuke 7.8 versiynu kullanıyorum.
Simdiki nesil Cok Belesci olmuşlar oysa Arama Yapsalar Hemen bulacaklar biraz arama Yapin bu konu daha once cok kez acildi Sitede Karakter Sorunu
Forumda Karakter Sorunu Modulde Karakter Sorunu ........
Root Dizinde .htaccess Dosyasi var onu ac ve icine
Tarih: 2007-01-22, 03:34:09 Mesaj konusu: Re: phpnuke türkce karakter sorunu
arkadaşlar bende de türkçe karakter sorunu oluştu neden acaba burada yapılanları uyguladım ama değişen bişey olmadı.yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler
Tarih: 2008-01-16, 10:54:48 Mesaj konusu: Re: phpnuke türkce karakter sorunu
Bir Çok Kişi Nuke yi kurduğunda türkçe karakter hatasıyla karşılaşıyor genelde titleda hata oluyor.bizde çözelim. arkadaşlar ben kendim haber sitesi yaptım denedim config i son aşamaya bırakın en son onu yapın eğer türkçe karakterler düzelmezse config de de uygulayın düzelir umarım config i yapmayın. yedekleri almayı sakın unutmayın.
2. language/lang-turkish.php‘yi açınız,
windows-1254 ‘ü bulunuz,
iso-8859-9 ile değiştiriniz.
3. includes/m e t a.php ‘yi açınız, ve bulunuz,
echo “< m e t a HTTP-EQUIV=\”Content-Type\” CONTENT=\”text/html; charset=”._CHARSET.”
aşağıdaki ile değiştiriniz,
echo “< m e t a HTTP-EQUIV=\”Content-Type\” CONTENT=\”text/html; charset=windows-1254\”>\n”;
echo “< m e t a HTTP-EQUIV=\”Content-Type\” CONTENT=\”text/html; charset=so-8859-9\”>\n”;
echo “< m e t a NAME=\”LANGUAGE\” CONTENT=\”TR\”>\n”;
4. mainfile.php ‘yi açınızı ve aşağıdaki kısmı bulunuz,
function filter($what, $strip=””, $save=””, $type=””) {
if ($strip == “nohtml”) {
$what = check_html($what, $strip);
$what = htmlentities(trim($what), ENT_QUOTES);
// If the variable $what doesn’t comes from a preview screen should be converted
if ($type != “preview” AND $save != 1) {
$what = html_entity_decode($what, ENT_QUOTES);
}
}
if ($save == 1) {
$what = check_words($what);
$what = addslashes($what);
} else {
$what = stripslashes(FixQuotes($what));
$what = check_words($what);
}
return($what);
}
Bulduğunuz kısmı aşağıdaki bölümle değiştiriniz.
Tarih: 2008-01-16, 12:09:57 Mesaj konusu: Re: phpnuke türkce karakter sorunu
sirine28 :
iyi günler...
Ben bir kac hafta önce bir forum actim, daha dogrusu bir arkadasim benim icin acti ancak su an türkce karakterler görünmüyor.. Bu hatayi nasil düzeltebilirim?
MySQL 4.1 ve üst sürümler phpbb içindir,
sistem yöneticimiz tarafından genelde mysql sunucularımızın charseti latin1 olarak default ayarlı gelir bu gibi durumlarda phpbb forum kullanan kişilerin sitelerini yedeklemek istediğinde veya yedeklerini geri yüklemek istediğinde sorunlar doğmaktadır (bilmeyenler için) bu sorunların önüne geçmek için aşağıdaki yolları izlememiz gerekmektedir.
1. veri tabanımızı oluşturarak phpmyadmine bağlanıyor sql sorgu penceresine geliyor ve aşağıdaki kodu çalıştırıyoruz.
Kod:
ALTER DATABASE veritabani_adi DEFAULT CHARACTER SET latin5;
2. bu işlemden sonra
Kod:
db/mysql4.php
dosyımızı bir editör ile açarak (phpbb 2.0.18) 47 satırın hemen altına (
bu işlemleri yaptıktan sonra girdiğiniz sql değerleri türkçe görünmeye başlayacaktır ilkkez bu forumu kuracaklar için sorun olmasada daha önce kuranlar için eski mesajlarda türkçe problemi yaşanacaktır bu işlemleri yaptıkları andan itibaren türkçe olarak kullanabilecek sitenizi dilediğiniz zaman yedekleyebileceksiniz.
Not: yeni phpbb3 kullanıyorsanız bu işlemlerin hiç birine ihtiyacınız yok...
phpnuke için aşağıdakileri uygulayınız....
konu başlığındada belirtildiği gibi bu tarz hataları gidermek için mainfile.php dosyasını bir editör ile açın içinde yer alan 2 adet htmlentities fonksiyonunu bulup htmlspecialchars olarak değiştirip kayıt edin ve dosyayı geri yükleyin...
Not: Bu işlemi yapmadan önce mainfile.php dosyanızı yedek almayı unutmayınız.
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız