Ertugrul tesekkurler,
Bunlar sanirim listeleme yontemi ile yapiliyor,yani ben manuel olarak girmem gerekiyor icerikleri, (yanlis gormediysem)
Simdi benim php bir sitem var ve db kullaniyor,bilgiler db te toplaniyor,bunu nasil okutmam lazim bu sistemi kullanarak,asil kullanmak istedigim yontem bu.verdiklerini inceledim,ise yarar bilgiler,ama yahoo nunki ile biraz farkli sanirim,yada ben pek anlamadim.ayrica en ustteki verdigin linkteki arama yapmiyor sanirim cunku bir etki olmadi.
bu sistemin tam ismini soyleyebilirmisin bende bilincli olarak arayayim.
bu arama sisteminin kabul edilmiş ortak bir ismi var mı, inan bende bilmiyorum.
sanırım yahoo'nun scriptinde de, manuel olarak kayıt ekleniyor. Yahoo'nun AutoComplete.js isimli dosyasını inceledim fakat j a v a s c r i p t gurusu olmadığım için pek birşey anlamadım :)
evet benim verdiklerimde de manuel olarak kayıtlar eklenmiş ama sen bu kayıtları db'den çekebilirsin.
en üstte ki yani ajax-suggestions'da, kayıtlar, ajax.html dosyasına şu şekilde kayıt edilmiş:
yani sende basit bir php sorgusu ile db'den kayıtları alıp, bu düzende ajax.html dosyasına yazabilirsin.
Aslında, hiç ikinci bir kayıt dosyasıyla uğraşmadan, direkt db'den arama yapmak en mantıklısı fakat js ile onu nasıl yaparız ben biliyorum.
bu arada verdiğim demo'da ajax-suggestions çalışıyor. en az üç karakter girmek gerekiyor listeleme yapması için. bu üç karakter hadisesini değiştirebiliyorsun.
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız