Tarih: 2007-08-30, 00:25:25 Mesaj konusu: plesk 8.2 DNS sorunu yardim Lütfen.
bi web sunucumuz var ve bunda plesk 8.2 yuklu DNS gidip geliyor ama plesk panelden DNS Restore Default yapınca hemen düzeliyor bu hatayi nasil duzelte bilirim lutfen yardim...
anladigim kadariyla girdiginiz kayitlar siliniyor
bu konuda ben plesk den yardim istemistim sorunun cozumu olarak database de askida kalmis dns kayitlari var onlari silin demislerdi.
Yani pleskin database ine girip artik access mi yoksa sql mi bilemiyorum. Girip bunlari el ile duzeltmeniz gerekicek. Tabii bu cok tehlikeli bir islem yani pleski komple cokertebilirsiniz.
Ben sorunumu sunucuya yeni bir ip vererek cozmustum.
Tarih: 2008-05-06, 15:20:48 Mesaj konusu: Re: plesk 8.2 DNS sorunu yardim Lütfen.
tiffani__ :
bi web sunucumuz var ve bunda plesk 8.2 yuklu DNS gidip geliyor ama plesk panelden DNS Restore Default yapınca hemen düzeliyor bu hatayi nasil duzelte bilirim lutfen yardim...
rndc conf dosyanda bir sorun olduğu kanaatindeyim bununla birlikte dns tanımladığınız domain ve sub yani ns1 ns2 A record olarak ekleyiniz SOA değerlerini ise aşağıdaki gibi belirleyiniz.
bu değerler ile en kısa sürede up olur dns sunucularınız ama sn1 ve ns2 subları için makinenizden A kaydı yapınız ve yine domainde yer alan ns.domainadı.com kısımları silip ns1.domaininiz.com ve ns2.domaininiz.com ekleyiniz.
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız