Tarih: 2007-02-26, 14:33:41 Mesaj konusu: Php-Nuke Güvenlik Kodu Ayarları / $gfx chk
// konu daha önce açıldı mı bilmiyorum ama yazımı paylaşmak istedim //
Aslında önemli bir konu olmasına rağmen, bir çok nukeci tarafından es geçilen, es geçmeyenlerin de ayarlarını bilmediğinden dolayı zorluk çektiği, güvenlik ayarının kodları hakkında biraz bilgi vereceğim.
Adresimizin ana dizininde yer alan config.php‘de yapıyoruz bu düzenlemeyi.
$gfx_chk = 0;
Bu bölümünde yer alan 0 rakamını neye göre düzenleyeceğimizi aşağıda sırasıyla yazıyorum. Bu değerler 0-7 arası bir değer alabiliyor.
0 : Sıfır yazarsak güvenlik kodu hiç bir bölümde gözükmez.
1 : Güvenlik kodu sadece admin girişlerinde gözükür.
2 : Güvenlik kodu sadece üye girişlerinde gözükür.
3 : Güvenlik kodu sadece yeni üyelik kaydı formunda gözükür.
4 : Güvenlik kodu üye girişi ve yeni üye kaydında gözükür.
5 : Güvenlik kodu üye ve admin girişlerinde gözükür.
6 : Güvenlik kodu admin girişinde ve yeni üye kaydında gözükür.
7 : Hepsinde gözükür. (admin, üye girişi, yeni üyelik)
Benim tercihim 1, sadece admin girişlerinden olası saldırıları engelleme amaçlı kullanıyorum. Ancak yeni üye kayıtlarında da bunu ayarlayabilirsiniz cünkü zaman zaman sitelere saldırılar yapılmakta ve botlarla üyelikler açılmakta. Botlar güvenlik kodunu aşamazlar.
Tarih: 2007-06-16, 12:39:57 Mesaj konusu:
öyle botlar varki o resimdeki yazıyı okuyorlar resmin karışık olarak yazılması gerekiyor gd library de az ekşin yapılmalı onua okuyolar ama zorlanıyolar zaman kayıp ediyolar ama nihayetinde resimdeki yazıyı okuyabiliyolar artık...
ilgin için tşk.
evet bot çok ve gerçekten yapamak isterlerse ama onu ancak hacker lar yapar hackerlarda web sitesine saldırmazlar.serverlere saldırırlar web sitesine ancak lamerler saldırır.Hava atmak için gerçi çoğu zamanda burunlarından geliyor ama :) ama gerçekten de faydalı bir bilgi tşk.
güzel paylaşım saol ben 7 yaptım mesela otomatik her yerde görünecekmi google tab var bende bir hata filan olmaz degilmi?
keşke dediğiniz gibi 7 yapınca her yerde çıksaydı
ben tüm hafta sonumu harcadım onu çıkarabilmek için.
bir ara çıktı, sonra kendiliğinden kayboldu, sonrada hiç çıkaramadım.
denemediğim formul, girmediğim site, okumadığım makale kalmadı.
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız