Tarih: 2009-01-26, 14:19:39 Mesaj konusu: Sitemde Açık Var Trafik Sorunu
Arkadaşlar foruma ziyaretçilere kapattığım zaman hiç bir sorun yok fakat ziyaretcilere açar açmaz sitenin trafiği artıyor bir saldırı oluyor belli çünkü
forum ziyaretçilere kapalı iken saatte 300 sayfa gösterimi
forum ziyaretçilere açık iken saatte 400 500 olması gerekirken 3000 4000 oluyor
hostingcide bu durumdan rahatsız olup siteyi kapatmayı düşünüyor amaçlarıda bu sanırım bunu nasıl engelleyebilirim bu gidişle googleda rahatsız olup sitemi silebilir herhalde
Formu sadece üyelerin kullanımına aç. Birde öyle dene bakalım. muhtemelen sitende otomatik kod çalıştırrıyorlar. Forum başlıklarına eklemeler yapılmışmı onuda kontrol et...
admin paneldeki modullerden aktif yap forumu,adminden forums u tıkla forum paneline gel forum başlıklarını oluştur daha sonra forum panelinde sol tarafta yani forum yönetimi başlığı altında yönetim izinler eski mesajları silme o bölümden izinleri tıkla forum başlıklarını seç hepsinde aynı işlemi yapacaksın bitanesini seç aytıntıları tıkla kayıtlılara açık seçeneğini seç kaydet...Bunu yapman spamların forumuna konu açmalarınıda önler...
Arama motoru botları olmasın bu forumu rahatsız eden? hosting firmanın siteyi kapatmak istemesi normal ancak çözüm değil. Neden istiyorlar çünkü mesela senin aylık Trafik iznin 10GB dir. sen bunu 20GB kullanırsan bu sefer o 10GB lik trafik aşımını hosting firması cebinden verir. bildigim kadarıyla 1 gb lık aşım 2 $. yerinde olsam biraz daha fazla para verip 30 GB lık trafiği olan bir hosting paketi alırım.
bence sen hostu değiştir böyle saçma birşey ben duymadım paranı veriyon ister 5000 olur ister 10000 hostu satarken iyi zora gelince kapat böyle mantık olmaz ona göre altyapısını yapsın ozaman sonra satsın adamlar hosting kiralıyo sonra satıyo olan kullanıcıya oluyo senin bantgenişliğin dolarsa zaten hesabın direk dondurulur ay başı birdaha açılır hosting verene birşey olmaz tabi artık adam nasıl bir sistem kurmuş bilemiyorum.
bir site açmadan önce araştırıp kaliteli biryerden hosting alın yoksa böyle işlerle başın ağarır.
Şimdi google la senin sitenin bu ziyaretçi sayısından dolayı silme gibi bir tehlike kesinlikle olmaz okonuda rahat ol.
onun haricinde diyebileceğim pek birşey yok aslında bir ip tracking modülü kur sonra bak bakalım hangi ip lerden anormal bir ziyaretçi geliyor sonra ona göre önlem alınır.
sağolsun hostcum bu konuda bandwithin hesabını yapmıyor 40 gb!a kadar çıkardık fakat ben kendim rahatsız oluyorum bana bi zararı yok gibi görünüyor bu trafiğin ama yinede google veya diğer arama motorları bir sorun sanıp sitemi sileblir iki gündür yok belki yukarıdaki arkadaşın dediği gibi arama motorlarından dolayı olabilir
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız