benim anlamadığım bir konu var site yarışmasının sonucunu o açtığınız forumdaki anketmi belirleyecek yani çoğunluk belirli bir siteyi secerse o sitemi kazanacak...
e bu durumda netopsiyon.com un üye artışı çoğalacak çünkü düşünün ben sitemdeki üyelere şu siteye girin foruma şunu yazın sitemiz birinci olacak desem bunu çoğu kişi yapar e bu durumda tasarımı sitesi süper ama üyesi olmayan birisi yarışmayı kazanamayacak.
veya ben oturuyum birgün akşama kadar netopsiyondan nik alıyım arkadaşlara dağatıyım
yeni üyelerin verdiği oylar dikkate alınmasın. olay bu şekilde çözülür. hem bence hiç bir arkadaşımız yapmaz bunu. o kadar kaliteli site yapmışlar seoları iyi google da çatır çatır aranıyorlar. alexada dereceye girmişler. gidipte bu tür çakallıklamı uğraşacaklar? bırak ya :)
bu anket sistemi pek adil olmadı kanaatindeyim hala.
katılıyorum sana hocam, sonuna kadar arkandayım:) ve bu anket sistemi nihayetinde sonuçlanacaksa yarışma şimdiden yarışmadan çekildiğimi belirtmek istiyorum...
@Asımcan sorun yeni üye & eski üye meselesi değil, yarışmanın sonuçlanış şekli...Google'da çatır çatır aranıp, alexa değerinin yüksek olması bir sitenin kalitesinin ölçüsü değildir. Bu dediklerin tamamen ziyaretçi ve hit sayılarıyla alakalıdır ki hitin yüksek olması da içeriğin kalitesinin ölçütü olamaz (kasarsın düzinelerce top modellerle ilgili yazı, çekersin günde on binlerce hiti), Seo meselesine gelince, seo dediğin googletab kurum htaccess bir iki rewrite komutu yazmak hiç değildir... yarışmada oylamaya kalan sitelerin çoğu kodlama hatalarından geçilmiyor..Geçir bakalım hepsini teker teker bir XHTML veya CSS taramasından, karşına çıkan pencereden korkar bi daha da o pc yi açmazsın emin ol (ismini vermiim, sadece sitenin birinde abartmıyorum 1000'in üzerinde kodlama hatası var...inanmayan varsa teker teker taratsın listedeki siteleri)...neyse daha fazla uzatmak istemiyorum konuyu...yönetici arkadaşlardan istediğim şey; eğer böyle bir anket uygulaması sonucunda neticelenecekse herşey Birkalem'in listeden çıkarılmasıdır....
Kayıt: Nov 01, 2006 Mesajlar: 2412 Konum: izmirimi özledim
Tarih: 2009-02-14, 11:31:49 Mesaj konusu:
yarışma için özel anket tsarlayabilirdim...nuke anket modülünü kullanabilirdim( bir üye bir şık sçebilecek şekilde) ama
açık oylamayı uygun gördüm çünkü;
kimse benim sitem daha çok beğenildi diyemez. dediği an aç kardeşim bak sitene kimler puan vermişte ben saymamışım deme hakkım olacak...yani hile ne siz yapabilirsiniz nede biz.....
gelelim oy konusuna....
başlığı hangi gün açtım?
13 şubat gecesi....
sadece bu yarışma için üye olan biri en erken hangi gün üye olacak?
14 şubat...
sanırım unutulacak bir gün değil.... merak etmeyin asla ve asla hile yok...emin olabilirsiniz
gellim diğer bir konu puanalama nasıl olacak?
jurinin vermiş olduğu bir puanlama var....bunun yanında üyelerin vereceği oyun yüzdesi alınacak yani;
toplam 200 oy gelmişse ve herhangi bir site bu 200 oyun 30 nu almışsa....bu ne yapar?
%15 gibi bir puana denk gelir...sonra bunlar ile juri puanlamasını hesaba katarak birinci ikinci üçüncü ilan edilecektir
diğer konu...site sahibi kendisine oy veremezsin...
yüzde alındığı için hiç bri fark olmayacaktır. çünkü herkes kendi sitesine oy verecektir...
toplam 10 geldiğini düşünün....
1/10= %10
oran aslave asla değişmeyecektir...yani bundada fark eden hiç bir şey olmayacak..
Kayıt: Nov 01, 2006 Mesajlar: 2412 Konum: izmirimi özledim
Tarih: 2009-02-14, 11:36:57 Mesaj konusu:
tuzruhu :
Sonsuzluk :
asimcan insanoğlu ciğ süt emmiştir unutma
bu anket sistemi pek adil olmadı kanaatindeyim hala.
katılıyorum sana hocam, sonuna kadar arkandayım:) ve bu anket sistemi nihayetinde sonuçlanacaksa yarışma şimdiden yarışmadan çekildiğimi belirtmek istiyorum...
@Asımcan sorun yeni üye & eski üye meselesi değil, yarışmanın sonuçlanış şekli...Google'da çatır çatır aranıp, alexa değerinin yüksek olması bir sitenin kalitesinin ölçüsü değildir. Bu dediklerin tamamen ziyaretçi ve hit sayılarıyla alakalıdır ki hitin yüksek olması da içeriğin kalitesinin ölçütü olamaz (kasarsın düzinelerce top modellerle ilgili yazı, çekersin günde on binlerce hiti), Seo meselesine gelince, seo dediğin googletab kurum htaccess bir iki rewrite komutu yazmak hiç değildir... yarışmada oylamaya kalan sitelerin çoğu kodlama hatalarından geçilmiyor..Geçir bakalım hepsini teker teker bir XHTML veya CSS taramasından, karşına çıkan pencereden korkar bi daha da o pc yi açmazsın emin ol (ismini vermiim, sadece sitenin birinde abartmıyorum 1000'in üzerinde kodlama hatası var...inanmayan varsa teker teker taratsın listedeki siteleri)...neyse daha fazla uzatmak istemiyorum konuyu...yönetici arkadaşlardan istediğim şey; eğer böyle bir anket uygulaması sonucunda neticelenecekse herşey Birkalem'in listeden çıkarılmasıdır....
yazıların çok güzel. yazdıkların hepsi doğru...ancak atladığın iki nokta var...
1-) senin bu yazdıklarını juride biliyor. Juri çok sağlamdır sen hiç merak etme ve bunların hepsi göz önüne alındı
2-) bu 20 site türkiyenin en iyi 20 sitesi değil. netopsiyona üye olanlar arasındada en iyi 20 site değil. sadece yarışmaya katılanlar arasında en iyi site
3-) o sıralama juri puanına göre düzenlenmedi. oy verenleri etki altında bırakmamak için karışık düzenlendi
4-) yarışmada juri
içerik-hız-seo-güvenlik-görsellik başlıkları altında puanlar vermiştir.
Tüm zamanlar GMT + 3 Saat Sayfaya git Önceki1, 2, 3, 4
4. sayfa (Toplam 4 sayfa)
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız