Tarih: 2009-08-08, 19:24:49 Mesaj konusu: phpmyadminden Büyükharf küçük harf değiştirme
merhaba
içerik, ansiklopedi ve diğer modulleri ntablolarındaki title alanında bulunan tüm başlıkların
"Başlık Adı Yenilendi" şekilinde tüm kelimelerin sadece ilk harflerini büyütmesini istiyorum birde â Â û Û Gibi karekterleri a u A U şeklinde dğeiştirmek istiyorum ikinci ösylediğimi yaptım ancak ilk söylediğimi yapamadım bir yolunu bilen varmı.
şeklinde bir sorgu ilk harfi büyütür ama tüm kelimelerinkini değil, yalnıca kaydın ilk harfini büyütür. Tüm harfleri büyütmek için sp(stored procedure) kullanmanız gerekir.
Veya hiç o kadar uğraşmayıp tüm kayıtları tek tek php ile de yaptıorabilirsiniz. Yalnız php stored procedurelerden olduğu gibi rahat çalışmayacaktır
ya benim bunu yapmam daki amaç google baktığım zaman tüm title lar hep büyük harf ten oluşuyor zamanında 2003 - 2005 arasında eklediğim tüm içerik büyük harfliydi
sanırım şimdilik ilk harfi büyütsem bana yetecek Seo içinde kötü oluyor diye düşünüyorum. en nihayetinde büyük küçük harf duyarlılığı yok ancak okumada zorluk çıkabiliyor ziyaretçi açısında ayrıca şapkalı harfler aramalarda olmadığı için benim kelimeler çıkmıyor özellikle onun için istiyorum :) bu düzenlemeyi.
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız