Kayıt: Oct 07, 2006 Mesajlar: 1856 Konum: Dünya'nın Bi Yerinden
Tarih: 2010-04-10, 17:19:06 Mesaj konusu: Php Nuke Okul Portalı[Görüş- Öneri-Yorum]
Merhabar,
İşlerimden zaman buldukça bir okul sitesi yapmaya karar verdim. Tam anlamı ile bitmiş değil ama ben genede açmaya karar verdim. Eksiklikler var tamamlamaya çalışacağım inş. Şimdiden Görüşlerinizi Bekliyorum
Genel olarak guzel tasarımı tabii klasik nuke standartlarında.Anasayfada 2 şey dikkati çekti
1. tab blok üstünde biraz oynama yap bence biraz css şekil vermelisin.mesela sabit bir height değeri verirsen daha guzel olur bence tıkladıkça zıplayıp durmaz :d Birde belki background image uygulabilirsiniz.Diğer menulerdeki renkli görüntü tab blokda çok zayıf kalmış..
2. ziyaretçi defterinin arka plan resmi ya sabitle yada değiştir.2 3 tane kitap resmi bence guzel değil.
seo konusunda title çok önemli onun için bir eklenti vardı hatırladığım kadarı ile rondom title mi ne idi mutlak onu yap.
Birde bu siteyi incele belki ilham alınacak bişeyler bulursun.
valla o kadar okul sitelerine baktım benim yaptığım site ile kıyaslarsan onlar resmen deli çiçiye benziyor. normalde google reklam, firma reklamları vs olmaması lazım. ben bu olayı birebir yetkili ile görüştüm. yaptığım siteye meb kurallarına uymayacak bir şey yok dediler. ona dayanarak yaptım.
valla o kadar okul sitelerine baktım benim yaptığım site ile kıyaslarsan onlar resmen deli çiçiye benziyor. normalde google reklam, firma reklamları vs olmaması lazım. ben bu olayı birebir yetkili ile görüştüm. yaptığım siteye meb kurallarına uymayacak bir şey yok dediler. ona dayanarak yaptım.
peki sen bilirsin görünüm olarak güzel ama tek o dediğim vardı sen öyle diyorsan öyle olsun
Tarih: 2010-04-11, 15:28:41 Mesaj konusu:
html olarak verilen tonlara göre değil ama renk açısından uygun. misal burada meb çorum geneli okul sitelerini yapan tasarımcı memur var, sitelere göz gezdirsen rengarenk bir site yapıyorlar gene biz mavi, gri ve kırmızı tonları kullanıp, meb logosunu kullanıyoruz, birde tasarımcının reklamı dışında , dışardan bir i f r a m e veya reklam bağlantısı kullanmıyoruz. MEB in de isteği bu zaten.yönetmeliklerinde bunları istememişler
Tarih: 2010-04-11, 16:17:49 Mesaj konusu:
valla üstad, bazı okul sitelerinde reklam bile yer veriyorlar.Okul yetkilisine soruncada dedikleri şu, "okul bütçesine YARDIM" :)
sonuçta okul sitesi tanıtım olarak değerlendirildiği için sınırları aşılmadığı müddetce sorun olmaz...
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız