Tarih: 2010-06-19, 00:16:09 Mesaj konusu: bir derdim var dostlar-sizin başınıza geldi mi?
başlıkta belirttiğim gibi bugün başıma hiç hesabımda olmayan birşey geldi..
malumunuz bir haber portalı açmıştım...amatör yerel bir haber sitesi..sağdan soldan bulduğum haberleri ekliyordum...
bugün bir telefon geldi..önce dalga geçiyor arkadaşlarımdan biri sandım..ancak konuşma ilerleyince işin ciddi olduğunu anladım..
telefondaki kişi iha bölge müdürüydü..14 tane haberimizi sitenize kelmişsiniz..bunun kayıtlarını tuttuk sizi mahkemeye veriyoruz haberiniz olsun diye...
neye uğradığımı şaşırdım.hiç tahmin etmiyordum..
ya abone olun yada sizi mahkemeye veriyoruz dediler.bende abone olmayı kabul ettim korkudan.
bu kez de abonelik ücretini karşılayacak maddi gücüm yok.işsizim.ne yapacaımı şaşırdım...
sizlerin düşüncelerinizi alabilir miyim...başınıza hiç böyle birşey geldimi??ne yapmam lazım??
Tarih: 2010-06-19, 01:00:55 Mesaj konusu:
Eklediğiniz haberleri kaldırın sonra gitsin isdediği yere versin ..
işin ucunda sizin iha ya ve insanların haber alma özgürlüğüne YARDIMınız söz konusu bundan sizi mahkeme suçlu bulamaz. kaldırmasanız bile ki kaldırdınızmı hiçbirey olmaz.
Eklediğiniz haberleri kaldırın sonra gitsin isdediği yere versin ..
işin ucunda sizin iha ya ve insanların haber alma özgürlüğüne YARDIMınız söz konusu bundan sizi mahkeme suçlu bulamaz. kaldırmasanız bile ki kaldırdınızmı hiçbirey olmaz.
sizi biraz korkutmuş vatandaş.
Aslında pekte söylediğiniz gibi değil hamzot.
Kuvvetle muhtemeldir ki dayanak olarak basın kanunun 24. maddesini gösterirler ve bunu yaptıklarında da haklı olurlar.
Ajansların zaten çoğu bunu vurguluyor. Ajansların izni olmadan üye değilseniz, haberleri ve görsel materyali yayınlayamazsınız.
Haber içeriğinin kopyalanması ya da yeniden yayınlanması kaynak gösterseniz dahi söz konusu ajansa üye değilseniz ya da izin almamışsanız sizi zor duruma düşürür.
Ha şu var ben alıyorum koyuyorum yayınlıyorum. Şu ana kadar sıkıntı olmadı. Evet internet debi derya görmezler ya da görülmez ama talihsizseniz işte ekolcu arkadaşımızın başına gelen gelir.
Sırf sıkıntısı da bu da değil ki arkadaşlar.
Misal veriyorum ajansa üye olmadan bir haber yayınladınız. Ajans sözleşmeniz de yok.
Atıyorum x şahıs y şahsı kasten öldürdü diye bir haber alıntıladınız. İfade bu.
Sonra adam mahkeme kararıyla aklandı. Ve sizin sitenizde bu habere de rast geldi.
Size tazminat davası açtı. Ne yapacaksınız?
Ben şu siteden almıştım deme şansınız yok. Deseniz bile ispatlayamazsınız. Neden?
Elinizde sözleşme yok. Direkt muhattapsınız. Yani altına kaynak yazmış olmanız sizi sorumluluktan kurtarmaz.
Fakat ajans sözleşmeniz varsa, ne olur ?
Kardeşim ben bu haberi üyesi bulunduğum ajanstan aldım. Buyrun sözleşmem sorumluluk bana ait değildir dersiniz ve hiç bir sorumluluğunuz olmaz.
Biz genelde toplum olarak küçük ayrıntılara dikkat etmeyiz ve bu küçük ayrıntılar başımıza büyük dertler açar.
Haber sitesi açmışsanız kazığı sağlama bağlamak zorundasınız. Ajanslardan gelen haberleri yayınlamak ve başınızın ağrımaması için en sağlamı ajanslara üye olmak.
Umut ederim ki ekolcu olayı diyalog yoluyla çözebilir.
Bu arada unutmadan eklenilen haberleri yayından kaldırmış olsanız bile adamlar zaten görüntüleri yakaladıklarını ve kaydettiklerini söylemişler bu da artı bir çözüm olmaz.
haberlerini kaldırdım ancak ekran görüntülerini kaydetmişler.
aylık ücretini ödeyecek durumum yok..haberlerinizi kaldırdım..yayın hayatına da son verdim artık ne yaparsanız yapın diyecem..
Kayıt: Oct 07, 2006 Mesajlar: 1856 Konum: Dünya'nın Bi Yerinden
Tarih: 2010-06-19, 10:38:56 Mesaj konusu:
doğru katılıyorum şikayet etmezseler bu şekilde tespit edemezler bunlar sürekli google da haberleremi bakıyorlar.
sitenizi kapatın domaini düşürün. gelsinde mahkemeye versin
O haberlerin içeriğini degiştirin. Varsınlar mahkemeye versinler, hiç birşey yapamazlar. Mahkeme kararı bir kaç ufak tefek hatalarla bir siteyi kapatamazlar ve tazminat kararı da almazlar, ancak o konuların silmesinden yana veya sadece o sayfalardan yana kapatırma kararı alınabilir.
İha üç-beş kuruşluk için kendi güvenirliğini dillere düşürmez. Gözünüzü korkutmuşlar.........
Tarih: 2010-06-20, 03:02:30 Mesaj konusu:
aynalizin sorusu dikkate deger.
örnegin hürriyet gazetesinin internet sitesinde her haberde olmasada bazi haberlerin altinda bu haber izinsiz yayinlanamaz aksi halde yasal islem yapilir uyarisi görüyorum.
bu iha cilarin sitesinde böyle bir uyari yoktu ise konu tartismalidir.blöf yapiyorlar gibi geldi bana
mahkemeye verecek adam direk verir
verdikten sonra tel acip söylemesine ne gerek varmis ki?
Tarih: 2010-06-20, 14:36:55 Mesaj konusu:
hamzot
bir bildigimiz olmasa öyle yazmazdik
ajansi ve ihlas grubunu bilmeyen yok ve kime hizmet ettiklerni.menfaatlerine dokunmadinmi iyisin dokunursan iste asarlar adami hemen aynen senin beni millet düsmani ilan ettigin gibi
diger somut örnegide yukarda!!
asil sen nasil evirip cevirip beni millet düsmani yaptin
hemen tanimadan bilmeden?
hükümeti elestirmek millet düsmanligimi oluyormus?
ihlas grubuna bagli türkiye gazetesi muhabirleri pkk kampina gidip onlarla yatiyorsa orda millet düsmanligi budur iste!!
Tarih: 2010-06-20, 14:45:34 Mesaj konusu:
Kardeşim seni millet düşmanı falan ilan ettiğim yok nerden çıkardın bunları.? konuyu siyasete çekmenin bir anlamı yok bahsettiğin kamplarada her grupdan gazeteci gidip yatıp kalkıyor hem banane ihlasdan şundan bundan ki ben sadece güldüm ne ihlas nede hükümet beni ilgilendiren konular değil konumuz ekolcu'nun sorunuydu
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız