Tarih: 2006-01-29, 15:10:26 Mesaj konusu: WebLog Nasıl Kurulur?
Arkadaşlar ben nukeden sıkıldım çünkü hem güvenli değil ve hatalı modüllerle sitemin bozulmasındanda bıktım bu weblog'a geçmek istiyorum ama nasıl kurulur birisi anlatabilirmi birde kurulumda ne gerekir. PHP hostingler WebLog'u desteklermi?
buraya gir. orda download and install var. Local'de apache varsa zaten direk kurarsın. kendisi otomatik database table'larını ekliyor zaten.
bence de tasarım açısından ve basitilik bakımından oldukça iyi. PHP-nuke kadar kıl tarafları yok. Hata vermiyor en önemlisi ; ))... tericihinden dolayı kutlarım seni...
joomla denedim. hoş bişey ama biraz uğraştıracak gibi duruyor. tabi nuke'dan kat kat iyi bence. tek kötü tarafı kaynak sağlayacak bi yer yok. misal yazılmış onca modül bu sistemde çalışacak mı belli değil. gerçi açık kod olduğundan birbirlerinden kopya çekmiş olabilirler. ama joomla çok farklı gerçekten. çok gelişmiş bir admin menüsü var. ama site nedense pek parlak görünmüyor : )...
şiir foto galeri makale ve buna benzer şeyler yayınlaya biliriz dimi WebLog'da birde nuke gibi dinamik mi? WebLog nasıl birsistem biraz bilgi verirmisiniz mesela nukedeki gibi modüller bloglar eklenirmi? ama nukeden dahada hızlıya benziyor
wordpress blogu kişisel bir online gazete olarak düşünebiliriz,phpnukeye göre çok dar kapsamlıdır,tabiki çeşitli eklentileri var ama wordpress veya ona benzer diğer bloglarla nuke gibi bir portal oluşturulamaz(Kurdum denedim) bu portal ile haber amaçlı olarak küçük bir portal kurulabilir.
Joomla ise bence iyi ama yukarıda arkadaşın da dediği gibi maalesef kaynak(çeşitli eklentileri olan modul,bileşen vs.)sıkıntısı var mambo tabanını kullanıyor(hemen hemen aynı),en güzel yönü bence tema çeşitliliği
syglar
There doesn't seem to be a wp-config.php file. I need this before we can get started. Need more help? We got it. You can create a wp-config.php file through a web interface, but this doesn't work for all server setups. The safest way is to manually create the file.
ben Kurdum Ama Pek ilgilenemedim Kişisel Bir Site Kurmak İsteyenler İçin Aslında Çok İdeal Dinamik Bir yapıya Sahip Geliştirilebilir Bir Açık kaynak kod ;)
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız