Tarih: 2006-02-17, 16:17:30 Mesaj konusu: suse linux 10,0
evet arkadaşlar suse linux hakkında biraz bilgi vereyim dedim.bi derginin verdiği çift katman dvd sayesinde iyi bir linux arsivi elde etmiş oldum.derginin ismini reklam olmasın diye vermiyorum.isteyen ö.m. atsın.
içinde suse linux 10.0 var bu sürüm bedava.novell şirketine geçtikten sonra büyük atlılm gösteren suse bu versiyonda tamamen windows a rakip olmuş.
novell şirketi de tıpkı red hat gibi versiyonlarını 2 ye ayırmış durumda yani bir bedava sürüm bi de 70 euro civrındaki paket.hemen bazı arkadaşların aklına bedava olan deneme yada biraz daha kısıtlı bir pakettir diye gelmiştir.ama sadece şu paralı paket le birlikte online YARDIM ve kalın bi kitap geliyor onun dışında işletim sistemnde her hangi bir fark yok.
gelelim değerlendirmeye kurulum klasik daha önceki sürümlerden bi fark yok daha önce suse kurmş herkes kolaylıkla kurar.daha öne kendiminde yaşadığı ekran kartı veya mönitör ü tanımama sorunu yok nvdia ve atı driverleri en güncel şekilde içinde var kurulumdan sonraher hangi bi sorun yaşatmadan grafiksel ortama geçiyorsunuz.windows bölümlerini kendi bağlıyor her hangi bir fstap ayarı yapmıyorsunuz.
9.3 ver. yaşadığım ses kartını tanıma problemi de yok bu noktada bi açıklama yapayım.linux un winamp si olarak bilinen xmms yüklü geliyor am mp3 çalamıyor bu da lisans probleminden kaynaklanıyormuş ama çözümü var yast sayesinde gerekli güncellemeler yapılınca bu problem ortadan kalkıyor.ama ben bununla uğraşmak istemiyorum diyen için amork he türlü ses formatında sorunsuz çalışıyor.terübettim bi sorunla karşılaşmadım.
bunun dışında internet ile ilgili bir kaç şey daha önce kurduğum linux sürümlerinde tabii bu web browser dan kaynaklanan bir şey windows a yani exp e göre yavaş bi sörf imkanı vardı ama bu sürümde öyle bir sorun yok gayet iyi bir hızda sörf yapma imkanı var.firefox a bazı ayarlar yapılarak hızlanması sağlanıyormuş ama daha deneme imkanı bulmadım deneyin ce sonucu yazarım.firefox a bazı eklentiler yaparak daha iyi bir web browser sahibi olabilirsiniz.bununları html formatında hazırlıyorum bitince linki veririm.
ağ kullanımında çok iyi özellikle sambanın sadece grafiksel ortamda kurulduğunu görmek çok güzel.bundan başka ağınız daki diğer makinaların sizin makinanız üstünden internete çıkış yapmasını sağlayarak ağda çok iyi bir denetim sahibi oluyorsuuz böylece kim ne kadar bant genişliğini kullandığını görüryorsunuz.
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız