Tarih: 2006-06-09, 16:24:07 Mesaj konusu: Microsoft Linux'a Destek Verdi
Microsoft sunucu tarafında Linux'a destek vereceğini açıkladı.Microsoft'dan yapılan açıklamaya göre Linux, Virtual Server 2005 R2'nin içerinde desteklenecek. Microsoft'un açıklamasında Linux desteğinin müşterilerin isteği üzerine sağlandığı ve yazılımın ücretsiz indirme şeklinde dağıtılacağı ifade edildi.
"Virtualization" adı verilen yeni teknolojide tek bir sunucu işletim sistemlerinin birçok farklı unsurlarını aynı anda kullandırabiliyor. Özellikle kurumsal kullanıcılar tarafından tercih edilen bu teknoloji farklı işletim sistemlerinin bir araya getirilmesini sağlıyor.
Microsoft açıklamasında, Virtual Server 2005 R2'de Red Hat ve Novell Suse ürünlerinin kurulmasını sağlayacak gerekli değişikliklerin yapıldığını belirtti. Firma, virtualization teknolojisinin daha gelişmiş uygulamaları için Windows Hypervisor adlı bir ürünü de 2007 yılında piyasaya sürecek.
Daha önce Windows, Linux destekli hiçbir proje geliştirmemiş ve Linux işletim sistemine herhangi resmi bir destek vermemişti."
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız