Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Joomla Kategorisi açılsın mı? |
Evet, Mutlaka |
|
63% |
[ 7 ] |
Hayır, Gereksiz |
|
18% |
[ 2 ] |
Kararsızım |
|
18% |
[ 2 ] |
|
Toplam Oylar : 11 |
|
Yazar |
Mesaj |
Aliosman Teknik Yönetici
|
Tarih: 2006-07-11, 01:30:13 Mesaj konusu: Forumlara Joomla Kategorisi |
|
|
Yaklaşık 1 aydır gelen iletişim ve özel mesajlarda netopsiyon forumlarında Joomla sistemine ait kategori ve forumlar ısrarla istenmektedir. Bu durumu Oylamaya açıyorum.
Sizce forumlarda Joomla kategorisi açılmalı mı? 10 gün boyunca oylarınızı ve yorumlarınızı bekliyorum. |
|
Başa dön |
|
|
Bu Site Google Adsense ile Gelir Elde Ediyor
|
Tarih: 2024-11-01, 00:59:29 Mesaj konusu: Forum Arası Reklamlar |
|
|
|
|
Başa dön |
|
|
yilmazmurat Mesaj: 1000+
|
Tarih: 2006-07-11, 01:34:07 Mesaj konusu: |
|
|
bende tam sana özel mesaj atıyordum bak bence netopsiyon artık nuke ile anılan bi site olmaktan çıkmalı ve webmaster platformu olduğu tam anlamı ile belli olmalı |
|
Başa dön |
|
|
mirdadas Mesaj: 50+
|
Tarih: 2006-07-11, 01:39:15 Mesaj konusu: |
|
|
Nukeye olan ilgi ve alaka moderatörler tarafından düşmeyecekse ve joomlanında hakkı verilecekse neden olmasın ? |
|
Başa dön |
|
|
KaaN Mesaj: 500+
|
Tarih: 2006-07-11, 01:39:37 Mesaj konusu: |
|
|
Aslında joomla'dan da ziyade php'ye yönelik birşeyler yapılmalı. İnsanlar php kodlamaya teşvik edilmeli. |
|
Başa dön |
|
|
|
Tarih: 2006-07-11, 01:40:27 Mesaj konusu: |
|
|
amoki :
|
bende tam sana özel mesaj atıyordum bak bence netopsiyon artık nuke ile anılan bi site olmaktan çıkmalı ve webmaster platformu olduğu tam anlamı ile belli olmalı
|
Ha bir de arkadaş da değinmiş;
çok şeyden az az bilmek yerine, az şeyden çok çok bilmek daha iyidir :) |
|
Başa dön |
|
|
|
Tarih: 2006-07-11, 01:55:04 Mesaj konusu: |
|
|
ya aslında cms sistemler bizi köreltiyor bakın 1 sene olacak geri döneli bu siteye o günden beri bazı şeyleri hallettim ama düşünün ki 1 senede ne kadar php öğrenirdim.vaz geçtim joomla filan açılmasın onun yerine html den başlıyarak gerçekten forumlara uygun dersler eklenmeli php,grafik tasarım,flash bi çok üye en azından bi konu hakkında bilgi sahibi eklesin herkes bişeyler ben yarın akşam söz bi tane orta blok yapmayı anlatacm |
|
Başa dön |
|
|
|
Tarih: 2006-07-11, 02:20:42 Mesaj konusu: |
|
|
Aynen öyle kardeşim. Html ve php üzerine yoğunluk olmalı.. Kesinlikle. |
|
Başa dön |
|
|
vbeyazit Mesaj: 1+
|
Tarih: 2006-07-12, 19:22:01 Mesaj konusu: Re: Forumlara Joomla Kategorisi |
|
|
Zamanında yakınmıştım webmastere. Ama beni dinlemedi. Bir Netopsiyon a bakın, bir de iyinet, yada r10 forumlarına. 3 - 5 bin üyeleri war ama hepsi sağlam üye. Nuke katagorisi bile yok oralarda Yani nuke o kadar basit ki Diğer webmaster forumlarında bahsedilmiyor bile.
Orada çoğu insan programlamacı, burada ise nuker.
Aslında ankete, Programlamacı mı olmak istersiniz yada Nuker yazılsa daha iyi olur. |
|
Başa dön |
|
|
Bu Site Google Adsense ile Gelir Elde Ediyor
|
Tarih: 2024-11-01, 00:59:29 Mesaj konusu: Forum Arası Reklamlar |
|
|
|
|
Başa dön |
|
|
hakan Editör
|
Tarih: 2006-07-12, 19:32:06 Mesaj konusu: |
|
|
amoki'nin dediği gibi html,php olursa asp gibi web programlama dillerine yönelsek çok iyi olur, en azından hazır kod kullanmak yerine yavaş yavaş kendi kodlarımızı yazmayı öğrenmiş oluruz |
|
Başa dön |
|
|
memocann Mesaj: 1+
|
Tarih: 2006-07-12, 20:21:37 Mesaj konusu: Re: Forumlara Joomla Kategorisi |
|
|
Bileşen ve modül yazarak bu konuda Joomla da da ileri gidilebilir, engel değilki |
|
Başa dön |
|
|
|
Tarih: 2006-07-12, 20:32:15 Mesaj konusu: Re: Forumlara Joomla Kategorisi |
|
|
memocann :
|
Bileşen ve modül yazarak bu konuda Joomla da da ileri gidilebilir, engel değilki
|
Tabii ki dediğin doğru ama çoğu üye de şu var hazır olan modül blok veya buna benzer şeyleri alıp kullanıyor ve bende bi webmaster oldum sanıyor sorun orda.Yani aslında kendini kandırıyor o yüzden dedim yoksa sorun yok.
şu an bi modül yazmaya uğraşıyorum ve index sayfasını yaptım sql e kayıt ta girdi yani php bi scriptin yazımı konusunda bi fikir edindim.Ama bunu yapmaya uğraşan kaç kişi var mesela sen bilmezsin belki seyranlıyı can benim dediğim her modulu yazıyor bu konuda bilgi sahibi ve geliştirdi kendini bu konuda. |
|
Başa dön |
|
|
yenibir Mesaj: 500+
|
Tarih: 2006-07-12, 20:37:22 Mesaj konusu: |
|
|
Nukede Bu kadar fazla Takınılmasının Nedeni HTML Ve PHP Bilgisinin Olmayışı yani Alt yapısı Sağlam Olmayan Herkes basit olduğu İçin nukeye Yöneliyor Buda Bereberinde Milyonlaca Aynı Soru ve Sorunlara Yöneltiyor İnsanları ( Bakın Kaç tane Destek Sitesi oldu ve Tüm Sitelerde Sorular hep Aynı) insanımız hazırcı üretici Değil Çözümü vermek yerine Çözüm üretmeyi öğretmeli bence ... |
|
Başa dön |
|
|
|
Tarih: 2006-07-12, 20:38:24 Mesaj konusu: |
|
|
Nuke bu kadar kötü birşeyse kullanmayın. ben bu tür söylemlere karşıyım arkadaşlar. Nuke bence gayet güzel. Fakat körelttiğini düşünüyorum. Bu site ilk önce nuke destek sitesi olarak başlamış. Bunu birden çevirmek abes olacaktır. Ama zamanla nukeyi aşmak da gerekir. Biraz daha web programlamaya kaymak gerekir. |
|
Başa dön |
|
|
ChatMAN Mesaj: 50+
|
Tarih: 2006-07-12, 21:35:13 Mesaj konusu: |
|
|
ByKaaN :
|
Aslında joomla'dan da ziyade php'ye yönelik birşeyler yapılmalı. İnsanlar php kodlamaya teşvik edilmeli.
|
Sana helal olsun. Budur. tebrik ederim seni. |
|
Başa dön |
|
|
memocann Mesaj: 1+
|
Tarih: 2006-07-12, 23:48:17 Mesaj konusu: Re: Forumlara Joomla Kategorisi |
|
|
amoki :
|
memocann :
|
Bileşen ve modül yazarak bu konuda Joomla da da ileri gidilebilir, engel değilki
|
Tabii ki dediğin doğru ama çoğu üye de şu var hazır olan modül blok veya buna benzer şeyleri alıp kullanıyor ve bende bi webmaster oldum sanıyor sorun orda.Yani aslında kendini kandırıyor o yüzden dedim yoksa sorun yok.
şu an bi modül yazmaya uğraşıyorum ve index sayfasını yaptım sql e kayıt ta girdi yani php bi scriptin yazımı konusunda bi fikir edindim.Ama bunu yapmaya uğraşan kaç kişi var mesela sen bilmezsin belki seyranlıyı can benim dediğim her modulu yazıyor bu konuda bilgi sahibi ve geliştirdi kendini bu konuda.
|
Eyvallah doğrudur....tabi bu mantık meselesi , eğer kişinin zaten verimli olabilmesi ve bilgi sahibi olabilmesi için hazır portal ve içerik sistemlerine saplanmamaları lazım , kişinin bir joomla sitesi varsa bu kişi de kalkıp at gözlüğü takıp bundan başka bir şey tanımıyorsa zaten onun kendine katabileceği bir şey olamaz. Aslolan şu bu sistemlerin hepsini kullanmalı ve mantığını anlamaya çalışmalı daha sonra bu yönde kendisi bir sistem ortaya koyma amacına girip kendini geliştirdiği ölçüde faydalı olmaya çalışmalı diye düşünüorum |
|
Başa dön |
|
|
MuzikDelisi Mesaj: 500+
|
Tarih: 2006-08-03, 00:34:24 Mesaj konusu: |
|
|
Valla zamanında bende Joomla kategorisi istemiştim :) Hatta başlıı duruyo Ama Netopsiyon bencede artık adından Webmaster sitesi olarak bahsettirmeli |
|
Başa dön |
|
|
nightwish Mesaj: 50+
Kayıt: Aug 06, 2006 Mesajlar: 89 Konum: C:\WINDOWS\system32
|
Tarih: 2007-03-03, 15:08:10 Mesaj konusu: |
|
|
sevgili Aliosman bende kişisel yorumumu katmak isterim..
bence netopsiyon gibi kaliteli bir sitede joomla 'ya yer vermek için geç bile kalınmış..
şöyleki ilk başlarda nuke'ye heves ettikten sonra joomla ile yapabileceklerimin farkına vardığımda phpnuke oda ne ? hissiyatı geçiyordu içimden... tamamen kişiel yorumum nuke sistemini kötülemiyorum ve bu sistemle site yapan arkadaşlara karşı ithafen birşey ima etmiyorum..isteyen istediğini kullanabilir tabiki..
yani joomla ile bence sınırları biraz daha zorlayabiliyorsunuz...internet explorer 6 ile mozilla yı kıyasladığınızda eklentileriyle birlikte mozillanın IE6 ya fark atması gibi...
bence joomlaya yer vermekle kalmayıp kategorilerinide genişletin..inanın joomlaya olan ilgi daha büyük..ve yapabildiklerinizde...
ve ayrıca küçük bir önerim diğer cms lerede yer verilmesi..mesela subdreamer da kanımca çok güzel..ve birçok foruma kolayca entegre olabiliyor(bir tık ile)..gibi örnekleri çoğaltabiliriz...
son olarak netopsiyonun phpnuke tabanlı olmasısadece phpnukeyi işleyecek anlamına gelmez heralde..birçok cms ye yer erilirse bence daha uygun olur çünkü insanlar değişiklik arıyor... |
|
Başa dön |
|
|
afare Mesaj: 50+
Kayıt: Jul 02, 2005 Mesajlar: 62 Konum: aydın/didim/altınkum
|
Tarih: 2008-03-04, 22:54:01 Mesaj konusu: |
|
|
joomla bölümü açılırsa eski bir netopsiyonlu olarak eğitimi konusunda hazırladığım dökümanları paylaşabirim... |
|
Başa dön |
|
|
bardas Mesaj: 300+
|
Tarih: 2008-03-04, 22:58:58 Mesaj konusu: Re: Forumlara Joomla Kategorisi |
|
|
Arkadaşlar bende Nukenin forumunu vbulletine çevirdim baktım ki güzel oldu ama 2 kez hacklendim sonra hangi portal güzel gider derken birden dikaktimi joomla çekti gayet güzel ve hoş eklentileri vs desteği dedim daha önce neden ilgi duymadım sonra bugun ilk joomlamı kurdum kolay ve hızlı ve seri olarak ve gerçekten çok çok güzelmiş |
|
Başa dön |
|
|
omermuhtar Mesaj: 100+
|
Tarih: 2008-06-05, 23:22:12 Mesaj konusu: |
|
|
fikir olarak iyi ama. bazı arkadaşların görüşlerine üzüldüm nedemek nüke yi karalamak hafife almak joomla daha yokken phpnuke web dünyasının kahrını yüklendi phpnuke olamsaydı ne forum olurdu nede bir portal site tüm siteler html idi phpnuke sayesinde dinamik içerikli siteler meyadana geldi. uzun sözün kısası zamanında webi sırtında taşıyan nükeye biraz haksızlık yapiyorsunuz.
ben 6 yıldır nukeciyim halada kullanıyorum joomlada kurdum ama nuekde daha çok özgürüm html leri daha derli toplu nukeye modül ve block yapiyorum joomlada nukedeki kadar özgür değilim... joomlanın daha çok ekmek yemesi lazım. |
|
Başa dön |
|
|
Fatih_42 Mesaj: 50+
|
Tarih: 2008-06-06, 00:07:40 Mesaj konusu: cevap |
|
|
bence acilsin 8) |
|
Başa dön |
|
|
hanifi04 Mesaj: 1+
|
Tarih: 2008-06-06, 01:32:06 Mesaj konusu: |
|
|
joomla da nuke gibi sorunlar yığınına dönüşmeyecekse iyi olur, ama yerimizde saydıracaksa bence farklı bi kulvarda güç kaybetmemek lazım. evet artık nuke gercekten bitti on yaşındaki çocuk bile nukeyi 1 yıl içinde tamamen söker ama daha fazla ileriye götüremez, götüremiyoruzda, hep aynı kalıp hep aynı şablon, ve hep aynı içerik,
ben bu sitenin 3 yıllık üyesiyim (yalan olmasın sanırım 3.yılına girdi) 3 sene önce görüdğüm sorunlarla, bugünkü sorunlar hala aynı, artık milletimizin beleşçiliğe alışmasımı, buna bende dahil, yoksa bu sistemle bu kadarmı onuda bilmiyorum, ama bana göre yolu net ve açık bi sistem yada sistemlerle, daha güzel gidilebilir |
|
Başa dön |
|
|
mersoy Mesaj: 1000+
|
Tarih: 2008-06-06, 08:40:51 Mesaj konusu: |
|
|
@bardas
karaman.org joomla ile yapılmış bir sitemi?
birde arkadaşlar joomla ya hangi forum kuruluyor
SMF kesin kurulurmu mesela
sanırım bende bu joomla ya geçicem |
|
Başa dön |
|
|
AHMET_BALCI Mesaj: 500+
|
Tarih: 2008-06-06, 13:32:12 Mesaj konusu: |
|
|
nukeden şaşmamak lazım
forumlar hepten corpaya dönmesin sonra.
Bence nuke konusunda uzman arkadaşlarımızın cesaretlendirilmesi,teşvik edilmesi lazım |
|
Başa dön |
|
|
sadakatli Mesaj: 200+
|
Tarih: 2008-06-06, 13:58:30 Mesaj konusu: |
|
|
Bence Php Diline ağırlık verilsin sonuçta nukede -joomlada php ile yazılan portallardır php dilini öğrenince hepimiz farklı türde portallar üretecğimize eminim.Joomla ve php-nuke bizim php bilgimiz içerisinde olursa daha iyi olur kanısındayım. |
|
Başa dön |
|
|
|