Php-Nuke yıllardır var, en güzel Php-Nuke tasarımı yarışması yaptığınızı hiç duymadım. Bence artık zamanı geldi ; Php-Nuke yarışması yapılması gerekli. Belli şartları olması gerekir tabiki Birinci olan webmastera headerde 1 ay bedava reklam şansı olsun. Bir öneri tabiki uygulamak size kalmış. Teşekkürler
Portal yarışması desen haklısın herkes kendi portalını yazsa yarışılsa güzel olabilir ama PHP-NUKE'de neye göre kıyaslama yapılacağını gündeme getirmek lazım ...
Tema deseniz ? Renkler ve zevkler tartışılmaz
Modül deseniz nasıl bir kıyaslama olacak ?
İçerik deseniz işler karışır
Seo deseniz , seo konusunda uzman bir juri olması lazım
Önemli olan konu da bu zaten oluşturalacak jurinin bilgisi nedir herkes juriyi tanıyacak mı ?
Bence PHP-Nuke için böyle bir yarışma olamaz çünkü sonuçta hazır portal ve herkes diğerinin bildiği kadar biliyor bir üst kurul oluşturulması zor
Tamam da neye göre profesyonel yıllardır bu fikir sunuluyor yıllardır işleve geçirilmiyor ...
Kurulacak üst kurul çok önemli verilecek ödül çok önemli buna da sponsor olabilcek birisini tanımıyorum sponsor olan da host verir reklam verir yani para ödüllü ve hediyeli birşey oluşturulursa belki ...
Kayıt: Nov 01, 2006 Mesajlar: 2412 Konum: izmirimi özledim
Tarih: 2008-08-22, 19:58:38 Mesaj konusu:
aslında yapılabilinir....
illa ödül olarak büyük bir şey beklmeyin... ilk yarışma küçük ödüllü olur.. sonra ileriki zamanlarda (netopsiyon 2. site yarışması vs...) ödüller büyür....
nasıl puanlama yapılır?
bir sitenin en önemli unsurları nelerdir?
hız
güvenlik
seo
içerik
tasarım
her dalda 10 üzerinden puanlar verilir...bu şekilde toplam puana göre sıralama yapılabilinir... heyet kurmakda zor bir iş değil...hatta en kolayı o...
peki katılım sağlanır mı? Benim artık üyelere güvenim kalmadı beni hep yarı yolda bıraktılar...Siz bana güvence verin ben bu yarışmayı organize edecem...
Ayrıca fikriniz ve öneriniz için teşekürler.. Son 1 yılda ilk defa bir üyeden ciddi bir teklif aldık....
Bu tür fikirlerinizi bizimle paylaşmaya devam ediniz...Biz her türlü size desteğe vermeye hazırız....
vay be hayalim gerçekleşmiş daha yeni gördüm mesajımı :)) sonu hüsranla bitti ama olsun önemli olan bu fikri ortaya atmak.. polibo sakın kızma bu fikri ortaya attıgım için :)))
yarışma sonucunu juri belirleyecekse güzel bir fikir ama yok jurinin % bilmemne puanı alıncak üyelere anket açılcak her site orada ankete sunulcak beğenen beğendiği sitenin ismini yazacak onunda %bilmem nesi alıncak felan olursa gene saçma sapan bir yarışma olur diğer yarışma gibi bak tarih oldu forumlar arasında o yarışma kaç kişi puan verdi o yarışmaya az kişi neden çünkü herkez ankete sunulmasının saçma olduğunu düşündü.
neden saçma pekiyi onuda açıklayım..
diyelim a adında site sahibimizin sitesi berbat ama netopsiyon da kendini sevdirmiş herkeze YARDIM etmiş iyiliği dokunmuş ama kendi sitesini yapamamış şimdi bu sevilen kişiye herkez ART NEYETLE DEĞİL vicdanen rahat olabilmek için puan verir yani bu adamın bana çok iyiliği dokunmuştu şunu destekleyim bari diye düşünülür burda bir art niyet yok ama yarışmada adaletsizlik olur.
şimdi herkez diyecek sadece juri karar verirse herkezin içinde huzursuzluk olur juri adaletlimi davrandı die.
Polibonunda dediği gibi herzaman juri güvenilen kişielrden oluşturuldu.Eğer bu kelimeye inanılmıyorsa zaten yarışmaya girmesin bu kişi juriye güveniyorsa yarışmaya girsin..
Yarışma yapmak güzelde yarışmanın sonucunu bulma yöntemi üzerinde durulması kanaatindeyim ben..
Kayıt: Nov 01, 2006 Mesajlar: 2412 Konum: izmirimi özledim
Tarih: 2009-02-27, 18:15:36 Mesaj konusu:
sonucu belli.... bir kaç gün sonra tüm sıralamyı ilan edecem birincinin ödülünüde verecez ama geleneksel sözünü ben bitirdim... ben kendi adıma artık hiç bir şey yapmıyacam. aslında sonsuzluk çok güzel yazmış. kişilik meslesi.... ben artık kimseye güvenmiyorum. güvenmediğim kişiye nasıl YARDIM ederim?
sitelerinizin pr yükseltelim dedik. bir havuz yapalım. herkes birbirine link versin. bu şekilde birimiz değil hepimiz kazanalım dedim. Ne oldu? adam sitesinin linkini yayınlansın diye iki gün linkleri yazdı sonra sildi.... bu mu dürüstlük?
yarışma yapalım dedik. juri oluşturdum. ki bu juri ben koderim diye geçinenlerin 40 gömlek daha iyisi. ben bile yokum juride. isim vermedim çünkü kimse juriyi etkilemesini istemedim. düşündüğüm gibi oldu. kimse juriyi etkileyemedi. ilk 20 ilan ettim çıkıp özel mesajla küfür edildi. başlıklar açıldı. Suçlu ben oldum... bu mu güven ortamı?
anket yapalım dedik. tek sebebi sizinde düşüncelerinize saygımız olduğunu göstermek istedik. ben değil biz olalım dedik. 5 kişinin sözü değil netopsiyondaki herkesin ortak sözü olsun istedik. adam üyelik açıp hile yapanlar vs... bu mu dürüstlük?
daha sıra bitmez....ama kimse bir şeyi unutmasın. netopsiyonun bunlara ihtiyacı yok. biz bunalrı sizin için yapıyoruz. sizin için emek harcarken bize bunları yapmayın.....
bu şekilde davranarak değil yeni bir yarışma... sorunlarınıza YARDIM bile bulamazsınız çünkü gerçekten bu işi bilenleri bıktırdınız. SÖZDE CODERLERİDE BALON GİBİ ŞİŞİRDİNİZ....
konu eski bir başlıktır. tarafımca kilitlenmiştir.
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız