Tarih: 2008-12-24, 17:34:15 Mesaj konusu: Feedback iletişim modülünde sorun var
arkadaşlar Mavisce-Php-Nuke indirdim ama Feedback iletişim modülünde sorun var mesal gönderildi diyor ama email gelmiyor sizce hata nerden kaynaklanıyor buarada admin meillerini hepsini değiştim ama gelmiyor
o zaman ya mailinde problem var yada hostunda eğer sürekli mail değiştirdiğin halde gene olmuyor ise aynı hosta eğer vaktin var ise başka bir nuke sürümü kurmayı dene ve tekrar mail gödnermeyi dene eğerki gönderirse nuke sürümünde sorun var ama göndermez ise hostan kaynaklanır hostcunla görüş
Tarih: 2008-12-25, 10:15:37 Mesaj konusu:
Cevap yukarıdakilerin dışında Hiçbiri seçeneği de olabilir.
Hosting değiştirdiniz mi?
Bazı host firmaları mail() fonksiyonunda 5. parametreyi de isteyebiliyorlar.
Ne demek istediğimi şimdi anlayacaksınız.
mail fonksiyonu genelde şu şekildedir.
mail($email, $subject, $message, "From: $from\nX-Mailer: PHP/" . PHPVERS);
veya
mail($to, $subject, $msg, $mailheaders);
Parametreler de kısaca şöyle açıklanabilir.
$to ya da birinci parametre : Mailin gideceği adres
$subject ya da ikinci parametre : Mailin konu satırında yazan yazı.
$message ya da üçüncü parametre: Mailin içindeki ana yazı, mailin içeriği.
$mailheaders ya da dördüncü parametre: gönderen program veya mail işleyicisi (maille ilgili başlık bilgileri vs)
Ama sorun bazen bu dördüncü parametreden sonra bazı sunucuların illa da gönderici adını istemesi olabilir.
Yani:
mail($sitemail, $subject, $mailbody, $mailheader, "-f alper@alperbalci.com");
şeklinde en sona beşinci parametre olarak gönderenin adını eklemezseniz mailiniz asla iletilmeyebilir.
Mail gönderemiyorum diyenler en sona gönderici mailini ekleyip öyle denesinler.
arkadaşlar hos firması ile görüştüm bana bunu yazdılar
Php nuke eğer send mail özelliğini kullanarak mail göndermiyor ise evet. Çünkü send mail sunucularımızda kapalıdır. Smtp özelliği kullanılarak mail gönderimi yapılmalıdır.
bura anltmak istediklerini bana anlatabilecek biri varmı smtp özelliği ney onuda aktif etim yinede olmadı bu smtp yi bana açılarmısınız tam olarak ney oluyor
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız