Tarih: 2009-11-08, 23:57:44 Mesaj konusu:
3G kotasını upload ve download kullanımları etkiliyor. TTnet'te upload etkilemiyor. Kapalı alanlarda en iyi çekim turkcell'de. Şehir merkezine yakın yerlerde yada yerleşim yerlerinin yoğun olduğu yerlerdeki baz istasyonları 3G'yi destekliyor. Desteklemeyen baz istasyonlarının olduğu yerlerde Edge hızıyla bağlanıyor. Tabi ki bulunduğunuz şehirinde etkisi çok. Edge başa bela, 3G harika..
Kota aşımlarında 100 mb 5 tl olarak ücretlendiriliyor. Ben Vodafone kullanıyorum. Geçen ay kota aşımından dolayı 100 lira data kullanımı oldu ve faturastop özelliği olduğu için sonraki kullanımlar hesap kesim tarihine kadar ücretsiz kullanım veriyor.
Taşınabilir olması, 7.2 mbps hızına kadar çıkabilmesi çok güzel bir hizmet.
Kota ve bağlantı hızının düşmesi eziyet..
Karar sizin :)
Yorumlarınız ıcın tşk Kafamda birtek soru işreteı kaldı Kota sorunu Şuanki bağlantım kotali değil o yuzden bilemıyorum 4Gb bana yetermı diye program indirmıyorum muzik indirmıyorum yuksek metrajdfa film izlemıyorum ama net sayfam 17 saat acık msn ve sayfalarda genılır gunde üç beş klip izlenılırse kota aşarmı :=)
Tarih: 2009-11-09, 00:40:28 Mesaj konusu:
Msn çok etkilemiyor.. Çünkü ne kadar çok yazışma yapsanızda günlük ortalama data kullanımı 10 mb'ı geçmez diye tahmin ediyorum.. Nette gezdiğiniz sitelerin içerikleri göre etkiler. Bazı site 2 mb bazı site 20 mb, çok farklılık gösterir. Zaten panelden data kullanımı takip edebiliyorsunuz.
Videolar kalitelerine ve sürelerine göre değişir.
Ör: 4 dakikalık bir video 4 mb veya 40 mb olabilir. Kesin birşey söyleyemem.
Ben TTnet'te 30 gb civarı kullanıyorum. 3G'de 8 gb olmuştur sanırım. Kullanacağız miktarı kendiniz kısıtlayacaksanız, o zaman sorun olmaz. Fakat Ali Osman bey bana çok kızdı *YASAK KELİME** ettiğim için Proje Türkiye'de henüz yeni.. Ben *YASAK KELİME** ihtiyaç olduğu için aldım. Bir kaç ay sonra sınırsız paketlerde çıkar. Bence bir süre daha bekleyin eğer *YASAK KELİME** değilse.. Sistem tam otursun. Çünkü iptal etmek istediğinizde, ör: 18 taahhütlü paket seçtiniz, kalan tüm ayları ceza-i şart olarak ödemeniz gerekecek. :)
Msn çok etkilemiyor.. Çünkü ne kadar çok yazışma yapsanızda günlük ortalama data kullanımı 10 mb'ı geçmez diye tahmin ediyorum.. Nette gezdiğiniz sitelerin içerikleri göre etkiler. Bazı site 2 mb bazı site 20 mb, çok farklılık gösterir. Zaten panelden data kullanımı takip edebiliyorsunuz.
Videolar kalitelerine ve sürelerine göre değişir.
Ör: 4 dakikalık bir video 4 mb veya 40 mb olabilir. Kesin birşey söyleyemem.
Ben TTnet'te 30 gb civarı kullanıyorum. 3G'de 8 gb olmuştur sanırım. Kullanacağız miktarı kendiniz kısıtlayacaksanız, o zaman sorun olmaz. Fakat Ali Osman bey bana çok kızdı *YASAK KELİME** ettiğim için Proje Türkiye'de henüz yeni.. Ben *** ihtiyaç olduğu için aldım. Bir kaç ay sonra sınırsız paketlerde çıkar. Bence bir süre daha bekleyin eğer *** değilse.. Sistem tam otursun. Çünkü iptal etmek istediğinizde, ör: 18 taahhütlü paket seçtiniz, kalan tüm ayları ceza-i şart olarak ödemeniz gerekecek. :)
Cok Saolun bu bilgi baya işime yaradı o yuzden balıklama atlamadım bende beklicez baska caresi yok. Sınırsız olunca alırız :=)
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız