Değerli arkadaşlar bir süredir sitem kapalı yani 4 tane sitem var ve trojen bulaşmış siteleri kapattım vel hasıl sonra bilgisayara format attım kysperskyi kurdum siteleri tek tek bilgisayara indirdim kysperky sağolsun hepsini ciyaklattı :) fakat şimdi hostuda komple sileceğim yani bütün dosyaları yedekleri bilgisayarda temiz olanları benim sorunum ve merak ettiğim şudur;
Hostu nasıl temizleyeceğiz bütün dosyaları silince hosttan bu trojen vebasındanda kurtulmuş olurmuyuz?
Bazı trojen dosyaları kendini gizliyormuş sanırım böyle bir şey var ise nasıl temizlendiğinden emin oluruz?
Cok Güzel Bir Soru hostu nasil temnizleyecgiz?
Cevap Hostu yani ftp yi silmekle virüsten kurtulamassin
yapacagin sey hostcunla gorusecen senin hesabini silecek farkli bir kullanici adiyla tekrar hesap acack ama sen genede dikkatli ol yedeklerindede virus ola bilir..
evet su anda diğer sitede virüsü tespit ettim. dosyayı indirmeye calısınca kaspersky anında ötüyor. virüs mailden gelmiş cünkü mail klasöründe ve silinemiyor. sosge nin dediği gibi yeni host actıracam sanırım
Evet bu illet Bir siteye daha bulaşmış PHP-Nuke Desteği veren Phpkurdu.Com a da bulaşmış tedbir almakta fayda var yarın bizim sitemizede bulaşmayacağı ne malum !
haklısın gordan kardeşte işte burda sorduğum sorunun cevabı aranıyor bulaşanlar nasıl hostu temizleyecek yurt içi sunucu tamam hostçuyla görüşürsün ama yurt dışı olan ne yapmalı
valla göktürk kardeş virüsün adı kyspersky aradığı zaman bir dünya buluyor virüs bilgisayarda yada indirdiğimiz dosyalarda yani sitenin dosyalarında siteye giriş yapmaya çalıştığımızdada http://(acayip bi ıp no ).... index.php/ingilizcebirresimismi.gif böyle bişiler çıkıyor siteye girmeye çalışınca sonrada bilgisayarınız hiç bir siteye girmiyor ancak format atınca kurtuluyorsunuz anlamadım gitti
evet melik daha önce açmış buna benzer bişey ve şunu vermiş 'http://81.95.149.27/logo/index.php' bu doğru hostta yani siteye girmeye çalışınca bu oluyor ve sonra bilgisayar hiç bir siteye girmiyor msnde dahil
bi kardeşte bunu vermiş evet aynen bu oluyor bilgisayara reset atıyoruz sonra kysperksyden temizliyoruz virüsleri bilgisayar temiz ama sonra söz konusu sitemize girmeye çalıştığımızda yine aynı şey hiç bir siteye giremiyoruz beyaz bi sayfa çıkıyor sonra nedir bunu temizlemenin sırrı yaf arkadaşlar önceki başlıkta açıklamışlar ama kesin bi bilgi yok sanırım yani virüs programlarından kyspersky 6.0'ı kullanıyorum o bulabilirmi acep
ayrıyetten sanırım bu başlık bize yardımcı olacak denemedik ama deneyeceğiz
eyvallah kardeş ekliyorum seni iş yerindeyim akşam evden ekleyeceğim bu arada bu meret sadece indexlere bulaşıyor hakikaten ve avast + kyspersky bulamadı fakat bilgisayardakileri bulduk sildik iframeleri haliyle bulamıyor aaaaah ah
Merhaba arkadaşlar 2-3 hafta önce de benzer bir durum benim başıma gelmişti.Tahminim virüs pcnize bulaşuyor ve CuteFTP vb. programları kullanarak sitenizin index,header,footer gibi php, tpl,html,asp dosyalarına frame atıyor.Aynı şekilde yayılarak başkalarının bilgisayarına da bulaşıyor.
Tek çözümü dosyaların CHMOD ayarlarını 444 yapmak. Ben bulaşan dosyaları 444 yapıyorum böylece tekrar i f r a m e atamıyor. Sizde bir deneyin...
Not: Ftp den yapamayabilirsiniz chmod ayarlarını hangi paneli kullanıyorsanız (cpanel vs.) ordan direk yapabilirsiniz!
kedice: "Tek çözümü dosyaların CHMOD ayarlarını 444 yapmak. Ben bulaşan dosyaları 444 yapıyorum böylece tekrar i f r a m e atamıyor. Sizde bir deneyin... "
Anlattığın şey çözüm değil, çaresizliktir. Anlattığım gibi virüsün kaynağını bulup sildiğinizde zaten bir daha bulaşmaz. Bu virüs mail aracılığı ile mail klasörünüzdeki herhangi bir dosyaya bulaşıyor. Siz en iyisi mail klasörünüzü silin eğer bulamıyorsanız virüsü. Yoksa 444 yaparak sadece i f r a m e kodlarını eklemesini ertelemiş olursunuz. O yine ordadır.
evet melik daha önce açmış buna benzer bişey ve şunu vermiş 'http://81.95.149.27/logo/index.php' bu doğru hostta yani siteye girmeye çalışınca bu oluyor ve sonra bilgisayar hiç bir siteye girmiyor msnde dahil
bi kardeşte bunu vermiş evet aynen bu oluyor bilgisayara reset atıyoruz sonra kysperksyden temizliyoruz virüsleri bilgisayar temiz ama sonra söz konusu sitemize girmeye çalıştığımızda yine aynı şey hiç bir siteye giremiyoruz beyaz bi sayfa çıkıyor sonra nedir bunu temizlemenin sırrı yaf arkadaşlar önceki başlıkta açıklamışlar ama kesin bi bilgi yok sanırım yani virüs programlarından kyspersky 6.0'ı kullanıyorum o bulabilirmi acep
ayrıyetten sanırım bu başlık bize yardımcı olacak denemedik ama deneyeceğiz
kedice: "Tek çözümü dosyaların CHMOD ayarlarını 444 yapmak. Ben bulaşan dosyaları 444 yapıyorum böylece tekrar i f r a m e atamıyor. Sizde bir deneyin... "
Anlattığın şey çözüm değil, çaresizliktir. Anlattığım gibi virüsün kaynağını bulup sildiğinizde zaten bir daha bulaşmaz. Bu virüs mail aracılığı ile mail klasörünüzdeki herhangi bir dosyaya bulaşıyor. Siz en iyisi mail klasörünüzü silin eğer bulamıyorsanız virüsü. Yoksa 444 yaparak sadece i f r a m e kodlarını eklemesini ertelemiş olursunuz. O yine ordadır.
Haklısınız çaresizliktir. Kötünün iyisi olarak çözümü bu ne yapalım başka çaresi varmı şimdilik ?
Arkadaşlar, mail klasörünü silin kurtulun derim. Uğraşmaya değmez. Sonra yeniden kurarsınız mail klasörünü. Şuana kadar onlarca siteye baktım ve hepsinde de mail klasörü virüslüydü. Siz en iyisi onu silin tamamen....
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız