Arkadaşlar ilk önce yazıyı okuyan ve bu yazımdakileri uygulayanlardan bir teşekürü bir borç bilirim bunu peşin peşin söyliyeyim çünkü bilgisayara yeni format çekmiştim ve zamanım olmadığından program yüklemiyordum sadece bu anlatım için bir kaç tane program yükledim...
gelelim çeviri işleminde neler yaptık neler yapmalısınız.Ben ilk önce localhostta yeni bir phpBB2 formu yükledim
Şİmdi açtığımız yeni hesapta kontrol etmek için kategori oluşturuyoruz
şimdi bir tanede netopsiyon adında yeni bir üyelik açtım...tabi bunları yapmamın amacı işlem bittikten sonra hatasız bir şekilde entegre edebildik mi diye bakmak.Siz kendi sorgunuzu sorgulatacağınız için bu adımları hiç okumazsanızda olur...
Geldik önemli yerlere....
phpBB2 formunuzun sorgusunu bilgisayarınıza kaydedin.resimde görüldüğü gibi dışarı aktar tıkladıktan sonra sadece git tıklamanız yeterlidir.
Şimdi sitemizin tüm bilgileri elimizde.
Bu etaptan sonra hostumuza php nukeyi kuruyoruz.Eğer hostunuzda 2 veritabanı açamıyorsanız localhostta kurun. ;)
nukeyi kurduktan sonra işlemin %40 tamamlamış oluyoruz.Bundan sonra biz bir şey yapmıyoruz programlar kendiliğinden yapacak :)
Şimdi gelişmiş bir text editörüne ihtiyacınız var.önerim notepad++
neden gelişmiş diyorum..word tada olan bul-değiştir özelliğini kullanacaz.bu özellik notepad olmadığı i,çin çok büyük sıkıntı oluşturacaktır.
resimde detaylı bir şekilde görünüyor ama ben yinede yazayım...
phpbb_
olan kelimeleri nuke_bb şeklinde değiştireceksiniz yani;
Kod:
bul
phpbb_
değiştir
nuke_bb
şimdi sorgumuz nukeye entegre etmiş oluyoruz ancak küçük bir kaç düzenleme yapmamız gerekiyor.
sorgumuzda nuke_bbuser kısmını buluyoruz
bu tabloyu ve datalarını kesip yeni bir sayafaya kaydediyorz.onuda masa üstümüze user.sql oalrak kaydettik mi işlemin %80 haletmiş oluyoruz...
Kod:
sorgumuzdan nuke_bbuser tablosunu kesiyoruz
şimdi hostumuza kurmuş olduğumuz nukeye ait veritabanını açıyoruz
sanırım şimdi yapacağımız işlemi tahmi,n edebiliyorsunuz....nuke_bb şeklind eolan tüm sorgularımızı seçiyoruz.nuke_bb şeklinde olmayan bir tek nuke_user seçilecek..ve bunlar delete.....
Kod:
nuke_bb .... ve nuke_user silinecek
şimdilik %90 bitti......
buraya kadar geldikten sonra şekil ile anlatmaya gerek yok sanırım ama yinede resimlere devam
bu şekilde nuke_bbuser olan sorgumuz nuke_user şekline geldi....
şimdi yapmamız gerekn..sorgularımızı sorgulatmak
sorgularımızıda çalıştırdığımızda işlem %95 bitmişdir demektir.
şu anda sitemizi tıkladığımızda üye listesinde üyelerimizi görebiliriz.
forumlarda kategoriler başlıklar ve mesajları görebiliriz...
ancak siteye üye girişi yapamayız....üzgünüm
:)
bunu biraz açıklamak istiyorum.nuke phpbb kendi içierisinde barındırdığından dolayı iki giriş sistemine sahiptir.yani bir üye login olunca hem nuke portalına hemde foruma login olmuş oluyor. yani bir çalışıyor ama iki farklı sistem...anlatabildim mi?
biz şu anda sadece phpbb2 sistemindeki logini ayarladık ancak portalımız 0 yani portalda daha üyebilr yok...bunun için nuke_sessionsu düzenlememiz gerekiyor
resimde gördüğünüz gibi sessionsda sadece polibo var...çünkü nukeyi kurar şken bu nicki admin yapmış ve bu nickle giriş yapmıştım..şimdi sizde aynısını yapmak zorundasınız...pratik oalrakda bu sorguyu üye sayınız kadar çalıştıracaksınız sadece polibo yazana kısıma üye listesindeki üyelerinizin isimleri gelecek...Şİmdilik bunu yapan program çıkmadı biraz emek harcayıp el ile yapmalısınız.
kolay gelsin...sorularınızı yeni başlık açarak değil bu başlıkda yazarsanız cevap daha erken geleceğinden emin olabilirsiniz!
yazının hepsını okuyamadım ben phpbb kullanmıyorum ama cok guzel yazmıssın okudugum yer ıtıbarıyle resmen emek sarfetmıssın cok sagol belkı bana sımdı yaramaz kullanmıyorum dıye ama bır cok kısıye yarayacak
Tarih: 2007-07-29, 12:14:09 Mesaj konusu:
Güzel anlatım,ellerine sağlık. Müsadenle birkaç şeyi düzelteyim.
Not Defterinde bul değiştir özelliği mevcuttur. CTRL+H tuş kombinasyonuna basarsanız görebilirsiniz. Sık kullanan biri olarak net olarak söyleyebilirim. Menüden ise Düzen >> Değiştir seçeneğidir.
nuke_sessions tablosuna üye sayısı kadar giriş olmaz. O saçma birşeydir. nuke_session tablosu anlık ziyaretçi ve üye bilgisini saklar. Belli bir süre sonrada üye yada ziyaretçi işlem gerçekleştirmezse o kişi bu tablodan silinir.
nuke_bbusers tablosu bazı nuke sürümlerinde forum ile uyumlu değildir. Lütfen sürümünüze göre nuke_users ve nuke_bbusers tablo karşılaştırmasını yapınız.
Kayıt: Nov 01, 2006 Mesajlar: 2412 Konum: izmirimi özledim
Tarih: 2007-07-29, 12:19:48 Mesaj konusu:
ali osman inan notepad de böyle bir özelliğin olduğunu bilmiyordum...ama öğrendiğim iyi oldu...
sessions ise ben bu konuda bayağı bir uğraştım..orada tüm isimleri yazmak gerekiyor.sonra dediğin gibi sistem kendiliğinden girişlere göre değiştiriyor ama orada böyle bir değişiklik olmadığı zaman sistem bu üyenin hiç girmediğini düşünüp engelliyor. Bu hata yanlış giriş yaptınız veya hatalı8 şifre felan gibi değil. üye ismi ve şifreyi girince logini tıklayınca portala yönlendiririliyorsunuz ancak giriş yapılmıyor.sessionsa bir kere tanımladığınızda böyle bir hata ile karşılaşmıyorsun.Senin dediğinm gibi sürümlerden kaynaklanabilir. çünkü ben bu işlemi hep 7,6+3,2 sürümnde denedim.Diğerlerinde böyle bir sistemjiğn olmaması olabilir.
üyelerin forumu kullanıp nukeyı kullanamamaları kötü bi durum. Baştan sona tek tek uygularken ortalardan sonra bı okuyayım zorluk çekeceğim yer var dıye kontrolde en sona onu yazmıssın. Bana üyeler lazım halbuki
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız