Kayıt: Nov 18, 2005 Mesajlar: 943 Konum: Trabzon/izmir 61-35
Tarih: 2008-05-23, 17:19:00 Mesaj konusu: Re: IP adresinden Country bilgisi alan Ülke Bayrağı eklentis
Bankocu :
IP adresinden Country bilgisi alan Ülke Bayrağı eklentisi.
Böyle bir şeye rastladınız mı?
Faydalı bir eklenti olur eğer yeni foruma eklenirse. Hem kullanıcı yalan yanlış da olsa ülkesini listeden seçip girmek zorunda kalmaz, hem de kimin nereden yazdığı bayrağından belli olur. (Bu arada proxy kullananlar da ortaya çıkar :) )
whois bilgisi cok kasacaktır bence cünkü panelimdeki whois bilgilerine sitede orttalama 80-100 kişi varsa giremiyorum whois sorguladıgı için aşırı derecede kasıyor coğu zaman sayfa hiç açılmıyor
Kayıt: Nov 01, 2006 Mesajlar: 2412 Konum: izmirimi özledim
Tarih: 2008-05-23, 17:30:46 Mesaj konusu:
çoşkuna katılıyorum ortalama 300 ziyaretçi her zaman online bunun en az 50 si üye olduğunu kabul edersek...bu eklentiyi sadece üyeler için yapsak bile inanılmaz bir kasma söz konusu olur...gerçi host yabancı değil..hostumla görüşeyim trafik sıkıntımız var mı diye
miles o resim test amaçlı eklendi...sildiğimizde bir anlamı kalır mı?
Tarih: 2008-05-23, 18:03:18 Mesaj konusu:
polibo06 :
gerçi host yabancı değil..hostumla görüşeyim trafik sıkıntımız var mı diye
Sonuçta veriyi başka sunucudan çekmek ayrı bir yük getirir. Bu da insanların sayfaları dolaşımlarını bayağı bir zorlaştırır. Bant yönünden tabii ki sıkıntımız yok. 10Mbit hat bu yükü rahat kaldırır. Ancak online sayısı yükseldiği anda sayfalar arası gezmek tam bir işkenceye döner.
PHP ile otomatik avatar boyutlandırma yaptım, o bile bayağı bir sayfaların açılmasını etkiliyordu. Sonuçta her mesaj atan için aynı kodlar döngü halinde çalışacak. Öneri için sağolun.
Pazartesi günü yeni temamızda buluşmak üzere. Şimdilik hoşçakalın.
Kayıt: Nov 01, 2006 Mesajlar: 2412 Konum: izmirimi özledim
Tarih: 2008-05-23, 19:53:12 Mesaj konusu:
Ali osman ile bugün biraz konuştun aynı konuyu sizede anlatayım.İlerisi için uyarıda olmuş olur
benzer konular diye bir kısım yaptık.Sizde hak verirsinizki benzer konuları bulabilmenin tek yolu var oda konu başlığı....
örnek verecek olursak
SİTE NASIL OLMUŞ?
MODUL NASIL OLMUŞ?
TEMA NASIL OLMUŞ?
adlı başlıkları sistem benzer olarak tanımlayacaktır.Çünkü "nasıl olmuş" kelimeleri ortak kulanılmıştır.
Eğer konu açarken Sorunlarınızı tam olarak ifade edecek biçimde açarsanız bundna sonra arama ile saatlerce uğraşmazsınız. lakin şu anda o kadar komik başlıklar benzer oluyorki anlatamam....
Biz bu yanlışlıkları düzeltecez ancak bundan sonra yanlış yapmamanız dileğiyle
Evet bu konuda ben dikkat istiyorum. Kimse başlık acmaya dikkat etmiyor. Oysa ki başlık konunun aranınca bulunması için önemlidir. ilgi çekmek için saçma sapan başlıklar var.
yok bilmem ne sitesi gibi istiyorum...
yok bu modül nerede var...
www.bilmemne.com...
tek kelimeli başlıklar
....
insan merak edip giriyor.
bence baslık konusunda taviz verilmemeli.açıklayıcı baslıklar her zaman sitenin kalitesini yükseltecektir(bildiğiniz gibi)
Tarih: 2008-05-23, 21:02:54 Mesaj konusu: Re: IP adresinden Country bilgisi alan Ülke Bayrağı eklentis
Bankocu :
IP adresinden Country bilgisi alan Ülke Bayrağı eklentisi.
Böyle bir şeye rastladınız mı?
Faydalı bir eklenti olur eğer yeni foruma eklenirse. Hem kullanıcı yalan yanlış da olsa ülkesini listeden seçip girmek zorunda kalmaz, hem de kimin nereden yazdığı bayrağından belli olur. (Bu arada proxy kullananlar da ortaya çıkar :) )
bende bu konuda yazmistim sanirsam iki kez yazdim bu eklenti icin bencede cok hos olur
Tarih: 2008-05-23, 22:28:22 Mesaj konusu:
gmail kullanan arkadaşlar bilir. eğer sayfa yavaş yükleniyorsa temel html görünümünde aç seçeneği çıkıyor. burada tüm grafikler ve scriptler kaldırılmış durumda ve sistem daha hızlı. eğer sisteme uygulanabilirse gerçekten harika olur. mesela ben okuldan bağlandığımda sayfa geçişlerini 3 - 4 dk da yapıyorum. bu eklenti olursa html ile açar ve hızlı hızlı dolaşırım. (: tabi sadece kendim için istemiyorum. eğer benim gibi hız sorunu olan başkalarıda varsa uygulanmalı (:
Tarih: 2008-05-24, 00:31:59 Mesaj konusu:
polibo06 :
netopsiyonda mı hız sorunu var?
hayır sorun netopsiyonda değil. bizim okulda bilişim teknolojileri bölümü var. bir sürü laboratuvardan aynı anda bağlantı yapılınca çevirmeli bağlantıdan bile daha yavaş bir hale geliyor. benim bahsettiğim şeyde eğer yapılabilecekse hızı yavaş olanlar için resimlerin ve hızı etkileyen gereksiz eklentilerin olmadığı bir sayfa yapılması.
Aslında Netopsiyon değişimde biraz geç kaldı bana göre yaklaşık 1 sene önce yapması gerekirdi ama o zamanda şimdiki yapılan iyileştirme çalışmaları için ortam yoktu tahminim.Geçte olsa ortaya kesin güzel bişey çıkacak.Benim fikrim forumda olan bu çalışmaları Hazırlanılan Netopsiyon sürümünün bitmesiyle değişime başlanmalıydı.Neden derseniz hazırlanılan sürümde phpBB3 entegresi olacaktı ve haliyle Netopsiyon değişime mod eklemekle değil phpBB3 ile başlamış bulunacaktı.phpBB3 ile yine farkını belli edecekti Netopsiyon tabi bu benim kendi fikrim. :)
Tüm zamanlar GMT + 3 Saat Sayfaya git Önceki1, 2, 3
3. sayfa (Toplam 3 sayfa)
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız