Toplam Üye:
32638
Aktif Üye:
0
Aktif Ziyaretçi:
1369
facebookda paylas eklenti ..(12184 okuma, 11 yanıt) Üyelerin profilerine yoru ..(12050 okuma, 10 yanıt) Forum Mesajları ..(7542 okuma, 4 yanıt) Forumun üst bölümüne nası ..(6508 okuma, 2 yanıt) Power Nuke Hakkinda Uzma ..(16943 okuma, 19 yanıt) mesajı begenme eklentisi ..(7543 okuma, 4 yanıt) imza karakterlerinin sayı ..(6875 okuma, 4 yanıt) Forumda Embed kodlar ..(67839 okuma, 11 yanıt) Eğitim Sitesi için banner ..(8947 okuma, 5 yanıt) Forum Da ki katogorileri ..(6623 okuma, 5 yanıt) Forum Admin Panelde Kulla ..(4473 okuma, 1 yanıt) lewel mod ..(7412 okuma, 5 yanıt) Avatar boyunu ayarlama ..(7375 okuma, 5 yanıt) Foruma iframe Kodları Cal ..(6715 okuma, 4 yanıt) Üye paneli ..(12922 okuma, 14 yanıt) popüler Hikaye Yan Blok ..(3976 okuma, 0 yanıt) Rütbe resmi ..(5746 okuma, 3 yanıt) Alt Forum Ekletisinde Alt ..(6375 okuma, 3 yanıt) Advanced Username Color ..(11801 okuma, 12 yanıt) body kismi hangi nuke say ..(5718 okuma, 2 yanıt) Forumda Son konuları Site ..(3944 okuma, 0 yanıt) wep sitesi yapanlar ..(4883 okuma, 2 yanıt) Bu Eklentinin Aynısı Lazı ..(10247 okuma, 11 yanıt) Forumu düzenleyeyim derke ..(5592 okuma, 3 yanıt) www.teselliver.com siteye ..(5287 okuma, 2 yanıt) Php Nuke BB Calısmaları ..(3756 okuma, 1 yanıt) İstek İstatistikler Modu ..(5031 okuma, 2 yanıt) Formumuzu Gelistirmek Ve ..(3503 okuma, 0 yanıt) Arkadaşlar cinsiyet ve do ..(8442 okuma, 6 yanıt) 7.9 Blue Editoins Formunu ..(3844 okuma, 0 yanıt) mesajdan sonra sponsor re ..(4978 okuma, 2 yanıt) Buyrun yapamayanlar için ..(34933 okuma, 38 yanıt) Entegreler Sıtede bulamad ..(4311 okuma, 1 yanıt) En Gelısmıs Phpbb Sürümü ..(6931 okuma, 5 yanıt) konu başlıkları hazır for ..(4092 okuma, 0 yanıt) Eklenti ..(4319 okuma, 1 yanıt) AJAX Sohbet Odası - Shout ..(14732 okuma, 17 yanıt) Sohbet Modu ..(6056 okuma, 3 yanıt) Smilar Topics ..(4244 okuma, 1 yanıt) Foruma Small Shoutbox ..(3477 okuma, 0 yanıt) Php Nuke 8.0 A FCK Editör ..(6960 okuma, 5 yanıt) mod fourum message ..(5165 okuma, 2 yanıt) Php Nuke Formunu Nasıl Ge ..(9697 okuma, 10 yanıt) Bu eklentinin adı nedir ? ..(5407 okuma, 2 yanıt) Cash Mod 221 - Türkçe [MO ..(6721 okuma, 3 yanıt) Kilitlenen Konunun Üzerin ..(17273 okuma, 16 yanıt) Forum da Bu Hatayı veriyo ..(7571 okuma, 4 yanıt) phpnuke foruma güvenlik k ..(6066 okuma, 3 yanıt) daha önce bu konuya bakan ..(6324 okuma, 3 yanıt) BBtoNuke 2.22 to BBtoNuke ..(3969 okuma, 0 yanıt)
Netopsiyon Online: Forums
Netopsiyon Online :: Başlık görüntüleniyor - Kayıt Sırasında Yeni Bir Bölüm Oluşturmak
Önceki başlık :: Sonraki başlık
Yazar
Kayıt: Nov 01, 2006 Mesajlar: 2412 Konum: izmirimi özledim
Tarih: 2008-02-22, 18:43:21 Mesaj konusu: Kayıt Sırasında Yeni Bir Bölüm Oluşturmak
Arkadaşlar nuke sürümü için uğraşıyordum.Birden bunu netopsiyona da yazayım belki bazı arkadaşlara yardımcı olur dedim.
PHP + SQL bilgil gerektiriyor ancak ben herşeyi yazacağım siz sadece değişkenleri kendinize göre atayacaksın
Mantıklı düşünürsek eğer her üyenin kendi bilgisini istiyorsak veritabanında bununla ilgili bir tablo olması gerekiyor.Örnek olarak üyelerin tuttuğu takımı yazmasını isteyelim...
* Veritabanında tablo açarken isim aynı olmasına dikkat edelim
* Türkçe harfleri kesinlikle kullanmıyoruz
o zaman nuke_user da "takim" adında bir sütün oluşturalım
Kod:
ALTER TABLE prefix_users ADD user_takim VARCHAR (250)
not1=varchar kullanmamın sebebi hani kendini bilmez üyeler takım yerine 200 harf kullanabilir.Eğer sizin kullanmak istediğiniz alan az sayıda karakter içeriyorsa "char" komutunu kullanmak yararınızadır
not2= (250) rakamı belirlediğimiz karakter sayısıdır. 50 den daha az karakter olmasını istiyorsanız
CHAR(30) gibi bir komut kullanınız
Artık veritabanımızda gerekli alan var. Bu alana gerekli bilgileri ya kayıt olurken eklenecek yada profil düzenleme kısmında...
AÇ
8.0 sürümlerinden önceki sürüm kullanıyorsanız;
includes/usercp_registry.php
8,0 ve üstü sürümlerde modules/forums/includes/usercp_registry.php
BUL
Kod:
$strip_var_list = array('username' => 'username', 'email' => 'email', 'icq' => 'icq', 'aim' => 'aim', 'msn' => 'msn', 'yim' => 'yim', 'website' => 'website', 'location' => 'location', 'occupation' => 'occupation', 'interests' => 'interests');
Burada ilk önce nereye ekliyeceğimize dikkat edelim. email kutusundan sonra tuttuğu takımı girmesini isteyelim
SATIR İÇİNDE BUL
SONUNA EKLE
BUL
Kod:
$sql = "UPDATE " . USERS_TABLE . "
SET " . $username_sql . $passwd_sql . "user_email = '" . str_replace("\'", "''", $email) ."', user_icq = '" . str_replace("\'", "''", $icq) . "', user_website = '" . str_replace("\'", "''", $website) . "', user_occ = '" . str_replace("\'", "''", $occupation) . "', user_from = '" . str_replace("\'", "''", $location) . "', user_interests = '" . str_replace("\'", "''", $interests) . "', user_sig = '" . str_replace("\'", "''", $signature) . "', user_sig_bbcode_uid = '$signature_bbcode_uid', user_viewemail = $viewemail, user_aim = '" . str_replace("\'", "''", str_replace(' ', '+', $aim)) . "', user_yim = '" . str_replace("\'", "''", $yim) . "', user_msnm = '" . str_replace("\'", "''", $msn) . "', user_attachsig = $attachsig, user_allowsmile = $allowsmilies, user_allowhtml = $allowhtml, user_allowbbcode = $allowbbcode, user_allow_viewonline = $allowviewonline, user_notify = $notifyreply, user_notify_pm = $notifypm, user_popup_pm = $popuppm, user_timezone = $user_timezone, user_dateformat = '" . str_replace("\'", "''", $user_dateformat) . "', user_lang = '" . str_replace("\'", "''", $user_lang) . "', user_style = $user_style, user_active = $user_active, user_actkey = '" . str_replace("\'", "''", $user_actkey) . "'" . $avatar_sql . "
SATIR İÇİNDE BUL
HEMEN SONUNA EKLE
Kod:
, user_takim = '" . str_replace("\'", "''", $takim) . "'
BUL
Kod:
$sql = "INSERT INTO " . USERS_TABLE . " (user_id, username, user_regdate, user_password, user_email, user_icq, user_website, user_occ, user_from, user_interests, user_sig, user_sig_bbcode_uid, user_avatar, user_avatar_type, user_viewemail, user_aim, user_yim, user_msnm, user_attachsig, user_allowsmile, user_allowhtml, user_allowbbcode, user_allow_viewonline, user_notify, user_notify_pm, user_popup_pm, user_timezone, user_dateformat, user_lang, user_style, user_level, user_allow_pm, user_active, user_actkey)
SATIR İÇİNDE BUL
HEMEN SONUNA EKLE
BUL
Kod:
VALUES ($user_id, '" . str_replace("\'", "''", $username) . "', " . time() . ", '" . str_replace("\'", "''", $new_password) . "', '" . str_replace("\'", "''", $email) . "', '" . str_replace("\'", "''", $icq) . "', '" . str_replace("\'", "''", $website) . "', '" . str_replace("\'", "''", $occupation) . "', '" . str_replace("\'", "''", $location) . "', '" . str_replace("\'", "''", $interests) . "', '" . str_replace("\'", "''", $signature) . "', '$signature_bbcode_uid', $avatar_sql, $viewemail, '" . str_replace("\'", "''", str_replace(' ', '+', $aim)) . "', '" . str_replace("\'", "''", $yim) . "', '" . str_replace("\'", "''", $msn) . "', $attachsig, $allowsmilies, $allowhtml, $allowbbcode, $allowviewonline, $notifyreply, $notifypm, $popuppm, $user_timezone, '" . str_replace("\'", "''", $user_dateformat) . "', '" . str_replace("\'", "''", $user_lang) . "', $user_style, 0, 1, ";
SATIR İÇİNDE BUL
SONUNA EKLE
BUL
Kod:
$username = stripslashes($username);
BİR SATIR ALTINA
Kod:
$takim = stripslashes($takim);
BUL
Kod:
else if ( $mode == 'editprofile' && !isset($HTTP_POST_VARS['avatargallery']) && !isset($HTTP_POST_VARS['submitavatar']) && !isset($H
TTP_POST_VARS['cancelavatar']) )
{
$user_id = $userdata['user_id'];
$username = $userdata['username'];
BİR SATIR ALTINA EKLE
Kod:
$takim = $userdata['user_takim'];
BUL
Kod:
display_avatar_gallery($mode, $avatar_category, $user_id, $email, $current_email, $coppa, $username, $email, &$new_password, &$cur_password, $password_confirm, $icq, $aim, $msn, $yim, $website, $location, $occupation, $interests, $signature, $viewemail, $notifypm, $popuppm, $notifyreply, $attachsig, $allowhtml, $allowbbcode, $allowsmilies, $allowviewonline, $user_style, $user_lang, $user_timezone, $user_dateformat, $userdata['session_id']);
SATIR İÇİNDE BUL
Kod:
$userdata['session_id']
HEMEN SONUNA
BUL
Kod:
$template->assign_vars(array(
'USERNAME' => $username,
SATIR İÇİNDE BUL
Kod:
'USEREMAİL' => $useremail,
BİR SATIR ALTINA
BUL
Kod:
'L_EMAIL_ADDRESS' => $lang['Email_address'],
BİR SATIR ALTINA
Kod:
'L_TAKİM' => $lang['takim'],
'L_TAKİM_VIEWABLE' => $lang['takim_viewable'],
devam edecem *YASAK KELİME** çıkmam gerekiyor.
Başa dön
Bu Site Google Adsense ile Gelir Elde Ediyor
Tarih: 2025-01-15, 12:05:54 Mesaj konusu: Forum Arası Reklamlar
Başa dön
polibo06 Site Yöneticisi
Tarih: 2008-02-22, 23:29:02 Mesaj konusu: Re: Kayıt Sırasında Yeni Bir Bölüm Oluşturmak
Eevt kayıt olurken bilgiyi girmesi için gerekli ayarları yaptık şimdide profilinde bu bilgiyi göstermek için
AÇ
includes/usercp_viewprofile.php
BUL
Kod:
'INTERESTS' => ( $profiledata['user_interests'] ) ? $profiledata['user_interests'] : '&',
BİR SATIR ALTINA
Kod:
'TAKİM' => ( $takim ) ? $takim : '&',
BUL
Kod:
//
// Generate page
//
BİR SATIR ÖNÜNE EKLE
Kod:
$takim = $profiledata['user_takim'];
BUL
Kod:
'L_INTERESTS' => $lang['Interests'],
BİR SATIR SONUNA EKLE
Kod:
Başa dön
polibo06 Site Yöneticisi
Tarih: 2008-02-22, 23:34:10 Mesaj konusu: Re: Kayıt Sırasında Yeni Bir Bölüm Oluşturmak
Php ile ilgili tüm herşeyi yaptık bitirdik ancak bunlar yeterli değildir. Sitemizde bu kutular görünmemektedir. Temamızda da bunları belirtmeliyiz
AÇ
Kullandığınız tüm temalarda olması gerekiyor
../profile_view_body.tpl
BUL
Kod:
Kodları yazarken burada görünsün dedik ancak asıl önemli olan yer burasıdır.Bu anlatımı orta ve ileri düzey webmasterlara anlattığım için bu kısımı yazmıyorum. Profil sayfasında nerede göstermek istiyorsanız oraya ekleyebilirsiniz
EKLE
Kod:
<tr>
<td valign="middle" align="right" nowrap="nowrap"><span class="gen">{L_TAKİM}:&</span></td>
<td><b><span class="gen">{TAKİM}</span></b></td>
</tr>
Başa dön
polibo06 Site Yöneticisi
Tarih: 2008-02-22, 23:42:47 Mesaj konusu: Re: Kayıt Sırasında Yeni Bir Bölüm Oluşturmak
Temada ekleme yaptık. Artık tek sorun dil dosyasıdır. Eğer ben bir tema kulllanıyorum ve sonsuza kadar o temayı kullanacam diyorsanız sitenizin daha hızlı çalışması için bir püf nokta söyliyeyim...
Kod:
<tr>
<td valign="middle" align="right" nowrap="nowrap"><span class="gen">{L_TAKİM}:&</span></td>
<td><b><span class="gen">{TAKİM}</span></b></td>
</tr>
tema dosyasına eklediğimiz bu kodu bu şekilde değiştirin;
{L_TAKİM} yazan yere istediğiniz bilgiyi yazınız( tuttuğu takım gibi)
eğer ben tek tema kullanmıyorum veya tema değşirim diyorsanız tavsiyem dil dosyasından çağırın.
AÇ
forums/language/lang_main.php
BUL
Kod:
//
// Errors (not related to a
// specific failure on a page)
//
BİR SATIR ÖNÜNE
Kod:
//
// Kendi Eklediğiniz Tüm Eklentilerin Dil Kodlarını Buraya Yazınız
//
$lang['takim'] = 'Tuttuğu Takım';
Başa dön
polibo06 Site Yöneticisi
Tarih: 2008-02-27, 15:36:44 Mesaj konusu: Re: Kayıt Sırasında Yeni Bir Bölüm Oluşturmak
Şimdi bu yaptığımız üyeler kendi profilinden düzenliyor.Bunu admin sitediği gibi değişebilsin. admin panelinden yönetimi yapalım...
AÇ
forums/admin/admin_users.php
BUL
Kod:
$username = ( !empty($HTTP_POST_VARS['username']) ) ? trim(strip_tags( $HTTP_POST_VARS['username'] ) ) : '';
BİR SATIR ALTINA
Kod:
$takim = ( !empty($HTTP_POST_VARS['takim']) ) ? trim(strip_tags( $HTTP_POST_VARS['takim'] ) ) : '';
BUL
Kod:
$username = stripslashes($username);
BİR SATIR ALTINA
Kod:
$takim = stripslashes($takim);
BUL
Kod:
SET " . $username_sql . $passwd_sql . "user_email = '" . str_replace("\'", "''", $email) . "', user_icq = '" . str_replace("\'", "''", $icq) . "', user_website = '" . str_replace("\'", "''", $website) . "', user_occ = '" . str_replace("\'", "''", $occupation) . "', user_from = '" . str_replace("\'", "''", $location) . "', user_interests = '" . str_replace("\'", "''", $interests) . "', user_sig = '" . str_replace("\'", "''", $signature) . "', user_viewemail = $viewemail, user_aim = '" . str_replace("\'", "''", $aim) . "', user_yim = '" . str_replace("\'", "''", $yim) . "', user_msnm = '" . str_replace("\'", "''", $msn) . "', user_attachsig = $attachsig, user_sig_bbcode_uid = '$signature_bbcode_uid', user_allowsmile = $allowsmilies, user_allowhtml = $allowhtml, user_allowavatar = $user_allowavatar, user_allowbbcode = $allowbbcode, user_allow_viewonline = $allowviewonline, user_notify = $notifyreply, user_allow_pm = $user_allowpm, user_notify_pm = $notifypm, user_popup_pm = $popuppm, user_lang = '" . str_replace("\'", "''", $user_lang) . "', user_style = $user_style, user_timezone = $user_timezone, user_dateformat = '" . str_replace("\'", "''", $user_dateformat) . "', user_active = $user_status, user_rank = $user_rank" . $avatar_sql . "
SATIR İÇİNDE BUL
(modül eklemişseniz değişebilir.en sona kleyeceksiniz)
SONUNA EKLE
Kod:
, user_takim = '" . str_replace("\'", "''", $takim) . "'
BUL
Kod:
$username = htmlspecialchars(stripslashes($username));
BİR SATIR ALTINA EKLE
Kod:
$takim = htmlspecialchars(stripslashes($takim));
BUL
Kod:
$username = htmlspecialchars($this_userdata['username']);
BİR SATIR ALTINA
Kod:
$takim = htmlspecialchars($this_userdata['user_takim']);
BUL
Kod:
$s_hidden_fields .= '<input type="hidden" name="username" value="' . str_replace("\"", "&", $username) . '" />';
BİR SATIR ALTINA
Kod:
$s_hidden_fields .= '<input type="hidden" name="takim" value="' . str_replace("\"", "&", $takim) . '" />';
BUL
Kod:
'USERNAME' => $username,
BİR SATIR ALTINA
BUL
Kod:
'L_USERNAME' => $lang['Username'],
BİR SATIR ALTINA
Kod:
Başa dön
polibo06 Site Yöneticisi
Tarih: 2008-02-27, 15:39:18 Mesaj konusu: Re: Kayıt Sırasında Yeni Bir Bölüm Oluşturmak
Şimdi Admin panelinde görünmesi için
AÇ
subSilver/admin/user_edit_body.tpl
BUL
Kod:
<tr>
<td class="row1" width="38%"><span class="gen">{L_USERNAME}: *</span></td>
<td class="row2">
<input class="post" type="text" name="username" size="35" maxlength="40" value="{USERNAME}" />
</td>
</tr>
BİR SATIR ALTINA
Kod:
<tr>
<td class="row1" width="38%"><span class="gen">{L_TAKİM}: *</span></td>
<td class="row2">
<input class="post" type="text" name="realname" size="35" maxlength="40" value="{TAKİM}" />
</td>
</tr>
Başa dön
polibo06 Site Yöneticisi
Tarih: 2008-02-27, 15:43:25 Mesaj konusu: Re: Kayıt Sırasında Yeni Bir Bölüm Oluşturmak
Son olarak bunu kayıt zamanında mecburi yapmak kaldı.İsteğe bağlıdır
AÇ
İNCLUDES/USERCP_REGİSTER.PHP
BUL
Kod:
if ( empty($username) || empty($new_password) || empty($password_confirm) || empty($email) )
Burası doldurulması gereken mecbur olan bölümlerdir.istediğiniz kadar buraya ekleme yapabilirsiniz. Örnek oalrak;
Kod:
if ( empty($username) || empty($new_password) || empty($password_confirm) || empty($email) || empty($takim) )
ÖNEMLİ NOT:BUNU YAPANLAR TEMADA * İŞARETİ EKLMEYİ UNUTMASINLAR
Başa dön
Natt Mesaj: 300+
Tarih: 2008-07-26, 11:26:09 Mesaj konusu:
İşe yarıyormu deneyen oldumu?
Birde bunu illaki takım değilde başka birşey olarak eklesek olurmu?
Başa dön
Bu Site Google Adsense ile Gelir Elde Ediyor
Tarih: 2025-01-15, 12:05:54 Mesaj konusu: Forum Arası Reklamlar
Başa dön
Serkancinar Mesaj: 200+
Tarih: 2008-10-25, 03:21:44 Mesaj konusu:
ben buna resim de eklemek istiyorum onu nasılo yapabilirim ?
Başa dön
gonlumungulu Mesaj: 500+
Tarih: 2009-03-03, 00:37:51 Mesaj konusu:
Paylaşım için teşekürler.
Başa dön
MRTEKID Mesaj: 50+
Tarih: 2009-03-03, 00:46:50 Mesaj konusu:
Serkancinar :
Your_Account modülündeki lang-turkish.php dosyasını düzenleyerek yapabilirsin...
Başa dön
polibo06 Site Yöneticisi
Tarih: 2009-03-03, 01:14:53 Mesaj konusu:
MRTEKID :
Serkancinar :
Your_Account modülündeki lang-turkish.php dosyasını düzenleyerek yapabilirsin...
your accountla ilgili değil. bu nukebb ile ilgilidir. eğer dikkat ederseniz burada hep text çağırdım aynı mantıkla veritabanında resim yolu belirlyebilir ve sonra bu resim yolunu çağırabilirsiniz.
Başa dön
KURTCEBENOYAN Mesaj: 200+
Tarih: 2009-09-17, 13:05:26 Mesaj konusu:
be eklentiyi hazırladığım bir fan sitesi için
Tuttuğu Takım ve Oturduğu Mahalle olarak
eklemeye çalıştım
aşağıda görüldüğü şekilde hatalı çalıştı.
Nasıl düzeltebiliriz.
Başa dön
polibo06 Site Yöneticisi
Tarih: 2009-09-17, 14:00:11 Mesaj konusu:
dil dosyası ve temadaki değişikliklere göz atman gerekiyor.
Başa dön
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız