Tarih: 2009-08-19, 23:56:26 Mesaj konusu: Tam 4 saattir bir bölüm yapıcam,yapamadım, YARDIM Lütfen
Arkadaşlar yapmak istediğim şu benim,
Bir kullanıcı kendi kullanıcı adı ve şifresiyle giriş yaptığında sadece kendisinin görebileceği bir alan açılacak. Farklı bir kullanıcı giriş yaptığında bu da kendine ait alanı görecek.
Bu sistemi Makale takibi için kullanacağım.
Yani kullanıcı sisteme giriş yaptığında sadece kendi makalesini görebilicek. Bir kişi diğer bir kişinin makale bilgilerini göremeyecek. Böyle birşey mümkün mü
tabi ki mümkün. nukeye ait değişkenleri vs. unuttum, o yüzden değişkenleri tutturamayabilirim ama kaba taslak yazayım.
Öncelikle, kaydettirdiğin her şeye userid ekleyeceksin.
Örnek makale alanlaı:
id baslik makale tarih ekleyen
şeklinde olsun.
userid yi şu şekilde alacaksın,
function id_al() {
global $user;
if(!isset($user)) return false;
$tampon=c o o k i edecode($user);
if(!is_array($tampon)) return false;
return $tampon[0];
}
bu fonksiyonu ne zaman çağırırsan sana user_id verir. makaleyi eklerken de insert into satırına id_al() ile aldığın user_id yi eklemeyi unutma.
Göstereceğin zman da
mysql_query("select baslik,makale,tarih FROM makale WHERE ekleyen=".id_al());
şeklinde çağır. Böylece sadece o adamın eklediklerini görürsün. Özel mesajlarda vs. aynı uygulamayı görüp inceleyebilrisin
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız