Tarih: 2009-09-21, 13:04:10 Mesaj konusu: nuke için yeni bir seo yöntemi
phpajaxseo gibi includes kalsörüne dosya atmadan sadece modül içerisinde bir kaç değişiklik ile ve htacces kodu ile yani normal php sistemlerdeki gibi seoyu php nukeye uyarlamayı başardım henüz çok yeni (en azından benim için) şimdi benim sitemde phpajaxseo yada herhangi bir seo uygulanmadı linklere bakarsanız zaten anlarsınız ancak yeni çalışmamda seolu linkleri istediğim modüle sorunsuzca uygulayabiliyorum . işlem biraz uzun ama kalıcı oluyor yani modül direk seolu olarak sunuluyor kullanıcının bir ayar yapması gerekmiyor.
henüz htacces dosyasını aktif etmediğimden linkler çalışmaz ancak üzerlerine geldiğinizde linkleri görebilirsiniz. diğer modüllere baktığınızda seo olmadığını görebilirsiniz
sitemde herhangi bir seo uygulaması yoktur. diğer linkere bakabilirsiniz. bitirince nuke için çok güzel olacak elimden geldiğince tüm modüllere uygulamaya çalışacağım
Tarih: 2009-09-21, 15:50:02 Mesaj konusu:
seyranli :
pek yeni sayılmaz :)
Kendin kullanacaksan tabi ki en iyi yöntem budur, daha iyisi yoktur ama çoğunluğa hitap etmesi zordur.
pehaspeajaxseo gibi dosya atmadan asdece bi kaç değişiklik demişsin ama, forums modülünde yapacağın değişiklikleri özellikle saymanı tavsiye ederim :)
:)) zaten en azından benim için yeni demiştim. yok zaten ben iyiyi bilirim diye bir iddiam yok sadece o yöntemden farklı demek istedim yani direk linkleri seolamak
Hiç yoktan değil, bence hepsinden güzel bi çalışma olur.
biliyorsunuz nuke de plugin sistemi yok, o yüzden ne benim, ne de başkasının yaptığı bu ob_start la tampona alıp daha sonra linklerde değişiklik yapmak bi yere kadar olur, gerisi gelmez. Mesela haberlere devamı şeklinde link verince başlık çıkmıyor linkte. Yapacak birşey yok, o yöntemle almanın imkanı da yok.
Dosyalarda değişikliğe gittiğinizde ise, özgürsünüz. Herşeyi yapabilirsiniz. Eğer herkes firzan gibi var olanla yetinmeyip hazırını beklemeyip kendisi birşeyler yapsa, şimdi çok farklı amaçlar için birleşiyo olurduk.
tek tek modül dosyaları ve diğer dosyalarla uğraşmak he bi de htaccess ile uğraşmak nuke'de seo işini çok zorlaştırıyor, en basitinden title ayarı yapılacak diyelim hadi bakalım tek tek uğraş modülde title düzenlenmesi için gereken dosyalarla... şu kodu ekleyeceksin işin yoksa tek tek;
, Mesela haberlere devamı şeklinde link verince başlık çıkmıyor linkte. Yapacak birşey yok, o yöntemle almanın imkanı da yok.
,
Saho benim için yapmıştı sağ olsun. Devamı yazısı tıklandığında pehaspeseo lu linkler gelirdi. News modülünü değiştirdiğim için kodları sonradan bulamadım bir türlü.
Asıl mesele şu
Nuke için bu kadar uğraşmaya değer mi?
hangi bir tarafını düzenleyip adam edeceksin
kişilerin yapacağı bir olay değil, yapılan modüller sadece bir takım sürümlerle çalışır ise hiç bir anlamı kalmaz. phpnuke.org bir şeyler yapıp yeni(gerçek anlamda) sürüm çıkarana kadar nukeden hayır gelmez.
bireysel yapılanmalar dağıtılmadan yada tamamlanmadan çöp olup gittiler.
çok üzülerek belirtmek isterimki buna en güzel örnek ehaspe blog sistemidir.
bu işlerin ucundan köşesinden tutmuş birisi olarak 2 yıldır nuke den hiç verim alamadığımı belirtmek isterim
nuke adam olmaz mı? Tabi ki olur ama nukeyi adam edebilecek seviye de biri, bilinen nuke modülleri ve nuke çatısını adam etmektense, gerçekten daha iyisini yazar.
Paylaş diyenlerin olabileceği ihtimali üzerine söyleyeyim paylaşma imkanı olmaz. Nedenide direk modül dosyalarını değiştirmemizdir. Oto değil manuel olduğu için. Kalıcı değişiklik yaptımız için. Aynı modül bile olsa versiyon farklılığı vs. den dolayı...
bu durum bundan daha iyi açıklanamazdı, yapılan seo çalışmaları manuel olduğu için paylaşılamıyor, herkes bişiyler yapıyor (buna bende dahilim) ama kendi sürümüme göre çalıştığım için dağıtma olanağım yok malesef
Paylaş diyenlerin olabileceği ihtimali üzerine söyleyeyim paylaşma imkanı olmaz. Nedenide direk modül dosyalarını değiştirmemizdir. Oto değil manuel olduğu için. Kalıcı değişiklik yaptımız için. Aynı modül bile olsa versiyon farklılığı vs. den dolayı...
Ondan kolayı ne var canım Siteyi komple paylaşırsın abi :-)
Şaka yaptım ciddiye almayın..
pehaspe seo gibi bir seo yapıldı ama ilerletilmedi neden çünkü bir kaç kişi uğrasıyor geriye kalan elimde hazır olsun herşeyi yapılsın kendisine sadece kurulum kalsın diyor öğrenmeye çalışmıyor bizim insanımız hazırcıyız çünkü...
Tarih: 2009-09-21, 23:51:48 Mesaj konusu:
arkadaslar gercekten php ile yeni bir site yapacak olsam daha kolay olacağını bende biliyorum ama nuke ile php yi öğrendim ve türkiyede gerçekten bu sistemi kullanan çok insan var ve bir çoğuda başka bir sistemi kullanamadığı için nukede. en azından bir başlangıç yapabilirsek belki nuke üzerinden kendi sitemimizi oluştururuz.
birde nasıl yaptığımı örneklerle açıklayayım merak edenler için
bu bölüm türkçe karakter hatasını düzeltiyor
Kod:
function tr($url)
{
$turkce=array('İ','ı','ö','ü','ğ','ş',' ');
$yeni=array('i','i','o','u','g','s','-');
$url=str_replace($turkce,$yeni,$url);
return $url;
}
burası linkleri seoladığmız bölüm
Kod:
function seflink($id,$title,$sef)
{
switch($sef)
{
case 1: $seftitle=tr($title); $seflink='resimgoster/'.$id.'/'.$seftitle; break;
default: $seflink='modules.php?name=$module_name&op=resimgoster&id='.$id; break;
}
return $seflink;
}
bunlarda linklerimiz
Kod:
$sql = mysql_query ("SELECT * from ${prefix}_resim ORDER BY id");
while($goster=mysql_fetch_array($sql)){
echo "<h5><p><a href="">".$goster['title']."</a></h5>";
modül içerisindeki linkleri bu şekilde düzenlediğimiz zaman tüm linkler düzenlenince modülün tamamı diğer modüllerden bağımsız olarak seolanmış olacak
forumda Sakal dağıttı, basit ve kolay kurulumlu seo tab eklentisi onu düşünelim nuke üzerindeki bütün modüllerle uyumlu neredeyse, eklentiyi yapıp bıraktık ve ne zaman modül yüklesek sitelerimize tab'i modül hemen algılayıp tab'li şekilde çalışıyor, bize bunun aynısı bir şey lazım bir kere kuracağız ve bütün modüller otomatik olarak algılayacak
irfan hocam
küçük bir örnek verebilirmisin
Tabiki
Haber linkleri için örnek vereyim.
Haber Bloğumuz var ve Buradaki linkleri düzenleyeceğiz.
Orjinal linkimiz modules.php?name=News&file=article&sid=55 şeklinde oluyordu.
Veri tabanından haber id, başlığını falan çekiyoruz zaten. Ben mainfile.php dosyasının içine tr karekter temzileyen fonksiyon ekledim. Fonksiyon ismi Seo.
Blok dosyasının içindeki haber başlığını bu fonksiyonla tr karekter temizliyorum.
Örnek Kod:
Kod:
$sorgu4 = $db->sql_query("SELECT sid, title, resim FROM ".$prefix."_stories ORDER BY sid DESC LIMIT 1,12");
while ($row = $db->sql_fetchrow($sorgu4)) {
$hid = intval($row['sid']);
$hbaslik = stripslashes($row['title']);
$seobaslik = Seo($hbaslik);
$resim = stripslashes($row['resim']);
irfan hocam
küçük bir örnek verebilirmisin
Tabiki
Haber linkleri için örnek vereyim.
Haber Bloğumuz var ve Buradaki linkleri düzenleyeceğiz.
Orjinal linkimiz modules.php?name=News&file=article&sid=55 şeklinde oluyordu.
Veri tabanından haber id, başlığını falan çekiyoruz zaten. Ben mainfile.php dosyasının içine tr karekter temzileyen fonksiyon ekledim. Fonksiyon ismi Seo.
Blok dosyasının içindeki haber başlığını bu fonksiyonla tr karekter temizliyorum.
Örnek Kod:
Kod:
$sorgu4 = $db->sql_query("SELECT sid, title, resim FROM ".$prefix."_stories ORDER BY sid DESC LIMIT 1,12");
while ($row = $db->sql_fetchrow($sorgu4)) {
$hid = intval($row['sid']);
$hbaslik = stripslashes($row['title']);
$seobaslik = Seo($hbaslik);
$resim = stripslashes($row['resim']);
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız