Tarih: 2009-11-06, 00:06:37 Mesaj konusu: Ekran çözünürlülüğü ve tema genişliği ayarı...
Arkadaşlar bazı temalar ekran çözünürlülüğü değiştiğinde sitenin orantısını bozarken, bir kıısm temalarda bu orantı bozulmadan netopsiyonda olduğu gibi bir bozulma olmuyor. Sadece biraz daha daralmış gibi görünüyor. Acaba hedaer.html de bunun bozulmasını önleyecek bir çözüm varmıdır. Yani ben 1024 çözünürlülükte site ekrana tam otururken, 1280 olarak ayraladığmda loogo sola kaymış, sağında bir boşluk, aynı şekilde orta blokların solunda boşluk meydana geliyor. Teşekkür ederim...
Kayıt: Sep 21, 2008 Mesajlar: 142 Konum: Nevşehir'in Bi yerinden
Tarih: 2009-11-20, 00:36:24 Mesaj konusu:
güzel kardeşim biliyorum forumlarda çok anlatılmıştır ama genel olarak bi yazmak istedim.Temaların öyle gözükmesinin sebebi table değerlerinin yani tablo genişliklerinin piksel cinsinden verilmiş olmasıdır.Bunu kendin de düzeltebilirsin,çok zor değil. - Bunları yapınca olacak demiyorum ama temaların tablo kısmı html olduğu için olmaması için bi sebep yok (: olmazsa deneyim kazanırsın .
şimdi temanın header.html footer.html gibi vs dosyalarının içindeki
<table> diyelimki sen bu tabloyu sitenin tamamını kaplasın istiyorsun ordaki piksel değerinin silip 100% yazarak tam ortalı ve yayılmış olarak yapabilirsin.
<table> örnekteki gibi yani, border yani çerçeve temanda kaçsa onu yap değiştirme (: Yanlarda boşluk ney istersen 90% yap keyfine kalmış bunları temanın sadece header.html ye yapma footere de yap yoksa üst büyük alt kayık gözükür.Dene bakalım şimdi ...
Kayıt: Sep 21, 2008 Mesajlar: 142 Konum: Nevşehir'in Bi yerinden
Tarih: 2009-11-20, 11:49:04 Mesaj konusu:
ugurekinci :
widht değerinin 996yı geçmemesi gerekiyor burasinevsehirin widht değeri 996dır 997 olduğu zaman sayfada kayma meydana gelir bi dene istersen...
kardeşim pikselle niye uğraşıyosun ki ver % değeri tarayıcı kendi ayarlasın burasinevsehir.com ' a 800*600 den baktın mı sığıyor mu ekrana ? adam çözünürlük değişince de ortalı kalsın bozulmasın istiyo.Bunun için % değeri vermeni tavsiye ederim.
headerda kayan haberler yerine kayan duyurular yapabilecek olan var mı çok denedim ama hata alıyorum sürekli olmuyo bilgim zayıf biraz bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim...
theme.php nin içinde kayan haberler için bir kod gömülü işte bu kod
Kod:
function kisalt($str)
{
$maxlength = 35; // Uzunluk
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız