Kayıt: Nov 04, 2003 Mesajlar: 737 Konum: Amsterdam Hollanda
Tarih: 2010-02-21, 12:40:39 Mesaj konusu: Yeni modul Projesi: Bizim Şairler modülü
Beyler merhaba,
Hasbahcadan gelen bir teklif uzerine onun dusuncesi olan bir modul projesine basliyorum.
Modul Adi Bizim Sairler olsun diye dusunmekteyim, sizler baska bir isim onuda koyabiliriz.
Module bu oglen baslayacagim ve en kisa suredede sizlere DEMO olarak sunmaya calisacagim.
Modulun Ozelliklerine gelince:
Dusumiz suanki Bizim Yazarlar modulunun bir benzeri olmasi.
Modul calismalari boyunca bu baslikta sizleri bilgilendirecegim.
Sizlerde boyle bir modul istermisiniz istiyorsaniz modulde ne gibi ozellikler olsun istersiniz dusnce fikir desteginde bulursaniz insallah ortaya mukemmel bir modul cikacaktir.
Tarih: 2010-02-21, 12:43:50 Mesaj konusu:
Kolay gelsin ne diyeyim yalnız sanatçı ve şiiri harf ile arattırmaya sıralama özelliklerinide eklersen iyi olur publication örneeğindeki gibi, Şiirler Konulandırılabilir, Aşk Şiirleri , Vatan şiirleri vs gibi
En son HasBahCa tarafından 2010-02-21, 12:45:56 tarihinde değiştirildi, toplam 1 kere değiştirildi
abi bizim yazarlar modülü bizim şairler modülü olarakta kullanılabilir diye düşünüyorum. ama ayrı bir modül olsun diyorsanız saygı duyarım :) kolay gelsin.
Allah Razı olsun Faruk abi. Yine iyi bir iş çıkaracaksın. Hele bi şekillenmeye başlasın elbet şurası şöyle olsa denilecek. Ellerine yüreğine sağlık...
Neler Olabilir:
Öncelikle Şairin Biografisi- Şairin Foto albumu- Şairin en güzel şiirlerinin multi medya ile sunulması- en sevilen şiirleri ve ardından tüm şiirleri, şiirlerine puanlama sistemi v.s
sairler ve siirler modulunun tekrar yeni bir versiyonla insaa olmasi guzel bisey arkadaslar ozellikleri saymis zaten onlar hepsi olursaa cok guzel olur bence. Bide bu diger modulleri tek tek ele alin hepsini yeni versiyon olarak cikarirsaniz iyi olur mesela fikralar youtube modulü gibi bir kac modul var bunlarida görsel olarak vaktiniz oldugunda ele alirsaniz cok minnettar kaliriz. Kolay gelsin iyi calismalar.
Modulun dil dosyasini ozgurcocuk benim icin halletti.
publications konusu:
Haletim suan modul header da harflere gore secenek medunu ekledim ve calisiyor.
Module video eklentisine basladim.
Bukonuda dusunceleriniz bildirirsenin sevinirim.
Benim dusundugum siire youtube google ve embed code olarak video ekleme secenegi yapmak.
Bu sekilde bu sitelerden muzik eklenebilir.
Siir konulari:
Suan yapimi suruyor
Konu hakkinda destek olacak dusuncelerini yazmanizi bekliyorum.
Video ekleme belki Türkü şarkı sitesi olarak kullanacaklar için faydalı olur ama Amatör Şairlerin Şiirleri için bilemycem ama yinede video eklenme seçeneği olacaksa videoyu sadece kimlerin ekleyebileceği seçeneği olsa iyi olur. Herkes başkasına yorum olrak ekleyemesin sadece şairle kendi şiirlerine ekleyebilsin diycem.
Arama seçenekleri konulara şair adına şiir adına ve de içerikten yapılabilmeli. Harf sıralaması Şairler bölümünde sadece şairleri , şiirler kısmında sadece şiirleri sıralayabilmeli. Mümkünse netopsiyon şiir modulunun database si import edilebilmeli,
Şair ekleme kısmında Resim ve biyografi ekleme özelliği mecburi olmalı.
Bizim yazarlar modulundeki gibi Giriş sayfasında farklı renk yerine themes renkleri otomatik olarak olmalı ayrıca css ayarına gerek kalmamalı.
Tarih: 2010-02-23, 09:24:55 Mesaj konusu:
Gözüme çarpanları yazayım
Ana sayfadaki harf sıralaması Şairleri sıralamalı
Şiirler sayfasında ise Bütün şiirler bölümüne ekleyebilirsin Harflere göre şiir listesi verebilmeli
Arama bölümü eksik
Arama kısmında seçenekler şair isminde ara veya şiir içeriğinde ara diye olabilmeli
Ana sayfada son eklenen şairler ve şiirler gösterilmeli
Resim ekleme mecburi olmalı
Bizim Şairler bölüme şiir ekleyebilmeniz için Şair olmanın gerekmektedir
Sitemizde Şair olarak yazmak istiyorsanız Şair formunu doldurup bize göderebilirsiniz
Adminler başvurunuzu uygun görürlerse sizinle irtibata geçerek gereken bilgiler ulaştırılacaktır
Göstermiş oldugunuz ilgi için teşekkür ederiz.
[ Geri dön ]
Buradaki Geri dön yerine direk Şair ekleye yönlendirilmeli yada ikiside olmalı
ŞİİR lİSTESİNDE
Şiir adı - Şair adı -Eklenme tarihi - Yorum ve Konu Görüntülenmeli
Şair ismine tıklanınca o şaire gitmeli Konu ismine tıklanınca O konudaki şiirler bölümüne gitmeli
Öncelikle Faruk ÖZDEMİR adı altında yayınlanan şiirlerden "Artık Biliyorum" şiirini çok beğendim ama galiba yazmam gerekenler modül hakkında....
1-Videonun yeri olarak neresi olur bilemiyorum ama en alt uygun değil bence, mümkünde yazarın bilgileinin olduğu yer olsa daha iyi olur, şair bilgileride üst kısma gelecek şekilde düzenlenirse hem daha çarpıcı olur hemde bizim_yazarlar modülünden kopar.
2-Yorum ekle yukarıdaki arkadaşın önerdiği şekilde olsa daha iyi olur.
3-Bu modül için nasıl bir block tasarlıyorsunuzbilmem ama lütfen özgün olsun, köşe blocku gibi olmamalı bence,
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız