Tarih: 2010-02-27, 18:35:52 Mesaj konusu: Nuke Tema yapilisi
selam dostlar
Netopsiyon da ve bir cok yerde aradim fakat nuke icin tema yapilisini hic bir yerde bulamadim, Tema yapan ustalar bu konuda yardimci olabilirlermi acaba?
tema nasil hazirlanir ve grafikleri nasil yapiyorlar... "Photoshop" ile oldugunu biliyorum fakat komple bir sablon yapip kesiyormu ve thema.php ye veya baska dosyalara nasil ekliniyor bunun icin ustalardan ricam bir video hazirlayabilirler mi? yardim eden veya etmeyenden allah razi olsun...
Mesela header bölümünü photoshop da çiz, slide tool ile bölümlere ayır. Daha sonra save for html de kaydet. Daha sonra hazır bi tema indir. photoshopda çizdiğin headeri indirdiğin temanın headerine entegre et.
Öle öle bölümlere ayırarak yap 40 dk da yepyeni tema cebinde...
Mesela header bölümünü photoshop da çiz, slide tool ile bölümlere ayır. Daha sonra save for html de kaydet. Daha sonra hazır bi tema indir. photoshopda çizdiğin headeri indirdiğin temanın headerine entegre et.
kardes photoshop da dediklerini yapiyorum fakat arka planida resim olarak aliyor ve sanki tek bir resim gibi oluyor..
Kayıt: Oct 07, 2006 Mesajlar: 1856 Konum: Dünya'nın Bi Yerinden
Tarih: 2010-02-27, 21:38:24 Mesaj konusu:
Aslında şu tema yapımını baştan sona bilgisi olan üstadlarımız var. Birazda olsa video çekseler biraz kafamızda bilgi kabarcığı olur diye düşünüyorum.Bende tema yapıyorum kafamdaki hayalimdeki temayı çıkarabiliyorum fakat bazı yerlere gelince insan tıkanıyor.Açıkcası bende öğrenmek istiyorum
Tarih: 2010-02-28, 15:23:12 Mesaj konusu:
Sizleri destekliyorum bu konuda hayır sever bir üstad tema yapımı hakkında detaylı bir video hazırlarsa büyük iyilik yapmış olur bizlere.. ve php nukeye ..
kardes photoshop da dediklerini yapiyorum fakat arka planida resim olarak aliyor ve sanki tek bir resim gibi oluyor..
Arkaplan resmini header.html dosyasından ayarlayabilirsin.
Aşağıda örnek header.html kodlarını verdim. Bir tane tablo yaptım. Dreamweaver veya benzeri bir programla aç, photoshopda çizdiğin tasarımı kodlara koyduğum tablonun içine entegre et.
Tarih: 2010-02-28, 19:13:49 Mesaj konusu:
tema edit hususunda nuke kullanıcıların az da olsa bir bilgisi var sanırıyorum. misal baştan sona tema nasıl yapılır o nu anlatan çıksa güzel olur aslında. standart temaların hepsini yapıyorum ama mesela joomla daki gibi, header ve foother kısımlarının yuvarlak ve bg gif yani arka plandaki bir dal brushuna yaptığımız siteyi oturtmak önemli.
Sima19, bana tema yapımı hakkında kendi çekimin olan videoyu vermiştin. Bana çok faydası oldu.Duruyorsa paylaş istersen başkalarıda istafade edebilir. Ben epey istifade etmiştim. Çok güzel bir videoydu.
Tarih: 2010-02-28, 19:25:11 Mesaj konusu:
valla kardeş şuan yapılan işler yetersiz. yani editlemede bir yere kadar. gerçi derslere başladım eğer şu php çözersem zaten birbirinden güzel şeyler ortaya çıkar. ama tema işinde iyi olan arkadaşlar var bir ipinucunu verse daha yararlı olur diye düşünüyorum. şuan okul sites, yapıyorum tema gerçekten begenenler oldu onu dahada değiştirmek istiyorum ama bilgi yetersiz olunca bazı yerlerde tıkanıyor insan
nuke tema yapımı bir gun de öğrenilecek kadar kolaydır.Kalıpları standarttır.Theme.php header.html blocks.html bakarsanız yuzde 99 tema bu dosyalardan oluşur.
eğer amacımız sadece nuke tema yapmak ise çok fazla bilgiye ihtiyaç yoktur.Mesela photshopda bir site tasarladınız.Bunu nasıl tema yapacağım.
alırsın standart bi tema
Header.html in en başında genelde arka plan resminin olduğu kod vardır.
Bunun gbi burda arka2.png olan kısmı kendi image dosyanın ismi ile değiştirsin.
Daha sonra aynı şekilde header kısmıındaki imageleı değiştirirsin.
sonra renk kodları ile oynarsın color="#FAFAFA"gibi olan kısımları.
Neyse fazla lafı uzatmak istemiyorum.Nedeni de şu bu temaların kodlanması artık çağ dışı o yuzden css ve xhtml bilgilerinizi tazaeleyerek işe başlayın.Artık tablo kullanımı bitmiştir.Onun yerine div vardır.O yuzden önce bunu öğrenin.Div ile yapılmış bir nuke tema sı yok elimde bıraktığım için nukeyi standartlara uygun bi tema yapmadım.Div ile nasıl yapılacağını anlatsam olmaz kullanılan kodlar başka bir temayı yaparken sorun çıkarabilir.Genel terimleri ve kodları öğrenmeniz lazım.
Ama size bir video
http://vimeo.com/7333027
kod yazmadan template yapmak için.Bu şekilde tasarlayın sonra kodu parçalara ayırın nuekey adapte edin.
Güzel aciklama sagolasin... Ben bir video buldum Photoshop ile css tema yapilisi diye ve güzel anlatiyor fakat ordaki gibi grafik ayarlamasi yaptigimda orta alanida resim olarak aliyor ve olmuyor yani arkaplanida aliyor..
yilmazmurat sagolasin kardes.. Dedigin gibi tüm php-nuke temalari bir kalip üzerine gidiyor bunu biraz arastirip ögrenebiliyoruz fakat imageleri veya tasarlanan bir tema görüntüsünü nasil photoshop ile bölüyoruz ve header kisminiblock üst kisimini ve footerde olan imageyi
nasil parcalara bölüyorz bu konuda en azindan tema yapan ustalar ders mahiyetine yardim edebilirler mi acaba?
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız