Tarih: 2010-03-26, 18:05:50 Mesaj konusu: php nuke kurulum tam anlatım
Merhaba arkadaşlar burada size php baştan sona anlatacağım
1-HOST VE DOMAİN
Sizteniz olması için domain :alan adı ve host:sitenizi yükleyeceğiniz alana ihtiyacınız var.Biz php site kuracağımız için hostun özelliklerine dikkat etmeniz gerek.
hostun özellikleri
-mysql desteği olması
-php desteği olması
-alanı en az 30 mb olsun
-birde trafiği en az 3 gb olsun
Filezillayı indirip kurduktan sonra açın ve en üstteki bilgileri doldurun
ftp sunucunuz-ıd isminiz-şifre (bu bilgileri aldığınız şirket yollar size)
şimdi sağ taraftaki bölümde public_html klasörünü açın sol taraftanda php 7.6 yı bilgisayarınızdan bulun açın içini içinde html yazan klasörünü açın ve içindeki tüm dosyları şağa tıkla ve karşıya yükleyin yükleme 15 dk sürer internet normalse aktarılmayan dosyalar varsa onlarıda yeniden karşıya yükleyin.burada işimiz bitti.
4-VERİTABANI OLUŞTURMA VE PHPMYADMİNE SQL YÜKLEME
www.sitenizinismi.com/cpanel adresine girin burası cpaneliniz
altlarda mysql database var oraya girin en üstte
new create database var oradan veritabanı isminizi oluşturun pencere açılacak add veritabanı filan yazar geri gelin new create database nin altında
Add New User orayıda doldurup createye tıklayın yine geri gelin
Add User To Database var oranın altında ise add yazan butona tıklayın ve burada da işimiz bitti.
cpanelinize yine gelin phpmyadmine girin oluşturduğunuz veritabanı ismi sol tarafta çıkmıştır çıkmamışsa sorun vardır. sol taraftan tıklayın oluşturduğunuz veritabanına menüden içeri aktara tıklayın.
metin dosyasının yerinde gözata tıklayın indirdiğimiz php 7.6 dosyasını bulun içinde sql dosyasına girin nuke.sql i seçin sağ altta git vardır ona tıklayı yükel 1 dakikada burada da işimiz bitti.
Herhangi bir text editörü veya Cute FTP Pro gibi bir programla config.php dosyasını açın ve aşağıdaki satırları bulun:config.php dosyasının yeri indirdiğimiz php 7.6 dosyasını açın html dosyasının içinde
$dbhost = "localhost"; (Bu kısım ağırlıklı olarak sabit olarak kalır)
$dbuname = "demo"; (Database kullanıcı adınız)
$dbpass = "demo"; (Database şifreniz)
$dbname = "phpnuke"; (Database adınız)
$prefix = "nuke"; (Bu kısımda genellikle sabit olarak kalır)
$user_prefix = "nuke"; (Bu kısımda genellikle sabit olarak kalır)
$dbtype = "MySQL"; (Biz MySQL kullanarak Php Nuke kullandığımız için bu kısımda sabit)
$sitekey = "SdFk*fa28367-dm56w69.3a2fDS+e9"; (6.5 ve 6.6 versiyonunda çıkan bu bölümü mutlaka değiştirin)
- Yukarıda sabit kalacak satırların haricindeki diğer satırları kendi bilgilerinize göre düzenleyin. $sitekey kısmını değiştirmenizi tavsiye ediyorum. Yerine herhangi birşey yazabilirsiniz hiç önemli değil.
şimdi değiştirdiğimiz config.php dosyasını ftp filezilla ile kendi yerine yeniden atıyoruz.
bundan sonra www.sitenizinismi.com/admin.php ye girin yeni bir isim ve şifre oluşturun yönetim panelinize girin . artık siteniz kuruldu.
Tarih: 2010-03-27, 08:16:26 Mesaj konusu:
yetersiz bence acemiler için mesela resimli anlat daha güzel olur benim fikrim tabi
ama genede emeğine sağlık
ben nukeyi bir abimizin sitesinden öğrendim ama okadar güzel videolu anlatıyorduki php nukenin kurulumu ayarları herşeyi yani en ince detayına kadar anlatıyordu şuanda videoları bozulmuş bakımsızlıktan
netopsiyonda o tür bir anlatım olsa yeni başlayanlar için
Tarih: 2010-03-27, 22:24:27 Mesaj konusu:
arkadaşım ellerine ve klavyene sağlık, ama resimli anlatım, daha mantıklı yeni başlayan kardeşlerimiz için,,hamzot kardeşimiz acemiler için demişte , güzel kardeşim, daha güzel bir ifadeyle yeni başlayan arkadaşlar dihyebilirdin, Sonuçta bizde anamızın karnında, öğrenmedik, daha çok öğrenecek şeyimiz var,,,Bilen insan hiçbişey bilmeyen dir:D
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız