Kayıt: Jun 30, 2004 Mesajlar: 51 Konum: Nereden: Kötülerin İyileri Ezdiği Yerden
Tarih: 2006-10-14, 12:47:58 Mesaj konusu: yeni mesajlar bir çırpıda gidiyor?
arkadaşlar sorunum şu..
şimdi bi üye mesela bir gün siteye hiç girmedi.
bugün girdi baktı ki bir sürü yeni mesaj var...
birine girip bakıyor cevap yazıyor. sonra diğer yeni mesajlara da bakaım diyor. ama maalesef bakamıyor. çünkü yeni mesajların hepsi okunmuş olarak işaretlenmiş. ve eski mesaj haline gelmiş.
bunu nasıl çözebilirim. temadan kaynaklanmıyor çünkü bütün temalarda aynı durum söz konusu.
yardımcı olursanız olumlu reput kullanırım :):)
Yeni mesajların çalışma prensibi biliğim kadarıyla şu şekilde çalışıyor.
kişi siteye giriş yaptığı zaman, yani kullanıc adı ve şifresi onaylandığında PhpNuke veys PhpBB bu giriş saat ve tarihini veritabanına En Son giriş zamanı olarak kaydediyor.
ve kişi bir kaç gün sonra yeniden girdiğinde bir önceki en son giriş tarihi verisi okunuyor ve
kişi yeni mesajlara bastığında Forumda bu tarihten sonra gönderilen iletiler listeleniyor.
işte sizde bir iki yeni başlığa bakıp diğerlerine bakamama sorunu burada başlıyor.
muhtemelen siz yeni mesajlar bağlantısına tıklayıp bir iki ileti okudukta nsonra bilgisayarda başka işlerle ilgileniyorsunuz ve Açtığınız Oturum zaman aşımından kapanıyor. Ve Siz tekrar şifreyi eliniz ile girmesenizde zaman aşımından kapanan oturumunuz tekrar açılıyor ve En Son Giriş Zamanı bilginiz yarım saat önce ki yaptığınız giriş olduğu için, yeni mesajlar ortadan kayboluyor.
Kayıt: Jun 30, 2004 Mesajlar: 51 Konum: Nereden: Kötülerin İyileri Ezdiği Yerden
Tarih: 2006-10-14, 13:17:10 Mesaj konusu: Re: yeni mesajlar bir çırpıda gidiyor?
bilgi için teşekkür ederim de .. ya ben başka bişiyle uğraşmadan da yeni mesajlar gidiyor. zaman aşımı yaşamıyorm yani.
zaman aşımından anca siyasi suçlular faydalanır parantez içinde espriydi ):
ya yani pc de başka bişeyle uğraştığımdan değil. çünkü yeni mesajın birine tıklıyorum bakıyorum ve sayfayı yeniliyorum. olan oluyor yani mesajlar eskiyor.. acaba son kullanma tarihleri aralığı çok mu kısa ya belki de farklı bi eklentiden oluyordur.. 7.8 kullanıyorum...
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız