Tarih: 2008-03-28, 23:48:33 Mesaj konusu: bandwidth sorunum var YARDIM
Arkadaşlar sitem günlük 400 - 500 visit alıyor ortalama hitimde 1200 civarı.sitemin bandwidth 2gb ve bu ayın bitimine 5 gün kala sitemin bandwidth doldu.sitem serial içerikli olduğu için ne bir dosya var nede alınacak bir resim sadece sayfa yüklemeyle bukadar bandwidth dolması normalmi.bu konuda alınacak bir tedbir varmı htacses den sıkıştırma fln yardımcı olursanız sevinirim.
Tarih: 2008-03-29, 00:01:45 Mesaj konusu: Re: bandwidth sorunum var YARDIM
Alıntı :
Sıkıştırma = Bandwidth Compress
Sitenizin bant genişliğini (bandwidth) korumak için bir php özelliği olan veri sıkıştırmayı kullanabilirsiniz. .htaccess dosyasına şunu eklemelisiniz:
php_value zlib.output_compression 16386
Alıntı :
3. Sıkıştırma
Sitenizin bant genişliğini (bandwidth) korumak için bir php özelliği olan veri sıkıştırmayı kullanabilirsiniz. .htaccess dosyasına şunu eklemelisiniz:
<ifModule mod_php4.c>
php_value zlib.output_compression 16386
</ifModule>
normaldir sitede download felan vardı 2gb band band sayılmaz:)
benim sitede ne download nede üyelik yani hiçbişi yok sadece sayfa gösterimi için 2 gb dolmaz gibi geliyo bana bu kodların ikisinidemi ekliyeyim birde bu kodların faydası nedir acaba bilginiz varmı.
Yazıyorya veriyi sıkıştırıyomuş php özelligiymiş :) önceden gözden geçirmiştim googleye iyi taban atmışsın sen kurtul 2gb bandan bak keyfine alttaki kod
2 aylık seo uğraşımın sonucunu aldıkta bw sorunu çıktı şimdi bakalım bekliyim diyorum ay başını bi 10 gün beklicem şimdi 5gb alırım oda yetmez habire para verip durmıyayım.
Haber ve diğer siten tutuyorsa yer hergün yeni haber resim vb ister istemez içerikleriniz oraya buraya dağılıyor e giren oluyor tabi
thesen seninki sanırım tamamen seo
seo yer baya e siten tutuluyorda sanırım çünkü milletin başı sıkılınca sana geliyordur eminim :)
bardasa bw konusunda yardımcı oldum sanada olurdum yardımcı ama serial sitesi için kesin net bişey söyleyemiyecem ama aklındaki host firmalarını buraya özelden yazarsan yardımcı olabilirim izin olan bi yer varsa makinası türkiyede olan bir tane al ama olmuyorsa mecbur yurt dışına bakacaksın :)
siten nerdeyse 1 yıl olacak mı yada daha bir kac ay varmı e zaman gectikce bu ıhtıyaclarıda arttırmak gerekıyor :)
arkadaşlar flood yada bunun gibi şeyler bw yermi ben anasayfamın boyutunu nereden öğrene bilirim acaba.Şuan anasayfamdaki resimlere baktım boyut 32kb disketteki boyutu 180 kb yerkaplıyo bunlardan hangisi geçerli oluyo.Şuan sitedeki resimleri başka hosta taşıcam bunu yaparsam baya bir rahatlama olucaktır sanırım bundan başka bir önlem almama gerek varmı acaba birde htacses ayarlıcam.
Tarih: 2008-03-29, 18:04:33 Mesaj konusu:
Sayfalarla gelen grafikler veritabandan çekilen veriler derken 2gb bw dolar :) alabileceğin önlem kötü botlara karşı .htaccess koruması olabilir.Onun haricinde googlebotların sayfalarını gezmesi bile bw harcamana sebep olur
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız