arkadaşlar kendime kişisel bir blog açmayı düşünüyorum...bunun için biraz inceledim wp yi ancak pek fazla bilgi edinemedim doğrusu.bu konuda vw nin hangi sürümünü kullanmalıyım
bu bakımdan kişisel kendi blogum ve şiirlerim yazılarım olacak ve edebi bir blog olacak buna uygun tema nasıl bulabilirim öneriniz.şöyle güzel göze hoş gelen.ve fotoşop buroşlarıyla süslenmiş bir tema arıyorum..
wordpress nuke gibi değildir yeni versiyon bir öncekinin geliştirilmiş versiyonudur
yani nukede ki gibi sürekli yeni sürüm çıkarıp hiç bir şeyin değişmediğini göremezsiniz wordpress de
yeni çıkan 2.7 sürümünü tavsiye ederim, geçenlerde güncelleştirdim gayet iyi, genel olarak tüm eklenti ve temalar uyumludur
tema konusuna gelince, yüzlerce hatta binlerce tema var
akşama wp tema adreslerini eklerim buraya, google da arama yaparakta bulabilirsiniz
Tarih: 2008-12-29, 15:07:21 Mesaj konusu:
son sürüm 2.7 tabikide.Önceki sürümleri kurmayı düşünürseniz mesela 2.3.x sürümünü bulmanız gerekir yani 2.3.1 mesela ilk yama halidir.Güvenlik açıkları bulunduğunda bu tarz ufak yamalar yayınlanır.Siz daha yeni başladığınız için bunlarla hiç kasmayın direk wordpress-tr'den 2.7 türkçe son sürümü indirin :)
çok teşekkürler arkadaşlar...2.7 kurdum..tema olarak da buldum bi tane ama firefox ta sorun yok ama ie de bazı sorunları var bi bakar mısınız nedendir?
Resmi siteden son sürümü bilgisayarımıza indirip kuruluma başlıyoruz.
http://www.wordpress-tr.com/indir
Wordpressi blog v.b olarak kullanacaklar, klasör oluşturup dosyalarını oraya atarlar fakat anasayfa yapacaklar için önemli bir nokta var.Wordpressin index.php si başka sayfadan çağıralamadığından (include edilemediğinden) forumunuza yönlendirme koduyla ulaşabilirsiniz.Bu da zaman kaybettirecektir. Wordpressi anadizine kurmanızı tavsiye ediyorum. Bunun için de smf forumunuzu bakıma almalı veya geçici olarak kapatmalısınız. Çünkü wordpressin index.php sini smf nin index.php sinin üzerine yazdıracağız.
Wordpressin bütün dosyalarını anadizine atın ve yukarıda da belirttiğim gibi wp nin index.php sini smf nin index.php sinin üzerine yazdırın.
Yeni bir veritabanı, kullanıcı adı ve şifre elimizde olsun.
Kurulumdaki anlatım işinizi çok kolaylaştıracak.Basit olduğunu göreceksiniz. Veritabanı , kullanıcı adı ve şifreyi doğru yaptıktan sonra hata verme şansı yok. Şimdi tek yapmanız gereken wp den forumunuza link vermek.
Wordpressi smf ye entegre edebilirsiniz.Forumunuzun istatistiklerini , son konu ve mesajlarını gösterebilirsiniz. Hatta tüyo merkezinde bununla ilgili anlatım mevcut. Fakat wp smf köprüsü sorunlu. Bunu eklenti sahibi de söylüyor.Çalıştıranlar var ama ben kendi sitemde login problemi yaşadım ve eklentiyi kaldırdım.
Size kolay gelsin
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız