Tarih: 2008-11-26, 22:04:35 Mesaj konusu:
Yine de yapılabilecek bir şeyler var. Eğer üzerine yazma veya optimize işlemi yapmadıysanız.
Eğer sildiğiniz üyenin Üye Kayıt numarasını biliyorsanız, phpmyadminden o numaraya ismi Silinen Üye olan bir üye kaydedebilirsiniz.
Böylece Mesajlarda da ismi Silinen Üye olarak görünür ve Mesajları görülebilir hale gelebilir.
Tabi dediğim gibi silinen kayıtları temizleyip veritabanını sıkıştıran Optimize gibi bir komutu çalıştırmadıysanız bu işlemi yapabilirsiniz.
bankocu teşekkür ederim sanırım bişeyler yapılabilir aynı isimle yeniden üye olundu..üzerine yazma veya optimize işlemi yapmadım.ancak kayıt numarasını bilmiyorum.peki hangi tabloda silinen üye olarak görebilirim yada eski adını yeniden yazamazmıyım.
Tarih: 2008-11-26, 23:03:19 Mesaj konusu:
Aynı isimle üye olunması (Site Üzerinden) işe yaramaz çünkü üye kayıt nosu auto_increment (sırayla artan) bir alan olduğundan en son üye kayıt nosunun bir fazlası olacaktır.
Bu da bizim işimize yaramaz çünkü Üyenin yazdığı mesajlarda Üye Kayıt No xx iken yeni eklenen Aynı İsimli üye kayıt no xx+++ olacak.
Bize xx lazım.
Bunu da phpmyadminden o üyenin yazdığından ya da cevap verdiğinden emin olduğunuz mesajları yedekleyerek bulabilirsiniz.
Üye kayıt numarası orada vardır.
Ya da üye silinmeden önce alınmış bir yedeğiniz varsa o yedeğin içine de bakarak gerçek üye nosunu öğrenip Phpmyadmin üzerinden Tam O Numaraya Silinen Üye diye birini kaydedin.
üye nosu 8 ben 560 nosu yerine geçmiş ben 560 ı 8 yaptım adı değiştirdim tablo üzerinde sadece özel mesaj arjivinde silinen üyenin mesajları karşısında işlem gerçekleştiğini gördüm diğer hiç bişr mesajı konusu çıkmadı..
selam arkadaslar gecen anlatım ama sanırım detaylı anlatamadım bankocu arkadasın anlatmaya calıstıgıda aslında benim tam olarak demek istediyimle aynı kardes yokarda evet sanırım yedeyim var demisin yedeyin varsa bu işlemlerle orasmana gerek yok yedeyini orjinalinin yerine yüklersen orjinalik kaldırıp yedeyini yüklersen hersey normal akısına dönecek ve orda sadece üyeyi dondurma yada yasaklama seceneklerini kulanırsan mesajlarında silinmemesini engelemiş tablolar hata verme olasızlıgı var veritabanı otomotikmen algılama ve kaydetme yeteneyine sahip oldugu icin üyeyi algılarsa bukez cakısma durumu olabilir en saglamı sql yüklemek olursun kolay gelsin saygılar
yedeğim var derken silinen üyenin ıd sini bulacak kadar eski yani onu yükleyince bu kez yedeği aldığım tarihten sonrakileri göremeyecem keko62 kardeş..
kardes sen mesajların hepsini getirme gayretindemisin ozaman yapacagın kolay birislem var mesajlari eski yedeye tasıyacaksın hersey yolu var bununda yolu bu kardes kolay gelsin mesajları ftp yedekle sonra yedeyi yükle mesajları tekrar yükle siteye kolay gelsin
En son keko62 tarafından 2008-11-27, 18:35:21 tarihinde değiştirildi, toplam 1 kere değiştirildi
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız