diğer şekilde ulaşabilmeleri için üyelikle ilgili ayarları yapman gerekli. mesela kullanıcıların hepsine herkes bakabilir? buda kullanıcılar için büyük bir açıktır
peki arkadaşlar , soruyu şöyle sorsam, yardımcı olabilir misiniz acaba....
flashchat/inc/cmses/phpNukeCMS76.php kodların içindeki
../modules.php?name=Forums&file=profile&mode=viewprofile&u=$userid satırını
../modules.php?name=Your_Account&op=userinfo&username=$username satırı ile değiştirmem gerekiyor
(değiştiriyorum ama işe yaramıyor çünkü mysql kodlarında da oynama yapmak gerekiyor) ama nasıl ?
Kod:
<php>user_prefix = $GLOBALS['prefix'] ;
$this->ulinStmt = new Statement("SELECT * FROM {$GLOBALS['user_prefix']}_users WHERE username=? AND user_password=md5(?) LIMIT 1");
$this->alinStmt = new Statement("SELECT * FROM {$GLOBALS['prefix']}_authors WHERE aid=? AND pwd=md5(?) LIMIT 1");
$this->sdelStmt = new Statement("DELETE FROM {$GLOBALS['prefix']}_session WHERE uname=?");
$this->bdelStmt = new Statement("DELETE FROM {$GLOBALS['prefix']}_bbsessions WHERE session_user_id=?");
$this->ugetStmt = new Statement("SELECT user_id AS id, username AS login FROM {$GLOBALS['user_prefix']}_users WHERE user_id=? LIMIT 1");
$this->agetStmt = new Statement("SELECT aid AS id, aid AS login FROM {$GLOBALS['prefix']}_authors WHERE aid=? LIMIT 1");
$this->avatStmt = new Statement("SELECT user_avatar FROM {$GLOBALS['prefix']}_users WHERE user_id=? LIMIT 1");
$this->getUsersStmt = new Statement("SELECT user_id AS id, username AS login FROM {$this->user_prefix}_users ORDER BY username");
function getGender($userid) {
// 'M' for Male, 'F' for Female, NULL for undefined
return NULL;
}
function getPhoto($userid)
{
$rs = $this->avatStmt->process($userid);
../modules.php?name=Forums&file=profile&mode=viewprofile&u=$userid satırını
../modules.php?name=Your_Account&op=userinfo&username=$username satırı ile değiştirmek zorsa
../modules.php?name=Your_Account&op=userinfo&user_id=$userid şeklinde daha mı kolay olur ?
Bir de şöyle dene bakalım;
modules.php?name=Your_Account&op=userinfo&username=$uname
maalesef işe yaramadı.
zannedersem ekstra MySql çağırma kodu daha eklenmesi gerek veritabanından $username yada $uname in çağrılması için ( $userid nin çağrıldığı gibi ) ama okadar kod bilgim yok gerçi $userid yazan bütün yerleri $username diye değiştirdim ama o da olmadı....
FlashChat Sohbet kanalında kullanıcı kendi nickine tıkladığı zaman çıkan menüdeki Profil linkine tıkladığı zaman
uğraşmakta olduğum dosyanın "sohbet/inc/cmses/phpNukeCMS76.php" 121. satırındaki
../modules.php?name=Your_Account&op=edituser linkini açıyor ve kullanıcı profilini düzenleyebiliyor.
Ama kullanıcı başka bir kullanıcının üserine tıklayarak profiline bakmak istediğinde yine 121. satrıdaki
../modules.php?name=Forums&file=profile&mode=viewprofile&u=$userid linki açılıyor oysa benim istediğim
Sorununun ne olduğunu tam olarak anladım, biraz uğraştım ama nedense sonuna dediğin gibi nick yerine id geliyor 14 gibi.
Üzgünüm ama benim de pek bilgim yok ve YARDIM edemedim. Mavişçe flashchat konusunda uzman sayılır, o sorununu çözebilir sanırım.
117. satırdaki /modules.php?name=Chat&op=userinfo&username=$username bu link için veritabanından $username in çağrılması gerek , kodlardan anlayan arkadaşlardan YARDIM istiyorum...
Yok eger calısmazsa aradıgın kodlar shout bock dosyasının içindeki block/index.php ve sql kodlarında yer alıyor.. İndirip inceleme yaparak yol alabilirsin..
SHOUT BOCK nedir ? block/index.php yok ki blocks/index.html var o da boş
evet aynen o şekilde olacak , o şekilde olması için aslında pek engel de yok sadece
chat/inc/cmses/phpNukeCMS76.php dosyasına veritabanından username çağırabilecek kod eklenmesi gerek,
ama birtürlü başaramıyorum .
RisKatOr kardes netopsiyon dosyalar kısmında shout bock diye sohbet kutusu var.. İsteyen sitesine ekleyebiliyor.. Onu indir ve içindeki kodlardan yararlan.. Tam senin istedigin sekilde duzenlenmiş uye kimlik bilgilerine ulasmak için sql kodları var..
RisKatOr kardes netopsiyon dosyalar kısmında shout bock diye sohbet kutusu var.. İsteyen sitesine ekleyebiliyor.. Onu indir ve içindeki kodlardan yararlan.. Tam senin istedigin sekilde duzenlenmiş uye kimlik bilgilerine ulasmak için sql kodları var..
evet , ordaki kodların benzerleri block-Login.php , block-CZUser-info.php gibi bloklarda da var , bir çok kez bir çok değişik yöntemi phpNukeCMS76.php dosyasının değişik yerlerine uyguladım ama başarılı olamadım ,
acaba Nuke un root/ da bulunması phpNukeCMS76.php dosyasının ise root/chat/inc/cmses gibi uzak yerde olmasından dolayı mı dır nedir tam olarak anlayamadım.
birde bu dosyadaki kodlar biraz değişik şekilde yazılmış gibi yani dikkat ederseniz kodların önüne "var" kelimesi/komutu geliyor vs. işin işinden birtürlü çıkamıyorum.
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız