Tarih: 2009-03-21, 00:19:54 Mesaj konusu: Sitede virus var
Arkadaslar siteye virus girmis ve index.php index.html sayfalarina i f r a m e eklemis
goooogleadsens.biz gibi bi siteye yonlendirior.
butun dosyalardan kodlari temizledim tek tek baktim kod yok. mysql baktim benzer bisey yok . fakat halen sitede virus var. bunu nasil temizliyebilirmi bilen varmi.
yada i f r a m e nasil kapatabilirm
includesteki dosyalarının içine bakmanı öneririm. mesela m e t a.php v.s. v.s. birde modullerinin içinde bulunan index.php dosyalarına header e footere bak. google adsense kodları olmasın o? onuda bir araştır derim.
butun dosyalara baktim ya hatta şey yaptim emin olamadim butun dosyalari pc'ime indirdim
F3 arama kismindan metin iclerinde kelime arattim. dosyalarin temiz olduguna eminim.
google adsense kodlari deil cunku ben onu kullanmiorm bile
mesala Admin panelden foruma tikladigimda
http://www.site.com/modules/forums/admin/index.php ( Forum admin paneline ) girmek istediginde girmeyip o siteye yonlendiriyor direk.
bu dosyayi defalarca kontrol ettm bisey yok
yada forumda basliklari gezdiginde i f r a m e aciyor.
Tarih: 2009-03-21, 01:14:02 Mesaj konusu:
arkadaşım bendede oldu hepssini temizledim tekrar attım ama pc kapatıp açıyom tekrar geri geliyo virüs şimdi yapmamn gereken pc format combofix ile tarat daha sonra bütün dosyalarının yedeği varsa sil hepsini komple sonra yeni dosyaları at yoksa yedek pc temizledikten sonra bütün dosyalarını temizle ve tekrar at siteye kolay gelsin...yalnız pc format şart ben ne yaptıysam olmadı formattan sonra kurtardım....
çok kolay ftp programlarını kullanmayacaksın çok büyük bir aktarım söz konusu olmazsa. bunun yerine www.net2ftp.com yada www.webftper.com yada www.ftplive.com adreslerini kullanabilirsin. gecen sene aynı sorunlarla bende cok bogustum canım yandıgı için diyorum cuteftp kullanma yada herhangi bir ftp programı. nuke için sakat.
Tarih: 2009-03-21, 21:47:18 Mesaj konusu:
oKaN :
peki geri gelmicegi ne malum bunun icin napabiliris ?
güzel bi antivirüs programı kur ftp çalıştırırken dikkat edeceksin sitene bişey eklerken kodlar ıtek tek inceleyeceksin mümküno lduğunca her modül ve bloku kurmayacan...
filezilla FTP programını tavsiye ederim hem free hemde güvenilir. Bizler çoğunlukla bunu kullanırız çokta hızlı işlev görüyor. Ve sık sık güncelliyor kendini.
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız