Tarih: 2010-01-01, 04:03:55 Mesaj konusu: config.php de block sql sini başka prefixle çağırabilirmiyiz
config.php dosyasının içinde $user_prefix = "nuke"; bu şekilde başka prefix ismine sahip user sql dosyasını okutabiliyoruz peki block sql sini okutabilirmiyiz.yani $blocks_prefix = "nuke8"; gibi bunu yapmamdaki amaç ikinci bir sitede herşey aynı olacak ama anasayfa düzeni ayrı olacak bunun için ise farklı block sql dosyaslarını görmeleri gerek bunu nasıl yapabilirim...ikinci siteye ait hiçbir sql dosyası yok herşeyi tek anasiteden görüyor ikinci siteye ait tek nuke_blocks sql si olcak
Tarih: 2010-01-01, 12:25:20 Mesaj konusu:
hiç denemedim ama dediğin mantıklı olur bence
yalnız blok içerisinde prefixi global değişken olarak tanıtman gerekir. ve sorgu yaparkende ".$prefix."_ olarak değilde tanıttığın şekilde ".$blocks_prefix."_ şekilde yapman lazım tabiki sql dosyasını okuturkende aynı işlemin yapılması lazım. dediğim gibi denemedim ama olmaması içinde bir neden yok
bloğun içindeki prefix ler bloğa ait prefixler onlar üzerinde oynama yapınca blok çıkmıyor.
sanırım ben anlamadım anlatmak istediğini biraaz daha açık yazabilirmisin
hocam belirli bir blok değil rast gele bir blok yani ikinci bir sitede istediğim herhangi bir blok anasayfada çıkacak.ikinci sitenin admin panelinde bloklara girdiğimde bir blok seçip kayıt ettiğimde ikinci sitede olsun ama ana sitede çıkmasın,bunu istiyorum.
Tarih: 2010-01-01, 15:07:10 Mesaj konusu:
anladığım kadarıyla senin sorunun prefixle çözülecek gibi değil prefixleri dediğim gibi yapsan bile sitenin ikisindede blok görünür ama birinde dolu birinde boş görünür çünkü veri aldıkları yer aynı bence admin içindeki
case klasöründeki case.blocks.php , link içindeki links.blocks.php ve admin/modules/blocks.php dosyalarının ikincilerini yap daha sonra prefix değiştir yani o dosyaların kullandıkları sql dosyalarının aynılarını farklı prefix ile değiştirip sql okutursan iki farklı blok bölümün olur. şimdi karmaşık oldu diyeceksin zaten bunu uygulamadımda sadece fikir. ama sana bir örnek yaparım müsait zamanda . mantık şu admine girdiğinde iki tane blok admin olcak ikincisi diğer sitenin
evet biraaz karışık oldu.bunu yapmamdaki amaç iki site tek üyelik sistemini farklı bir şekilde çalıştırmaya çalışmak ipuçlarındaki gibi aynı veritabanı içine atarsam sql leri sitede herşey farklı üyelikler aynı oluyor ama bu seferde aynı veritabanında birden fazla site sql si olduğu için siteler kasıyor birde 4-5 site kurmayı planlıyorum subdomainler ile bunların hepsini bir veritabanında toplarsam sitelerin hiçbirine girilmez bu yüzden başka yollar arıyorum.bu uğraştığımız sanırım bayağı sıkıntı bir iş çünkü blokları hallettik diyelim ya ikinci siteye video_stream kurmayı denersem ana sitedede video_stream olduğu için ikinci sitenin video_streamının prefixini farklı gösterebilmem gerekcek bloklarda uğraştığım gibi buda sanırım sıkıntı olcak config.php de direk prefixleri çağırabilsem sorun çözülcek ama oda olmuyor sanırım artık iki site tek üyelik sisteminde başka yollar aramam gerek.YARDIMın için saol
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız