Tarih: 2010-02-10, 16:03:20 Mesaj konusu: Bir Hosta 2. Bir domain Nasıl ekLerim ??
Arkdaşlar öncelikle hepinize selam Benim kendi Hostumu arkdaşımın sunucusndan aldığımdan dolayı limit koydurmadım bir site daha açmayı düşünüyorum sitem arabeskrap.biz mesla buna ArabeskRap.Biz/yenisayfa diye açıp domaini buna yönlendirmek istiyom ama yeni domain sadece yönledndirme değil www.yenisayfa.com/index.php şeklince nasıl yaparım bu Dediğimi Larovvv Kardeşim yapmış bilginiz olursa paylaşmanızı istiyom Lütfen..
domainin yönledirme olmasının anlaşılmasını istemiyorum yani kısaca
Hostunun size vermiş olduğu panelden (plesk veya Cpanel) yapabilirsiniz..Domain ayarlarından yeni domain ekleme seçenekleri vardır o yolları izleyebilirsiniz..
Cpanele giriş yapın domain ayarlarında Addon Domains ya da domain ekle gibi bir seçenek vardır oradan gerekli alanları doldurun ilk siteniizin adi orneksite.com olarak gorunuyorsa sizde oraya eklediğinizde ftp bilgileriniz eklediğin kullanıcı adı atıyorum x@orneksite.com olarak giriş yapabilirsiniz sifrenizide girip ftpden bağlanabilir dosyalarınız atabilirsiniz..
There was a problem creating the addondomain. Show Details
Sorry, you are not allowed to add any more than (0) addon domains! The domain below was not setup!
2 Domaini bir hostta kullanamazsanız. Bir reseller yada Vps sunucu alıp 2 domaine ayrı ayrı host açarsınız. xxx.siteadi.com şeklinde sub domain açmak için ise Cpanel yada Plesk YARDIMıyla bunu rahatlıkla başaraiblirsiniz.
Tarih: 2010-02-11, 10:14:50 Mesaj konusu:
qombat :
There was a problem creating the addondomain. Show Details
Sorry, you are not allowed to add any more than (0) addon domains! The domain below was not setup!
böyle bir hata alıyorum bunun nedeni ney acaba
Önce şu sorulara cevap verin size yolunu anlatayım.
1- İki farklı domain sadece bir siteyi mi çalıştıracak?
2- Yoksa bir host üzerine 2 tane farklı site mi açmak istiyorsunuz?
Ben yazdığınızdan birşey anlamadım onun için soruyorum.
2. kardeşim bir hosta 2. bir domain açmak istiyorum ve alacağım yeni domaini buuna yönlendirmek istiyorum Fakat Belirttiğim gibi yönlednirme olduğu anlaşılmıcak bir şekilde
Tarih: 2010-02-11, 18:57:24 Mesaj konusu:
Hostu aldığınız yere söyleyin hesabınıza 1 tane Addon Domain eklesin. O zaman istediğin işlemi gerçekleştirebilirsin.
Nasıl yapacağını bilemeyebilir diyerek ben kısaca yazayım.
WHM panelde "Modify an Account" olacak. Oraya girince hostunu seçerek "Modify" düğmesine bassın. Açılan sayfada "Max Addon Domains" bölümünde 0 yazıyordur. 1 yazarak kaydet desin ilk işlem tamamdır.
Domain adınızı uygun DNS lere yönlendirin. (ÖNEMLİDİR. DNS yönlenmeden sonraki aşamayı yapamayabilirsiniz.)
Sonra siz kendi cpanelinize girin. Addon Domains sayfasına girin. Domain adınızı, bağlanacağı klasörü ve bir şifre atayarak kullanıma açabilirsiniz. Yazmış olduğunuz klasörün içerisine attığınız dosyalar yeni domain adınızda çalışacaktır. Sanki farklı bir site gibi çalışacaktır. Diğer domainle aynı alanı kullanmak dışında bir bağlantısı olmayacaktır.
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız