-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Eski Mesaj:
Merhabalar, Bir sorunum var ve forumda çözüm bulamadım.
Bugüne kadar mail göndermede sorun çıkartmayan site bugün mail göndermiyor.
örneğin forumlarda cevap yazınca şu hatayı veriyor:
Couldn't get mail server response codes
DEBUG MODE
Line : 116
File : smtp.php
Özel mesaj gönderildiğinde şu hatayı veriyor:
Failed sending email :: PHP ::
DEBUG MODE
Line : 275
File : emailer.php
sizce sorun nerededir nasıl çözerim bu sorunu?
En son ozgurcocuk tarafından 2010-02-27, 20:28:08 tarihinde değiştirildi, toplam 1 kere değiştirildi
forumda smtp yi etkinleştirdim, forumlarda sorun düzeldi. ancak hala üye aktivasyonunda olsun, site önerme gibi bölümlerde mail göndermiyor. hosting firmasıyla mı iletişime geçsem acaba?
Arkadaşlar bu benim için önemli olduğu için böyle üzerinde duruyorum ve ardarda mesaj yazmak zorunda kaldım. Bunun için özür diliyorum.
Ancak host firmasıyla görüşmemde bana şunu yazdılar;
Sunucularımız üzerinde tüm mail gönderim işlemleri smtp hesabı kullanılarak gönderim yapılması gerekmektedir. STMP hesabı belirtilemeden sistem üzerindein php veya asp olarak mail gönderimi yapılamamaktadir.
Sitenizin mail gönderim işlemlerini smtp olacak şekilde ayarlamanız durumunda mail gönderim işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.
ve bana bir adres verdiler örnek olarak. bu dosyayı tek tek nuke'deki modüllere mi uygulayacağız? Yoksa tek bir dosyada mı düzenleme yapmamız gerekecek.
Bu sorun bende de var. Bir çözemedik gitti. Sana birde şu tavsiyede bulunayım. Şayet sitende GAZETE (Newsletter) modulü varsa admin panelinden bütün üyelere mesaj yollayabiliyorsun. Ben şimdilik bununla idare ediyorum. Ama hotmail adreslerine giden mesajlar Gererksiz olarak gidiyor.
kardeş bende o da olmuyor. denemiştim onuda anca forumdan gönderirsen oluyor o da smtp yi ayarladığım için.
Bu sorunla karşılaşan bir çok kişi var ve hiç biride sorununa çözüm bulamıyor. Ben sorunun neden kaynaklandığını buldum. Hosting firmasından dolayı kaynaklanıyor. Yani sunucu kısıtlaması koyuyorlar. Bu nedenle sadece smtp ayarlayabilirsen gönderiyor. Kısıtlama koymalarındaki sebep ise SPAM açığından dolayı böyle kısıtlama getiriyorlarmış. bana söylenen bu.
Şimdi sorununun ortadan kalkması için tek yol mail göndermek istediğimiz formlara (feedback, recommen_us, your account vs..) bu smtp yi ayarlamak. Benim burada sorduğum şey şu bu modüller tek bir dosyaya mı bağlanıp mail i gönderiyor, yoksa her bir modülde ayrı ayrı mı düzenleme gerekecek. benim şuana kadar gözlemlediğim şey modüller tek bir php dosyasından iş yapmıyor, ayrı ayrı bağımsız şekilde mail göndermekte. Doğru mu kanıt getirdim ona göre yola çıkacağım. Bana bu sorumun cevabını veren olursa teşekkür ederim....
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız