Tarih: 2010-05-03, 00:38:19 Mesaj konusu: Türkçe Karakter
Merhaba,
Öncelikle eski bir kullanıcı olarak tekrar merhaba demek istedim. Ve konuyu forumlarda oldukça fazla aradım.
Yazan herşeyi denedim ama olmadı.
utf-8, latin5, mainfile değişikliği filan hepsini yaptım ama sorunum düzelmedi hala tüm modullerde Türkçe karakter hatası alıyorum.
Yardımlarınızı bekliyorum kolay gelsin
Yeni bir veritabanı yaratırken, karşılaştırma değerini daima latin5_turkish_ci seçin. Dilimize ait karakter kodu budur. Bu şekilde veritabanını yaratırsanız, tablolar için yapmanız gereken fazladan birşey yok. Tablo yaratırken, metin değerli sütunların karşılaştırma değerlerini boş bırakabilir yada yine latin5_turkish_ci seçebilirsiniz.
Daha sonrasında, mainfile.php dosyasını açıp aşağıdaki kodları bulun,
1.
require_once("includes/sql_layer.php";
ve hemen alt satırına,
1.
mysql_query("SET NAMES 'latin5'";
satırını ekleyin. İşte bu kadar.
Bu yöntem sıfırdan phpnuke kuranlarda işe yarayacaktır. Mevcut bir veritabanını bu karakter setine almaksa uzun bir işlem. Veritabanı, tablolar v.b. tek tek yapmanız gerekiyor. Ve yapmasanız bile eski verilerdeki karakter hatalarını düzeltemeyeceksiniz.
Anlattığım yöntemi kendi sitelerimde uygulamaktayım, o yüzden karşılaşacağınız hataların anlattıklarımdan ötürü olmadığına emin olabilir, farklı yerlerde problemi arayabilirsiniz.
bende böyle problemlerler yaşadım genelde site taşımaktan oluyor . Çünkü ben site taşıyınca oldu.
bu tip sorunları yaşamamak için siteyi ilk kurarken uygun karakter koduyla kurmak . taşırkende yine uygun karakter koduyla yedekleme yapmak gerekiyor. ve şu yukurıdaki anlatılanları yapmak gerekiyor.
Sorunu çözdüm tabii forumun YARDIMıyla.
Öncelikle anlatılan çözümlerin hiç biri php nuke 7.6 ve alt sürümlerde çalışmıyor.
En son sürüm olan 8.1 kurdum. Kurmadan önce phpmyadmin e girip seçenekler kısmından karşılaştırmayı utf8_turkish i seçin.
Ondan sonra normal kurulumu yapın.
Ardından mainfile.php yi açıp
htmlentities olarak kodlanmış bölümleri htmlspecialchars haline getirirseniz sorun kalmamış olur.
1 arkadaş dışında cevap veren olmadı. Diğer arkadaşlar (mod) ne yapıyorlar anlayamadım.
Eskiden burası böyle değildi.
Kolay gelsin
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız