Tarih: 2010-05-10, 23:10:33 Mesaj konusu:
DursunKaptan :
ustam Süper Oldu ALlah Razı Olsun.Peki Ortadaki Blokları Nerden Yapacağız
temanın "tables.php" dosyasından yapacaksın. Eğer tek dosyalı bir tema kullanıyorsan "theme.php" dosyasından bu bölümü bulup yine oradan ayarlayacaksın. Burada dikkat etmen gereken husus tablo genişlikleri bazı modüllerde değişir. (Blokların sabit değerleri olduğu için) sabit bir resim eklediğin zaman burada problem yaşarsın. Yani sağ bloklar görünmediği zaman genişleme olacağı için ekleyeceğin resimleri parçalayarak (büyüyünce bozulmayacak şekilde) eklemende fayda var. Umarım anlatabildim.
orta bloklarda arka plana resim koydum o temada yılmazöğretmeninde dediği gibi sorun oldu sorundan kastım şu resimi çoğalttı yani arka planı doldurana kadar resimi çoğaltıyor uzatmıyor artık ona göre bir resim bulursun orası sana kalmış
temanın içindeki imagese ortaarka.gif adında bir resim at altdaki dosya ile kendi temandakini değiş tamamdır
orta bloklarda arka plana resim koydum o temada yılmazöğretmeninde dediği gibi sorun oldu sorundan kastım şu resimi çoğalttı yani arka planı doldurana kadar resimi çoğaltıyor uzatmıyor artık ona göre bir resim bulursun orası sana kalmış
temanın içindeki imagese ortaarka.gif adında bir resim at altdaki dosya ile kendi temandakini değiş tamamdır
anadizindeki header.php dosyasına ekleyebilirsin kodları.İstersen footer dosyasına da tabiki.Senin yaratıcılığına kalmış bişey.o kodlar kafanı karıştırmasın.çok basit birşey aslında.orda eklemen gereken tek kod;
include("c4blocks.php");
Bu kodu header.php dosyasında blocks("Center"); in altına veya üstüne ekleyebilirsin.Ekledikten sonraki görünüm
if ($home == 1) {
message_box();
include("c4blocks.php");
blocks(Center);
}
sadece tek bir blokda resim değiştirmeyi bilmiyorum daha doğrusu hiçbir sitede (nuke) böyle birşey şuana kadar görmedim temadan bunu ayarlamak zor olsa gerek blokların içine müdahale edilirse blok arka planındaki resim değiştirilebilir ancak
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız