Arkadaşlar daha evvel coppermineyi sunucumdaki fantastico dan kumayı denedim çalışmadı. Aşağıdaki 4. ve 5. maddeyi anlayamadım. siteme admin olarak nasıl gireceğim? cpanele girmektenmi bahsediliyor? sunucuda ana dizin (public_html) altında bir klasör oluşturdum ve dosyaları onun içine attım. 5. maddeyi nasıl çalıştıracağım.
saygılar.
1. Mx-Coppermine Photo Gallery 1.4.14 indirdin ve açtın.
2. "html" klasörün içindeki tüm dosya ve klasörleri FTP vasıtasıyla sunucuna yükledin.
3. Dosyaların sunucuya kopyalanmasından sonra gerekli chmodların konulması gerekiyor. "albums" ve "modules/modulname/include" 755 veya sunuca yapılandırmasına göre 777.
4. Sitene Administrator olarak giriş yapıp, modül yönetiminde alt kısmında yeni modülü aktifleştiriyorsun.
5. Asıl kurulumu bu linki "http://seninSiten.com/modules.php?name=Gallery&act=install" çağırarak başlatıyorsun.
Tarih: 2009-01-23, 15:23:35 Mesaj konusu:
anlamıycak bişi yok sitenin yönetim paneline gir modüllere tıkla ordan coppermineyi aktif et sonra internet tarayınına http://seninSiten.com/modules.php?name=Gallery&act=install bunu yaz yükleme sayfan gelsin ordan yükle kolay gelsin...(tani seninsiten.com yazan yere kendi sitenin adını yazacaksın)
sitenin yönetim paneli diye, satın aldığım host un c panelinden bahsediyorsun herhalde, orada cooppermineyi aktif edeceğim modül ler diye bir yer yok. fantastico diye bir hizmeti var. ilk önce coppermineyi buradan yükledim. sitedemden bir linkle çalışıyor. ama içine foto yüklenmiyor. sonra yukarıdaki maddeleri buldum coppermineyi internetten indirip sunucuya dosyaları gönderdim ama bu seferde coppermineyi hiç çalıştıramadım. şu 4. maddeyi biraz daha açıklarmısın.
yukarıdaki ilk 3 maddeyi yapına 4. ve 5. yi yapamadım. explorere www.siteadı/dosya(içinde coppermine dosyaları olan) yazınca otomatik install başladı şimdi çalışıyor. teşekkürler.
Hocam nereden indirdiğimi hatırlamıyorum , sana zip li dosyayı gönderebilirim ama burada dosya ekleme gibi bir seçenek göremedim. mail adresi yazarsan göndereyim.
arkadaş eyer stadart coppermine 1.1.4 yuklemeye çalişiyorsan.. php nukeye modul olarka yukleyemezin sadece bi alt klasore filan yukleye bilirsin ve farklı bir db de acman gerekiyor..
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız