Tarih: 2009-07-31, 13:01:36 Mesaj konusu: *YASAK KELİME** bir sorun, yardımcı olursanız sevinirim
Arkadaşlar sitemde garip bir problemle karşılaşıp duruyorum. Bir türlü çözemedim.
Sitemin hiçbir noktasında, hiçbir modülünde türkçe karakter sorunu yok.
Fakat sadece header kısmında türkçe karakter problemi yaşıyorum. Çözmeye çalışsamda bir türlü çözemedim.
Header kısmındaki menülerde problem var. Menü j a v a s c r i p t olduğu içinde utf-8 kodları kullanarak dahi türkçe karakterleri çıkaramıyorum.
*YASAK KELİME** YARDIM ederseniz çok sevinirim. Teşekkürler.
Kayıt: Oct 14, 2004 Mesajlar: 155 Konum: SeninGeldiginYerden
Tarih: 2009-07-31, 13:09:34 Mesaj konusu:
Türkçe karakter sıkıntısı bende cekıyorum valla....
nekadar ıse yarar aba benım bazı yerlerde ıse yaradı bazılanda yaramadı
<m e t a http - e q u i v="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-9">
<m e t a http - e q u i v="content-type" content="text/html; charset=UTF-8"> bunların ıkısını kullandım..... aynı anda..
Bu şekilde kodu utf-8 den isoya bende getirdim. Örneğin m e t a.php deki utf-8 i iso yapınca headerdeki problem çözülüyor. Fakat bu seferde bütün sayfada karakter hatası oluşuyor.
Header.html dosyasını nopetad++ programı ile aç o program sende yoksa netten indir yükle kur bilgisayarına..
Sonra header.html yi nopetad++ programı ile aç en üstte menü var biçim menüsüne tıkla orda dönüştür utf-8 var ona tıkla ve aynen header.html yi sitene yükle sorun düzelecektir boş yere kodlarla ugraşma :)
Tarih: 2009-08-01, 01:07:52 Mesaj konusu: Re: Helal olsun
rawlaw :
Hacı vallahi headeri değilde j a v a s c r i p t dosyasını dediğin gibi yaptım düzeldi. Verdiğin fikir on numara, tuttum seni. Eyv :)
Sağolasın bunun gibi sorun yaşayan arkadaşlar olursa yukarıda yazdıklarımı aynen uygulasınlar açmış oldugun başlıgın adını değiştirirsen daha da YARDIMın donunacaktır :)
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız