selamlar
dün siteme bakmak icin pc basina gectigimde $ok oldum
Hosting firmasinin verdigi bilgiye göre bilgisayarlarda olusan bir arizadan dolayi sitemdeki bütün veriler veritabani dosyalar ne varsa hepsi silinmis
adam sadece bir özür dilemekle yetiniyor ve kendisind e backup olmadigini üzgün oldugunu yazmis
bir senelik ugraslarim emekler yani bir anda silinmis ve bende bir ay öncesine kadar olan yedek var
yedekleri yeniden yukledim sql ide importieren yaptim fakat site de yazilar metinler yarim yada hic gözükmez halde
sadece baslik yada baslangic cümlesinden birkac harf cikiyor
asabim fena bozuldu
en azindan eski yedegin düzgün calisabilmesi metinlerin yazilarin tamaminin karakter hatasi olmadann görüntülenmesi icin ne yapmam gerek yardim ederseniz memnun olurum
Tarih: 2010-05-12, 19:14:42 Mesaj konusu:
sagolasin dursun kaptan
senelik 36 euro ödüyordum
üc senelik icinde 70 küsur euro
ödemistim
onca emekler gece gündüz ugraslarim bir anda silinmis adam özür dilerim üzgünüm yazmis sadece
böyle olacagini bilmiyordum yani tecrübem yoktu ilk kez almistim ve firmanin büyük ya da kücük olduguna dairde bilgim yoktu
internetteki teklifler cazip gelince almistim
simdi eski yedegide düzgün calistiramadim aceba eksik yada hatalimi sql yedegi bilmiyorum ama yazilar yarim yamalak ya da hic yok.düzeltebilirsem ne ala ama
pes etmek üzereyim yani olmazsa birakacagim emekler zayi oldu ve ziyaretcilerede ne desem bilemiyorum.kasaba sitesiydi cünkü
aynen dedigin gibi hostung firmasi ararken büyük firmalari secmek gerekirmis anladim
ve sözlesmesinde yherhangi bir veri kaybinda yedek garantisi vermis olmasi önemli
Tarih: 2010-05-12, 20:41:34 Mesaj konusu:
yok mu arkadaslar bir fikir verecek olan
yedekleri kontrol ettim metinler sql yedeklerde tamami mevcut karakter sorunluda olsa mevcut fakat
fakat veritabanina importieren yaparken metinlerin büyük bölümü eklenmiyor
utf8_general_ci secili
aceba bunlami alakali bilemiyorum
veritabani yedeginin büyüklügü 5,2 mb büyüklügünde
aktarim yaparken mysql da sinirlama mi var neden tamami metinlerin veriabanina dump edilemiyor
haber metinleri icerik metinleri basliklar vesaire hep yarim yamalak ekleniyor
Tarih: 2010-05-13, 16:30:15 Mesaj konusu:
Yedekleme nedir bilmeyen bir yerde hala durmaya devam etmeyin. Yedekleme sistem arızaları için yapılmalıdır. En azından haftada bir yedekleme almaları gerekir.
Üzgün olmak maalesef emeklerinizi geri getirmez. Bu nedenle veritabanı yeniden yüklemeyle uğraşmadan önce sitenize bir indeks atın ve yeniden yapılanma içerisine girdiğinizi yazın. Daha sonra kendinize yeni bir firma bulun ve sitenizi oraya yüklemeye çalışın. hatta çoğu firma siz onlara SQL yedeğini (sağlam olarak) verdiğiniz sürece sizin için o yedekleri veritabanınıza aktaracaktır. Sizin için bu yedeği yüklemek bir işkence olabilir, ancak hosting firmaları için birkaç saniyelik bir işlem. Sizin db inize uygun karakter kümesine göre defalarca yükleme gerçekleştirebilirler.
Size bir hosting firması sahibi olarak değil, eskiden benzer olayı yaşayan biri olarak tavsiyem budur.
Tarih: 2010-05-13, 16:51:21 Mesaj konusu:
ali osman bey cevabiniz icin tesekkür ederim
tavsiyelerinizi dikkate alacagim elbette önemli bir tecrübe oldu.
ödedigim ücret bosuna gitmis olacak üc senelik fiyati ödemistim ama tabiki ilerde ayni durumla karsilasmak gibi bir risk varken kalmalimiyim yada baska yere gecmelimiyim düsünmem lazim
webmaster arkadaslara tavsiyem
yeekleme yapmayan firmalar kesinlikle tercih edilmesin
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız